Ποιος είναι καλύτερος: πίτμπουλ τεριέ ή μαλινουά


Δύο διαφορετικές ράτσες σκύλων: American Pitbull Terrier και Belgian Malinois. Ποια ράτσα είναι καλύτερη; Ποιο είναι κατάλληλο για ασφάλεια; Ποιο είναι κατάλληλο για οικογένεια με παιδιά;
Με λένε Βερόνικα Βοϊτόφσκα. Είμαι γιατρός, ειδικός χειριστής σκύλων, ψυχολόγος ζώων, ιδιοκτήτης εκτροφείου Dognik Bulls για σκύλους σοβαρής ράτσας. Θα σας πω όλες τις διαφορές, τα υπέρ και τα κατά των pit bull terrier και του malinois.
Ας ξεκινήσουμε με το σκοπό. Τα Malinus εκτράφηκαν για να εργαστούν ως σκυλιά υπηρεσίας. Δηλαδή για την προστασία ανθρώπων, αντικειμένων, εδαφών. Τα γονίδιά τους περιέχουν την ικανότητα να λαμβάνουν ανεξάρτητες αποφάσεις και να δαγκώνουν ανθρώπους. Μετά τη γέννηση, είναι ήδη έτοιμοι να έρθουν σε σύγκρουση με ένα άτομο. Είναι το εσωτερικό τους είναι που τους βοηθά στο έργο για το οποίο ανατράφηκαν.
Τα αμερικανικά πίτμπουλ τεριέ πριν από εκατό έως διακόσια χρόνια χρησιμοποιήθηκαν για μάχες με άλλα σκυλιά του είδους τους. Μετά πέρασε η εποχή της κυνομαχίας και η έμφαση στην εκτροφή στόχευε σε δραστήριους, επαρκείς, αθλητικούς σκύλους συντροφιάς. Είναι σημαντικό ότι το πρότυπο φυλής American Pit Bull Terrier ορίζει την απουσία επιθετικότητας προς τους ανθρώπους. Αν και τα μέσα προωθούν ιστορίες ότι τα πίτμπουλ τρώνε παιδιά και σκοτώνουν ανθρώπους. Αυτό είναι λάθος. Τα αληθινά καθαρόαιμα αμερικανικά Pit Bull Terrier είναι πολύ αφοσιωμένα στην οικογένειά τους. Και είναι πιστοί στους ξένους. Δεν θέλουν να δαγκώσουν το πόδι ενός παιδιού που περνάει. Ονειρεύονται τον ιδιοκτήτη τους να παίζει μαζί τους στο δάσος ή στο πάρκο με μια μπάλα.
Ακολουθούν τα μεγέθη, το τρίχωμα και άλλα σημεία που είναι σημαντικά όταν ο σκύλος μένει σε διαμέρισμα. Κάθε μακρυμάλλης σκύλος έχει μια μυρωδιά. Στις μακρυμάλλης ράτσες είναι αρκετά αιχμηρό (όπως το Μαλινουά). Συνιστώ να έχετε τέτοια σκυλιά σε ιδιωτικό σπίτι, αλλά όχι σε διαμέρισμα. Δεν θέλετε να έχετε τη μυρωδιά ενός βρεγμένου σκύλου στο άνετο και καθαρό διαμέρισμά σας; Οι ράτσες σκύλων με κοντό τρίχωμα (όπως τα American Pit Bull Terrier) δεν έχουν οσμή.
Το Μαλινουά είναι πολύ ψηλότερο σε μέγεθος από τα πίτμπουλ τεριέ. 10-20 εκατοστά ψηλότερα. Τα πίτμπουλ τεριέ έχουν μεγάλο εύρος ύψους σύμφωνα με τα πρότυπα της φυλής. Ως εκ τούτου, το Μαλινουά είναι ψηλότερο τόσο από τα μικρά όσο και από τα μεγάλα πίτμπουλ. Αποφασίστε αν είστε έτοιμοι για ένα μεγάλο σκυλί στο διαμέρισμα.
Στάση προς αγνώστους. Στα American Pit Bull Terriers είναι θετικό. Οι Μαλινουά έχουν μια επιφυλακτική στάση απέναντι στους ξένους και αυτό είναι φυσιολογικό για αυτή τη ράτσα, έτσι ακριβώς ανατράφηκαν.
Και οι δύο ράτσες σκύλων είναι εξαιρετικά εκπαιδεύσιμες. Ωστόσο, με ένα Μαλινουά πρέπει να δουλέψετε περισσότερο στην αντοχή. Είναι πολύ εύκολα διεγερτικά, εύκολα κουρδίζονται και δύσκολα ηρεμούν. Αυτά είναι χαρακτηριστικά του νευρικού τους συστήματος. Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, συχνά τσιμπούν (δαγκώνουν) τους ιδιοκτήτες τους μέχρι να μάθουν εντελώς να ελέγχουν τον εαυτό τους. Δεν είναι περίεργο που συγκρίνονται με αλιγάτορες.
Τα American Pit Bull Terriers απολαμβάνουν την εκπαίδευση. Αγαπούν την κίνηση, τους αρέσει να μαθαίνουν και δεν έχουν την τάση να δαγκώνουν τον χειριστή ή τον ιδιοκτήτη τους.
Προσωπικά έχω δει τον Μαλινουά δεκάδες φορές σε προπονητικά γήπεδα, το πρόβλημα των οποίων δάγκωνε μέλη της οικογένειας και παιδιά.
Επομένως, θα συνιστούσα να αγοράσετε ένα κουτάβι American Pit Bull Terrier για οικογένεια με παιδιά. Για να προστατεύσετε ένα ιδιωτικό σπίτι ή να ζήσετε έξω σε ένα περίβλημα, αγοράστε ένα Malinois.
Αν θέλεις να αγοράσεις ένα καθαρόαιμο Αμερικάνικο Πιτ Μπουλ Τεριέ, Αμερικάνικο αίμα, γράψε μου. Έχουμε τακτικά κουτάβια στο κυνοκομείο μας. Τιμή κουταβιού για το 2024 από 2000 ευρώ. Είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παραδίδουμε σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ΚΑΚ, την Αμερική, τον Καναδά, τη Βραζιλία. Κάνουμε κορυφαίες εκτροφές σε εξωτερικούς χώρους των σκύλων μας σε όλη την Ευρώπη. Και ορίσαμε τις τάσεις αίματος στη φυλή American Pit Bull Terrier. Ούτε ένας σκύλος από το εκτροφείο Dognik Bulls δεν έχει δαγκώσει τους ιδιοκτήτες του ή τα παιδιά τους.
Email: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls

American pitbull terrier kennel

Ποιος είναι καλύτερος: pitbull terrier ή malinois, σύγκριση pitbull terrier και malinois