Πόσο επικίνδυνα είναι τα American Pitbull Terrier;

American pitbull terrier kennel
Πραγματική εμπειρία από τον ιδιοκτήτη ενός αμερικανικού εκτροφείου pitbull terrier από το 2011.
Τα κύρια σημεία για τα οποία τα αμερικανικά πίτμπουλ τεριέ θεωρούνται επικίνδυνα. Λέγεται ότι επιτίθενται συχνά σε ανθρώπους. Υποτίθεται ότι δεν μπορούν να ζήσουν σε οικογένειες με παιδιά. Επίσης δεν είναι φίλοι με άλλα σκυλιά.
Και τώρα αναλυτικά με παραδείγματα για κάθε σημείο. Σχετικά με την επίθεση τεριέ πίτμπουλ σε ανθρώπους. Αρχικά, η φυλή εκτράφηκε για μάχες. Δηλαδή τα πίτμπουλ πάλεψαν με τα πίτμπουλ. Και η επιθετικότητα προς ένα άτομο (οποιαδήποτε εκδήλωση επιθετικότητας) ήταν θανάτωση. Γιατί όταν πολεμούσαν τα σκυλιά έπρεπε να είναι χωρίς περιλαίμια. Και το άτομο έπρεπε να μπορεί να τα τραβήξει μακριά το ένα από το άλλο, αν χρειαζόταν. Τα σκυλιά που, στον ενθουσιασμό ενός καυγά, μπορούσαν να στρέψουν την προσοχή τους σε ένα άτομο είχαν ήδη θανατωθεί. Δηλαδή, ολόκληρη η ιστορία της φυλής American Pitbull Terrier βασίζεται στην απαγόρευση της επιθετικότητας προς τους ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή έχω 10 αμερικανικά πίτμπουλ τεριέ διαφορετικών γραμμών αίματος στο εκτροφείο μου. Κανένα από αυτά τα σκυλιά δεν θα σκεφτόταν καν να μου επιτεθεί ή να μπει σε μπελάδες μαζί μου. Από αυτά τα σκυλιά, έχω τρία αρσενικά. Αντιμετωπίζουν πολύ καλά τους ξένους στο δρόμο. Εάν είναι απαραίτητο, ένα πίτμπουλ, όπως κάθε σκύλος, μπορεί να εκπαιδευτεί στη φύλαξη. Αλλά από τη φύση τους δεν έχουν προστατευτικές ιδιότητες. Σε αντίθεση με τέτοιες ράτσες σκύλων όπως Dobermans, German Shepherds, Malinois, Rottweilers. Αυτά τα σκυλιά εκτράφηκαν με την ικανότητα να έρχονται σε σύγκρουση με τους ανθρώπους. Το γενετικό τους πρόγραμμα περιέχει λειτουργικές λειτουργίες. Και η δουλειά για αυτούς είναι ασφάλεια. Αρχικά υπονοεί την πιθανότητα σύγκρουσης με ένα άτομο. Επομένως, αυτές οι ράτσες σκύλων δαγκώνουν ανθρώπους και δεν αισθάνονται δυσφορία. Άλλωστε είναι στο αίμα τους.
Σύμφωνα με την έρευνά μου, όλες οι γνωστές περιπτώσεις όπου «ένα πίτμπουλ δάγκωσε άνθρωπο» δεν ήταν αληθινές. Δεδομένου ότι αυτά δεν ήταν καθαρόαιμα αμερικανικά πίτμπουλ τεριέ. Δηλαδή σκυλιά με πλήρες και αξιόπιστο γενεαλογικό (ADBA ή UKC). Έχω ακούσει βέβαια για περιπτώσεις κακής (χαμηλής ποιότητας) εκτροφής αμερικανικών πίτμπουλ. Εκεί που εκτράφηκαν δύο πίτμπουλ με κακή ψυχική υγεία. Τέτοιοι σκύλοι μπορούν να δώσουν απροσδόκητες αντιδράσεις σε οποιαδήποτε ενέργεια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να αγοράσετε ένα κουτάβι American Pitbull Terrier από ένα αξιόπιστο ρείθρο. Για παράδειγμα, στο εκτροφείο πιτ μπουλ μας “DOGNIK BULLS”.
