Πώς να συστήσετε ένα νεογέννητο μωρό και έναν σκύλο


Γεια σας, με λένε Veronika Voitovska. Είμαι ειδικός κυνολόγος, γιατρός, κριτής εκθέσεων και αθλητικών διαγωνισμών για σκύλους, ζωοψυχολόγος και ιδιοκτήτης ενός μεγάλου ευρωπαϊκού ρείθρου σοβαρών φυλών σκύλων «Dognik Bulls» (Αμερικάνικα πίτμπουλ τεριέ και Αμερικανοί νταήδες). Προσωπικά έχω 10 πίτμπουλ και 5 Αμερικανούς νταήδες. Και επίσης ένα παιδί, παιδιά γειτόνων και γνωστών που συνεχώς παίζουν και έρχονται σε επαφή με τα σκυλιά μας.
Βοηθάω συνεχώς να εισάγω σκύλους διαφορετικής ράτσας στα νεογέννητα μωρά. Θα σου πω και εγώ πώς να το κάνεις.
Πρέπει να καταλάβετε ότι κάθε σκύλος μπορεί να βλάψει ένα νεογέννητο μωρό που ζυγίζει 2-4 κιλά απλά πατώντας το κατά λάθος. Επομένως, πρέπει να δουλέψετε με το σκυλί, ακόμα κι αν δεν είναι επιθετικό, αλλά πολύ ευγενικό. Και ξεκινήστε να εργάζεστε πριν γεννήσετε. Τότε δεν θα έχετε ούτε χρόνο ούτε ενέργεια. Και ίσως επιθυμίες, θα είστε κουρασμένοι μετά τον τοκετό. Ξέρω οικογένειες όπου απλά έδιναν τα σκυλιά τους. Αλλά αυτή δεν είναι η λύση για έναν σύγχρονο επαρκή άνθρωπο.
Ένας σκύλος είναι ένα ζωντανό ον και θα ενδιαφέρεται για το παιδί. Επομένως, ακόμη και πριν από τη γέννηση του παιδιού, πρέπει να επεξεργαστείτε τα κύρια σημεία με το σκυλί. Είναι σημαντικό να διδάξετε στον σκύλο σας τον αυτοέλεγχο (κάτσε, ξαπλώστε και χαλαρώστε κατόπιν εντολής). Και επίσης απαγορευτικές εντολές «όχι» και «φου». Αυτό είναι που θα χρειαστείτε περισσότερο, με την προϋπόθεση ότι ο σκύλος δεν είναι αρχικά επιθετικός προς ανθρώπους και αγνώστους.
Πρέπει να αποφασίσετε πόση επαφή θα έχει ο σκύλος με το νεογέννητο μωρό. Θα αφήσετε τον σκύλο στο κρεβάτι, θα τον αφήσετε να ξαπλώσει δίπλα στο παιδί; Αφήστε το παιδί να γλείφει (μην εκπλαγείτε, οι μισές οικογένειες με παιδιά το κάνουν αυτό).
Συνιστώ να αποπαρασιτώσετε τον σκύλο σας περίπου 2 μήνες πριν γεννηθεί το μωρό. Εάν δείτε σκουλήκια στα κόπρανα σας, θα πρέπει να χορηγήσετε ξανά το ανθελμινθικό φάρμακο μετά από 2 εβδομάδες. Δώστε επίσης στον σκύλο σας μια πλήρη εξέταση αίματος και βιοχημεία αίματος για να μάθετε ότι είναι υγιής. Δεν χρειάζεστε εκπλήξεις όταν ο σκύλος σας αρρωστήσει και εσείς και το δύο εβδομάδων μωρό σας πηγαίνετε στην κτηνιατρική κλινική. Προσωπικά πήγα, αλλά έχω πολλά σκυλιά, μεταξύ των οποίων και παλιά. Αλλά αν έχετε ένα ή δύο σκυλιά, είναι πιο εύκολο. Είναι καλύτερα να βεβαιωθείτε εκ των προτέρων ότι είναι απολύτως υγιή και δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις όσο είστε στο μαιευτήριο ή αμέσως μετά τον τοκετό.
Προσδιορίστε ποιος από την οικογένεια θα συνεχίσει να βγάζει βόλτα τον σκύλο και ασκήστε του. Ο σκύλος δεν πρέπει να αισθάνεται ξαφνικά περιττός.
Αυστηρά, σταθερά και τακτικά επιτρέψτε ή απαγορεύστε στον σκύλο να κάνει ό,τι κάνει με το παιδί. Για παράδειγμα, αν μυρίζει με χαρά τις φτέρνες και το πρόσωπο του μωρού, τότε όλα είναι καλά. Επαινέστε την. Αν όμως αρχίσει να τρέχει γύρω από το παιδί από χαρά και να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της, τότε πρέπει να ηρεμήσει. Και απαγορεύστε τέτοιες συμπεριφορές. Αν δείτε σημάδια επιθετικότητας ή υπερβολικής υπερδιέγερσης του νευρικού συστήματος στον σκύλο σας, τότε απαγορεύετε μια τέτοια συμπεριφορά. Και μην κάνεις μωρά μαζί της. Είναι σημαντικό.
Γενικά, κάθε προβληματική περίπτωση που ένας σκύλος συναντά ένα νεογέννητο παιδί είναι ατομική. Εάν χρειάζεστε συμβουλές, επικοινωνήστε μαζί μου:
Email: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Οι διαβουλεύσεις πληρώνονται.

Παρουσιάζοντας έναν σκύλο σε ένα νεογέννητο παιδί, έναν σκύλο και ένα νεογέννητο παιδί, έναν σκύλο που δείχνει επιθετικότητα σε ένα νεογέννητο παιδί