Αμερικανοί νταήδες: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα


Η ράτσα American Bully είναι αρκετά νεαρή. Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 στην Αμερική. Κέρδισε δημοτικότητα στην Ευρώπη 20 χρόνια αργότερα. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τους νταήδες. Για παράδειγμα: από ποιες ράτσες σκύλων εκτράφηκαν τα American Bullies; Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του American Bully Pocket και του American Bully XL; Είναι αλήθεια ότι οι Merle American Bullies μπορεί να είναι πολύ άρρωστοι και κωφοί;
Είμαι εκτροφέας American Bullies — Veronika Voitovska. Στο εκτροφείο μας «Dognik Bulls» ασχολούμαστε με τη συντήρηση, την αναπαραγωγή και τη διάδοση της φυλής American Bully στους τύπους «τσέπης», «τυποποιημένος», «κλασικός». Θα σας πω τα πραγματικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ράτσας American Bully, ως ιδιοκτήτης αυτών των σκύλων από το 2011.
Επαγγελματίες του American Bully:
1. Καλοσύνη προς τους ανθρώπους. Πράγματι, οι Αμερικανοί νταήδες εκτράφηκαν για να έχουν έναν πολύ ευγενικό και ευγενικό χαρακτήρα. Για να μπορούν να ζουν σε μια οικογένεια, να μην είναι πολύ επιχειρηματικά και αλαζονικά σκυλιά. Να τα πηγαίνω καλά με τα παιδιά. Στην πραγματικότητα, οι νταήδες εκτράφηκαν ως εναλλακτική λύση στα πιο δραστήρια πίτμπουλ και στα τεριέ Staffordshire. Ταυτόχρονα, εξωτερικά, οι Αμερικανοί νταήδες φαίνονται πιο δυνατοί και πιο εκφοβιστικοί, αν και στην ψυχή τους έχουν τον χαρακτήρα των πιο ευγενικών πλασμάτων.
2. Όχι επιθετικότητα στον ζωολογικό κήπο. Ναι, αυτό συμβαίνει συνήθως με τους Αμερικανούς νταήδες. Η αναπαραγωγή στοχεύει στην απόκτηση των πιο πιστών σκύλων που μπορούν να ζήσουν και να περπατήσουν με άλλα σκυλιά χωρίς προβλήματα. Στο αμερικανικό εκτροφείο Bully «Dognik Bulls» όλα τα σκυλιά κοιμούνται μαζί. Και δεν είναι επιθετικοί μεταξύ τους, ακόμα κι αν τρώνε φαγητό από το ίδιο μπολ.
3. Οι Αμερικανοί νταήδες επιτρέπονται επίσημα σε πολλές χώρες του κόσμου (σε αντίθεση με τα αμερικάνικα πίτμπουλ τεριέ και τα αμερικανικά τεριέ Staffordshire). Δεν θα χρειαστεί να αποκτήσετε πολλά πρόσθετα έγγραφα και άδειες όταν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα κουτάβι νταής.
4. Ποικιλία χρωμάτων. Αυτός είναι πραγματικά ένας παράδεισος για τους αισθητικούς. Ασυνήθιστο λιλά, μπλε (γκρι), μπλε τρίχρωμο, λιλά τρίχρωμο, κόκκινο, λευκό, μαύρο και άλλα χρώματα. Όλα αυτά τα χρώματα είναι αποδεκτά στη φυλή American Bully. Μπορεί επίσης να δείτε merle Αμερικανούς νταήδες (ένα ασυνήθιστο χρώμα με στίγματα). Και παρόλο που οι Αμερικανοί νταήδες Merle δεν μπορούν να διαγωνιστούν επίσημα στις εκθέσεις ABKC (ο κύριος οργανισμός φυλής), μπορούν να εκτραφούν και να εκτραφούν. Και ο καθένας μπορεί να αγοράσει ένα κουτάβι American Bully σε ασυνήθιστο merle χρώμα. Στο φυτώριο μας «Dognik Bulls» παίρνουμε νταήδες των παρακάτω χρωμάτων: κόκκινο, σοκολάτα, σοκολατένιο τρίχρωμο, λιλά τρίχρωμο, μπλε τρίχρωμο, μπλε, λιλά.