Περαιτέρω. Πραγματοποίησα μια μελέτη για να εκτιμήσω πόσο κοινά είναι τα πίτμπουλ τεριέ στην Ευρώπη. Δηλαδή πόσο περισσότερο ή λιγότερο υπάρχουν από τα Λαμπραντόρ, τα Ντόμπερμαν, τα Ροτβάιλερ και τους Ποιμενικούς που δαγκώνουν ανθρώπους. Στατιστικά: Τα πίτμπουλ επιτρέπονται στη Φινλανδία, Λετονία, Εσθονία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Ρωσία, Σουηδία, Τσεχία, Ιρλανδία, Ιταλία, Σλοβενία. Τα πίτμπουλ τεριέ μπορούν να ζήσουν, αλλά με πρόσθετες άδειες από τους ιδιοκτήτες (δηλαδή, σκεφτείτε πότε πληρώνετε επιπλέον χρήματα στο κράτος και επίσης πληρώνετε για πολιτική ασφάλιση): στην Ελβετία, την Ισπανία, τη Λιθουανία. Τα πίτμπουλ απαγορεύονται εντελώς στη Γαλλία (αν και στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά, ακόμη και καθαρόαιμα), στη Μεγάλη Βρετανία (στην πραγματικότητα, οι Βρετανοί αγοράζουν πολλά πίτμπουλ κάθε μήνα από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης), την Κροατία και τη Γερμανία. Δηλαδή, στις μισές ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει είτε απαγόρευση είτε περιορισμοί στην κατοχή σκύλου πίτμπουλ τεριέ. Λοιπόν, ποια θα μπορούσαν να είναι τα πραγματικά στατιστικά στοιχεία; Κανένας. Τα μη απαγορευμένα Rottweilers, Dobermans και German Shepherds δαγκώνουν πραγματικά ανθρώπους. Αλλά επειδή το δικαιούνται ανά φυλή, οι αρχές διαφορετικών χωρών είναι ανενεργές. Αποφάσισαν πριν από 40 χρόνια ότι θα απαγορεύσουν τα πίτμπουλ τεριέ παντού. Έτσι το κάνουν. Αν και αυτό είναι απολύτως άδικο για τα πραγματικά καθαρόαιμα πίτμπουλ τεριέ.
Σχετικά με τη ζωή των αμερικανικών τεριέ πίτμπουλ και των παιδιών. Στην πραγματικότητα, τα πιτ μπουλ τα πάνε υπέροχα με τα παιδιά. Όπως κάθε άλλη ράτσα σκύλου. Θυμηθείτε, ένα πίτμπουλ είναι απλώς ένας δραστήριος σκύλος, ενεργητικός, που αγαπά τις μεγάλες βόλτες και την οικογένειά του. Αυτό δεν είναι ένα τέρας που γεννιέται και θέλει να δαγκώσει το στομάχι ενός παιδιού που περνάει. Ένα πίτμπουλ, όπως κάθε άλλος σκύλος, θέλει αγάπη, προσοχή, νόστιμο και υγιεινό φαγητό.
Τα αμερικανικά πίτμπουλ τεριέ μας από το εκτροφείο DOGNIK BULLS ζουν καλά με την κόρη μας. Είναι 1 έτους. Πηγαίνουν επίσης βόλτες με τα παιδιά των γειτόνων μας κάθε μέρα. Και υπάρχουν 6 από αυτά τα παιδιά για κάποιους γείτονες και δύο για άλλους γείτονες. Πιστεύετε ότι κάποιος θα επέτρεπε στα παιδιά να έχουν επαφή με ένα σωρό αμερικανικά πίτμπουλ τεριέ αν ήταν ανεπαρκή; Εδώ είναι η πραγματική ζωή με τα πίτμπουλ. Δεν είναι επικίνδυνα αν έχουν γεννηθεί από καλούς γονείς και μεγαλώνουν από ψυχικά υγιή άτομα.
Θα σας πω μια πολύ θλιβερή ιστορία. Κάποτε ένας άντρας από την Εσθονία αγόρασε ένα κουτάβι από μένα. Η οικογένεια έχει τρία παιδιά. Το κουτάβι έζησε μαζί τους για ακριβώς δύο εβδομάδες. Τότε τηλεφώνησε και είπε ότι φοβόταν ότι σε ένα χρόνο το πίτμπουλ θα δαγκώσει όλα του τα παιδιά.
Εγώ ως καλός εκτροφέας του είπα να φέρει το κουτάβι πίσω. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων, η γυναίκα αυτού του άνδρα έστειλε φωτογραφίες του κουταβιού με τα παιδιά και όλα ήταν καλά.
Αυτός ο κλόουν μου φέρνει ένα σκύλο. Και το κουτάβι απλώς πατάει στο έδαφος. Είναι προφανές ότι την ξυλοκόπησαν. Γιατί μπορείς να νικήσεις ένα μικρό κουτάβι σε ηλικία 4 μηνών; Εντελώς ανεπαρκής αγοραστής. Αποκατέστησα την ψυχή αυτού του πίτμπουλ αρκετές φορές

μόνο μήνες. Φοβήθηκε όταν σηκώθηκε ένα χέρι δίπλα της. Δηλαδή, αυτός ο άντρας την χτυπούσε όλο το διάστημα που ζούσε μαζί τους. Για τι? Τι ώθησε έναν άνδρα που ζύγιζε πάνω από 100 κιλά να χτυπήσει ένα κουτάβι; Είναι πολύ εύκολο να σπάσεις τον ψυχισμό ενός κουταβιού. Ακόμα κι αν πρόκειται για ένα καλοαναθρεμμένο πίτμπουλ τεριέ. Τα κουτάβια απορροφούν τα πάντα από το περιβάλλον τους.
