Πώς να υιοθετήσετε ένα Pit Bull Terrier από την Ισπανία. Πραγματικότητα


Αποφασίσατε να υιοθετήσετε ένα πίτμπουλ τεριέ. Έχετε ακούσει ότι στην Ισπανία υπάρχουν πολλά αμερικανικά πίτμπουλ τεριέ για υιοθεσία.
Είμαι στενά συγγενής τόσο με τα ισπανικά πίτμπουλ τεριέ όσο και με τα καθαρόαιμα αμερικανικά πιτ μπουλ τεριέ στην Ευρώπη κατ’ αρχήν. Επομένως, θα σας πω όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της υιοθέτησης ενός pit bull terrier από την Ισπανία.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε. Τα καθαρόαιμα πίτμπουλ τεριέ (με γενεαλογικό) πολύ σπάνια καταλήγουν σε καταφύγια στην Ευρώπη γενικότερα. Ναι, μπορούν να φτάσουν εκεί λόγω ενός κακού ιδιοκτήτη, αλλά αυτό είναι σπάνιο. Δηλαδή, στην Ισπανία θα σας προσφερθεί ένας σκύλος για υιοθεσία που μοιάζει με πίτμπουλ. Αλλά η μαμά ή ο μπαμπάς του θα μπορούσε να είναι σκύλος οποιασδήποτε άλλης ράτσας και η γιαγιά του θα μπορούσε να είναι μιγάδα. Επομένως, δεν μπορείτε να προβλέψετε ότι ένας τέτοιος σκύλος θα συμπεριφέρεται σαν ένα πραγματικό αμερικανικό Pit Bull Terrier. Είναι δηλαδή δραστηριότητα, ενθουσιασμός, αγάπη για τους ανθρώπους και τα παιδιά. Δεύτερο σημαντικό σημείο. Στην Ισπανία υπάρχουν πολύ σοβαροί νόμοι σχετικά με την εκτροφή κατοικίδιων ζώων. Αυτές είναι ειδικές απαιτήσεις για τη διατήρηση σκύλων και κανονισμοί, το άνοιγμα ιδιωτικών επιχειρήσεων (autonomo) για την πληρωμή φόρων, η απόκτηση άδειας από την ισπανική κυβέρνηση για την εκτροφή σκύλων. Είναι πολύ δύσκολο να πάρεις άδεια. Ως εκ τούτου, στην Ισπανία δεν υπάρχουν πρακτικά κτηνοτρόφοι αμερικανικών τεριέ πιτ μπουλ. Ξέρω μόνο δύο σε όλη την απέραντη Ισπανία.
Στη συνέχεια, όταν βρείτε ένα σκυλί που σας αρέσει, θα πρέπει να συμπληρώσετε μια αίτηση. Το ερωτηματολόγιο θα περιέχει ερωτήσεις σχετικά με την οικογένειά σας, τον τόπο διαμονής σας (σπίτι ή διαμέρισμα), εάν έχετε άλλα ζώα και εάν έχετε παιδιά. Τις περισσότερες φορές, είναι σε αυτό το στάδιο που οι άνθρωποι αρνούνται την υιοθεσία ενός πίτμπουλ από την Ισπανία. Δίνονται απρόθυμα σε οικογένειες με παιδιά (καθώς αυτά τα σκυλιά δεν είναι στην πραγματικότητα πίτμπουλ, αλλά μεστίζοι με άγνωστο ψυχισμό). Είναι επίσης απρόθυμοι να δώσουν σε άτομα χωρίς εμπειρία με πίτμπουλ ή τεριέ Staffordshire.
Στη συνέχεια, ένα από τα σημαντικά σημεία είναι μια προσωπική επίσκεψη. Εάν βρίσκεστε στην Ισπανία, μπορείτε να έρθετε στο καταφύγιο και να γνωρίσετε ένα πίτμπουλ τεριέ. Εάν ζείτε σε άλλη χώρα, αυτό δεν είναι δυνατό. Είτε θα σε αρνηθούν, είτε θα επιμείνουν να έρθεις να τους συναντήσεις. Αυτό είναι ένα πολύ κατάλληλο σημείο, είναι πραγματικά απαραίτητο. Υπολογίστε πόσο θα κοστίσει να πετάξετε στην Ισπανία και πίσω.
Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να πληρώσετε κάτι σαν «αποζημίωση για την έξοδο από το καταφύγιο». Αυτό είναι αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Αυτά περιλαμβάνουν εργασία σε καταφύγιο, μικροτσίπ και εμβολιασμούς για πίτμπουλ τεριέ.
Εάν το καταφύγιο δεν βρίσκεται σε κεντρικές πόλεις όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη κ.λπ., τότε θα πληρώσετε και για τη μεταφορά σε μια μεγάλη πόλη. Και τα καταφύγια δεν έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται εκεί, σύμφωνα με τους αυστηρούς ισπανικούς νόμους. Μπορούν να βρίσκονται μόνο σε περιοχές απομακρυσμένες από ανθρώπινα κτίρια με τεράστιους περιορισμούς. Έτσι θα πληρώσετε μερικές εκατοντάδες ευρώ παραπάνω για όλη αυτή τη μεταφορά. Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με τους ισπανικούς νόμους, ακόμη και η μεταφορά σκύλων από ένα καταφύγιο πρέπει να είναι ιδιαίτερη. Δεν μπορεί να είναι απλώς το προσωπικό αυτοκίνητο οποιουδήποτε εθελοντή. Αν και εδώ, πολλοί δεν συμμορφώνονται με αυτό το σημείο του νόμου.
Ως κάποιος εξοικειωμένος με τη χλωρίδα και την πανίδα της Ισπανίας, πρέπει να σας προειδοποιήσω. Σχεδόν όλα τα σκυλιά σε καταφύγια στην Ισπανία (και τα αμερικανικά πίτμπουλ τεριέ και άλλες ράτσες) πάσχουν από λεϊσμανίαση. Αυτή η ασθένεια μεταδίδεται στους σκύλους με τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Είναι ανίατη. Μπορείτε να διατηρήσετε το σώμα μόνο σε κατάσταση ύφεσης. Όμως αρκετές φορές το χρόνο θα υπάρχουν παροξύνσεις. Η θεραπεία είναι πολύ ακριβή. Να είστε προετοιμασμένοι για αυτό. Αυτή η ασθένεια είναι κοινή στην Ισπανία, την Ιταλία και μέρη της Γαλλίας.
Θυμηθείτε, ένα πίτμπουλ τεριέ δεν καταλήγει πάντα σε ένα καταφύγιο και υιοθετείται αμέσως. Μερικές φορές τα σκυλιά ζουν εκεί για έξι μήνες, ένα χρόνο, δύο χρόνια. Προσαρμόζονται στη ζωή στο καταφύγιο και δυσκολεύονται στην οικογένεια. Και είναι δύσκολο και για τους πιθανούς ιδιοκτήτες. Ο σκύλος έχει τις δικές του συνήθειες. Για παράδειγμα, ουρλιάζοντας στις 2 τα ξημερώματα. Υποφέρετε από άγχος αποχωρισμού και ούτω καθεξής.
Πρέπει να καταλάβετε ότι αν θέλετε να υιοθετήσετε ένα pit bull terrier από την Ισπανία, δεν θα είναι εύκολο. Και πολύ ακριβό. Στην πραγματικότητα, θα σώσετε τη ζωή του σκύλου. Αλλά δεν είναι πίτμπουλ τεριέ στην πραγματικότητα.
Ως άνθρωπος, σας υποστηρίζω και θα σας βοηθήσω να επικοινωνήσετε με τα κατάλληλα καταφύγια στην Ισπανία. Αλλά αν δεν είστε έτοιμοι για όλες αυτές τις δυσκολίες, τότε απλώς αγοράστε ένα κουτάβι American Pitbull Terrier. Πραγματικό, με γενεαλογία. Μεγαλώστε τον για να σας ταιριάζει από την παιδική ηλικία και ζήστε ευτυχισμένοι.
Στο ρείθρο μου με πίτμπουλ τεριέ «Dognik Bulls» μπορείτε να αγοράσετε ένα κουτάβι. Επικοινωνήστε μαζί μου για να συζητήσουμε όλες τις λεπτομέρειες. Παραδίδουμε σκύλους σε όλη την Ευρώπη, Αμερική, Βραζιλία και Καναδά.
Email: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls


Πώς να υιοθετήσετε ένα pitbull terrier από την Ισπανία, pitbull terrier Ισπανία για υιοθεσία, pitbull terrier από ένα καταφύγιο στην Ισπανία