Θα σας δείξω μερικούς Αμερικανούς νταήδες από το εκτροφείο μας. Και θα συνεχίσω να μιλάω για τα μειονεκτήματα της φυλής American Bully.
American bully kennel
Μειονεκτήματα του American Bully:
1. Υψηλός κίνδυνος παθήσεων των αρθρώσεων. Δεδομένου ότι η φυλή American Bully είναι αρκετά μαζική και βαριά, το φορτίο στις αρθρώσεις είναι μεγάλο. Επομένως, πρέπει να μεγαλώσετε προσεκτικά ένα κουτάβι νταής, ακολουθώντας όλες τις συστάσεις ενός έμπειρου κτηνοτρόφου. Τα θεμέλια της υγείας ενός νταή μπαίνουν στους πρώτους 12 μήνες της ζωής του. Επομένως, είναι σημαντικό να μην χάσετε τη στιγμή της σωστής ανάπτυξης και ανάπτυξης των αρθρώσεων και των συνδέσμων.
2. Λόγω της επιθυμίας ορισμένων αδίστακτων εκτροφέων να αποκτήσουν τους Αμερικανούς νταής όσο το δυνατόν ευρύτερους και ισχυρούς, πολλά συστήματα σώματος υποφέρουν. Ειδικά το καρδιαγγειακό και το πνευμονικό σύστημα. Αυτό εκφράζεται σε γρήγορη κόπωση κατά τη διάρκεια της φυσικής δραστηριότητας. Για παράδειγμα, πολλοί Αμερικανοί νταήδες τύπου pocket, ακόμη και το χειμώνα, δεν μπορούν να περπατήσουν (όχι να τρέξουν) για περισσότερο από 30 λεπτά. Απλώς ξαπλώνουν στο έδαφος και ξεκουράζονται. Το καλοκαίρι, αυτά τα σκυλιά δεν περπατούν καθόλου, ξαπλώνουν κάτω από το κλιματιστικό και κοιμούνται. Στο αμερικανικό εκτροφείο Bully «Dognik Bulls» γεννάμε μόνο υγιή σκυλιά. Οι νταήδες μας περπατούν, τρέχουν και πηδούν. Συμμετέχουν ακόμη και σε αθλητικούς αγώνες. Ακολουθεί ένα παράδειγμα των Αμερικανών Dognik Bulls στον αθλητισμό:

3. Ένα πολύ κοινό πρόβλημα στους Αμερικανούς νταήδες είναι η απουσία φάλαγγων των δακτύλων. Τις περισσότερες φορές στα μικρά δάχτυλα των μπροστινών ποδιών. Στο κυνοκομείο μας δεν έχουμε τέτοια σκυλιά και δεν βγάζουμε τέτοια κουτάβια. Αλλά αν είστε στη φυλή για πολύ καιρό, δείτε πολλές φωτογραφίες και βίντεο από Αμερικανούς νταήδες, τότε θα δείτε για τι πράγμα μιλάω. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στα πόδια.
4. Η παρουσία ζωικής επιθετικότητας και επιθετικότητας προς ανθρώπους στο American Bullies XL. Αυτό ισχύει ειδικά για τον τύπο XL. Σε αυτά προστέθηκαν μεγάλα σκυλιά — πίτμπουλ, τεριέ Staffordshire και αμερικανικά μπουλντόγκ. Και το αμερικανικό μπουλντόγκ είναι ένα μεγαλόσωμο σκυλί με προστατευτικές ιδιότητες, που στο αίμα του κουβαλά επιφυλακτικότητα προς τους ξένους.

Αν έχετε διαβάσει ολόκληρο το άρθρο «American Bully: υπέρ και μειονεκτήματα» και θέλετε να αγοράσετε ένα υπέροχο κουτάβι, γράψτε μας στο εκτροφείο:
Email: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls

Οι Αμερικανοί νταήδες μας ζουν σε 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Κανονίζουμε την παράδοση οπουδήποτε στον κόσμο. Η τιμή ενός αμερικανού κουταβιού νταής στο κυνοκομείο μας: 2000-2500 ευρώ.
Με εκτίμηση, υπεύθυνη του βρεφονηπιακού σταθμού Veronika Voitovska.

American Bully πλεονεκτήματα της φυλής
Αμερικανοί νταήδες μειονεκτήματα της φυλής