Όταν πήραμε το κουτάβι πίσω (οι γείτονές μας με τα παιδιά ήταν μαζί μας), πήγαμε στους γείτονες να τηγανίσουμε κεμπάπ. Το κουτάβι ήταν υπέροχο μαζί μας, επικοινώνησε με τα παιδιά και δεν έδειξε καμία απολύτως επιθετικότητα. Απλώς φοβήθηκα.
Τελικά, αφήσαμε αυτό το κουτάβι στο κυνοκομείο μας. Μου άρεσε πολύ. Ένα μήνα μετά την επιστροφή μας, έχουμε ήδη συμμετάσχει σε δύο εκθέσεις. Οι ειδικοί σημείωσαν στην περιγραφή ότι το κουτάβι είναι τεταμένο και χρειάζεται περισσότερη επαφή με τους ανθρώπους. Δεν είχα όμως τη διάθεση να εξηγήσω ότι αυτή είναι η επαφή με τον κόσμο που ψάχνουμε στην έκθεση. Περνάω χρόνο για ένα μικρό pitbull μαζί μου. Επιστρέφοντας την πίστη της στους ανθρώπους. Άλλο ένα μήνα αργότερα, έχοντας τεράστια εμπειρία, αποκατέστησα σχεδόν πλήρως τον ψυχισμό της. Και επισκεφθήκαμε ξανά δύο εκθέσεις. Αυτή τη φορά όλοι οι ειδικοί επαίνεσαν το υπέροχο μικρό πίτμπουλ.
Σε αυτό το σημείο, έχει περάσει ένας χρόνος από αυτή την ιστορία. Αυτό το κουτάβι έγινε ένα όμορφο αμερικανικό Pitbull Terrier. Είναι φίλη με σκύλους, ανθρώπους, παιδιά. Του αρέσει να τρέχει σε διάδρομο, να περπατά στο δάσος και να επισκέπτεται εκθέσεις. Γλείφει την κόρη μας και κοιμάται με την κοιλιά ψηλά. Είναι απόλυτα χαρούμενη και χαλαρή.
Θα σας πω λοιπόν αυτό. Οι άνθρωποι κάνουν τα σκυλιά επικίνδυνα. Τα ίδια τα καλά αμερικανικά Pit Bull Terrier δεν είναι επικίνδυνα. Είναι φιλικοί και χαρούμενοι. Αγαπούν τη ζωή και απολαμβάνουν κάθε λεπτό της.
Τα American Pit Bull Terrier μπορούν να ζήσουν με άλλα σκυλιά. Πρέπει να επιλέξετε τις σωστές γραμμές αναπαραγωγής. Τα πίτμπουλ μας ζουν και είναι φίλοι μεταξύ τους.
Εάν θέλετε πραγματικά να αποκτήσετε ένα κουτάβι American Pitbull Terrier. Αλλά έχετε αμφιβολίες για το αν τα πίτμπουλ είναι επικίνδυνα. Γράψτε μας στο εκτροφείο πιτ μπουλ “DOGNIK BULLS”. Θα συζητήσουμε τη συγκεκριμένη κατάστασή σας και θα αποφασίσουμε αν χρειάζεστε πραγματικά έναν τόσο δραστήριο σκύλο όπως το πίτμπουλ.
Από την πλευρά μου, εγγυώμαι ότι όλα τα αμερικανικά pit bull terrier Dognik Bulls έχουν σταθερό ψυχισμό και δεν είναι επικίνδυνα.
Email: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Όλα τα κουτάβια pitbull terrier στο εκτροφείο μας είναι αποπαρασιτωμένα, εμβολιασμένα, με ευρωπαϊκό κτηνιατρικό διαβατήριο, με γενεαλογικό ADBA, με καταχωρημένο μικροτσίπ, με συμβόλαιο. Τιμή κουταβιού pitbull terrier Dognik Bulls: 2000-2500 ευρώ (2200-2700 δολάρια). Τα American Pitbull Terrier μας ζουν σε 26 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το φυτώριο μας είναι γνωστό και εμπιστευμένο εδώ και πολλά χρόνια.
Επί του παρόντος, το ρείθρο διαθέτει ένα κουτάβι pitbull terrier προς πώληση. Περιμένουμε επίσης τη γέννηση κουταβιών από τρεις διαφορετικούς γονείς:

Πιτ μπουλ δάγκωσε άτομο, κουτάβι πιτ μπουλ τεριέ προς πώληση, πόσο επικίνδυνα είναι τα αμερικανικά πίτμπουλ τεριέ