Ράτσα πίτμπουλ: χαρακτήρας και κριτικές
Τι συσχετίσεις έχετε με τη λέξη «πίτμπουλ»; Δύναμη, αντοχή, μαχητής, επιθετικότητα, δύναμη, άμυνα, ασφυξία. Αυτοί είναι συσχετισμοί στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων που δεν είναι εξοικειωμένοι με τη ράτσα American Pit Bull Terrier. Η συχνή έκφραση «σκύλος πίτμπουλ από βελούδο και ατσάλι» χαρακτηρίζει τη ράτσα πολύ χωρητικότητας.

Θα σας πω για τα πραγματικά χαρακτηριστικά της ράτσας American Pit Bull Terrier. Ονομάζομαι Veronika Voitovska και είμαι επικεφαλής του αμερικανικού εκτροφείου pit bull terrier Dognik Bulls.

Το πίτμπουλ είναι αφοσιωμένο και πιστό στον αφέντη του. Το πίτμπουλ λατρεύει ολόκληρο το «κοπάδι» του ανεξαιρέτως. Το πίτμπουλ είναι δραστήριο και ανθεκτικό, μια βόλτα πολλών ωρών θα τον ευχαριστήσει και όταν επιστρέψει στο σπίτι, θα κοιμηθεί. Ίσως προσπαθήσει να κοιμηθεί κάτω από τα σκεπάσματα σας. Εξαρτάται από το πώς θα μεγαλώσεις το πίτμπουλ σου και τι θα του επιτρέψεις να κάνει. Ένα πίτμπουλ μπορεί να έχει σοβαρή ή ήπια ζωοεπιθετικότητα. Όταν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα πίτμπουλ, πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτό το γεγονός. Μιλήστε με τους εκτροφείς του μελλοντικού κουταβιού σας, πόσο επιθετικοί είναι οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες του στον ζωολογικό κήπο, ποιες σειρές πίτμπουλ αναπαράγονται πίσω του. Είναι πιο εύκολο να το ανακαλύψετε όταν παίρνετε ένα κουτάβι όχι από τα χέρια σας, αλλά σε ένα γνωστό ρείθρο. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε και μιλάμε για όλα τα σκυλιά μας, για τα παιδιά που δίνουν, για τα εγγόνια τους. Και επίσης για τους παππούδες (ζούνε κι αυτοί μαζί μας), ακόμα και για προγιαγιάδες και προπάππους. Η γνώση του γενεαλογικού δέντρου του Pit Bull Terrier σας είναι ένα σημαντικό βήμα στην επιλογή ενός κουταβιού. Αγοράζεις σκύλο για πολλά χρόνια ζωής, έχεις ήδη παιδιά ή θα γεννηθείς στο μέλλον, ίσως έχεις γάτα και πρέπει να είσαι σίγουρος για τον ψυχισμό του πίτμπουλ που αγοράζεις. Αν ψάχνετε πού να αγοράσετε ένα κουτάβι American Pit Bull Terrier, δείτε τη σελίδα του κυνοκομείου μας στην ενότητα κουταβιών.

Τα πίτμπουλ είναι μια από τις πιο υγιείς ράτσες. Δεν έχουν βραχυκεφαλικά προβλήματα όπως τα μπουλντόγκ, δεν έχουν καρδιακά προβλήματα όπως τα ντόμπερμαν, δεν έχουν προβλήματα στις αρθρώσεις όπως canne corso κ.λπ. Υπάρχουν αρκετές γενετικές εξετάσεις στη φυλή που θα βοηθήσουν στην αποφυγή εμφάνισης ανεπιθύμητων ασθενειών στους απογόνους. Οι υπεύθυνοι κτηνοτρόφοι δίνουν αίμα ή στοματικό επιθήλιο για αυτές τις εξετάσεις σε ειδικά εργαστήρια και γνωρίζουν εάν τα σκυλιά τους είναι υγιή, φορείς αυτών των ασθενειών ή άρρωστα. Από αυτό απωθούνται σε επακόλουθη αναπαραγωγή. Όλοι οι σκύλοι του American Pit Bull Terrier Dognik Bulls ελέγχονται για γενετικές ασθένειες. Εκτρέφουμε μόνο υγιή σκυλιά.

Χαρακτηρίζοντας τη ράτσα πίτμπουλ, αξίζει να αναφέρουμε το παιχνίδι — αυτή είναι η επιθυμία να πάμε μέχρι το τέλος, ανεξάρτητα από το κόστος. Τα σκυλιά με έντονο παιχνίδι είναι δυνατοί μαχητές, εξαιρετικοί παίκτες, αξεπέραστοι αμυντικοί. Ναι, υπάρχουν πίτμπουλ χωρίς παιχνίδι, αυτό είναι συνέπεια κακής αναπαραγωγής.

Είναι αλήθεια ότι τα πίτμπουλ έχουν «στρίγκλισμα»; Η δύναμη των σιαγόνων των τεριέ πιτ μπουλ είναι κάπως υπερβολική από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά έχουν ένα δυνατό δάγκωμα και καλό κράτημα.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα κριτικών για τη ράτσα πίτμπουλ από αγοραστές κουταβιών Dognik Bulls:

— Ο Ru μας τα πάει καλά με παιδιά και μια γάτα, μέτρια δραστήρια στο σπίτι και στο δρόμο. Πολύ άνετο σκυλί, που δεν φοβάται να περπατήσει τα βράδια.

— Ευχαριστούμε για το πίτμπουλ μας Μαλκ. Είναι ατρόμητος, γνωρίζει ξεκάθαρα τους ιδιοκτήτες και δεν θα μας αφήσει να προσβάλλουμε. Πολύ δραστήριος, στο σπίτι παλεύει με την ηλεκτρική σκούπα και τις κάλτσες μας.

— Η Shiva είναι ένα απόκοσμο σκυλί, είναι διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα σκυλιά μας, σαν να ήρθε από άλλο πλανήτη. Αιχμαλωτίζει τη διάθεση, παίζει όταν το θέλουμε και έχει ξεκάθαρη ισορροπία του νευρικού συστήματος — χωρίς υπερβολική επιθετικότητα.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τη φυλή ή σκέφτεστε να αγοράσετε ένα κουτάβι πίτμπουλ, επικοινωνήστε με το American Pit Bull Terrier Dognik Bulls:
Email: dognikb@gmail.com
Instagram- dognikbulls