A show-, sport- és meccs pitbullok egészsége

Veronika Voitovska with puppies
Az egészség minden kutyafajta hosszú élettartamának kulcsa. Az amerikai pitbull terrierek nagyon jó egészségi állapotúak, és itt van miért.
Történelmileg az amerikai Pitbull Terriereket két típusra osztják: az első típus a show és a sport amerikai Pitbull Terrier. A második típus a match pit bulls. Vagyis azok, akikkel illegális pitbull-viadalokat folytatnak. De mindkettőnél fontos az egészség, különben a kutya nem tudja ellátni a funkcióját.
A show- és sport pitbullokat árusító kennelek nagyon egészségtudatosak. Az egészség alapja a megelőzés. Ezért minden amerikai pitbull terrier genetikai fajtavizsgálaton esik át. Minden kutyafajta rendelkezik olyan génekkel, amelyek egy adott kutyafajtára jellemző betegségeket hordoznak. Amerikai pitbull terriereknél ezek a kisagyi ataxia, a 2-es típusú retina atrófia és a hyperuricosuria vizsgálata. A „Dognik Bulls” pitbull kennelünkben minden kutyát megvizsgálnak ezen betegségek hiányára. Ez azt jelenti, hogy a kutyáink kölykei soha nem fognak szenvedni ezektől a betegségektől.
Minden évben minden pitbullnak szüksége van vizsgálatra, hogy azonosítsa a rejtett vagy fejlődő patológiákat. A legalapvetőbb vizsgálható: részletes általános és biokémiai vérvizsgálatok. Egy ilyen vizsgálat ára körülbelül 100 euró. És ez az ára a kutyája nyugalmának is. A „Dognik Bulls” amerikai pitbull terrier kennelünkben minden anyaszuka átesik ezeken a vizsgálatokon, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy egészségesek és vemhesek. Végül is csak egy egészséges kutya, aki sokat sétál és jól eszik, egészséges utódokat szül.
Azt is javasoljuk, hogy a pitbulloknál évente egyszer végezzenek szívechokardiográfiát.
Általánosságban elmondható, hogy a kiállítási és sportóvodákban nagyon ügyelnek a pitbullok egészségére. Végül is ezek a kutyák kiállításokon és sportversenyeken vesznek részt, ahol komoly stresszt kapnak.
Ami az úgynevezett „munkatenyésztés” pitbulljait illeti. Gyakran senki (gyakorlatilag senki) nem teszteli őket a fajtagenetikai betegségek hiányára. De mivel meccseken (vagyis illegális kutyaviadalokon) vesznek részt, intenzíven képezik őket. Erő és állóképesség edzés, speciális sport edzésmódszerek, speciális táplálkozás és így tovább. Hiszen egy meccs 20 perctől több óráig tart, néha 3 óráig is. Minden túlélő kutyát helyreállítanak. Aztán gyakran visszamegy a meccsekre. Ezért minden kutya, amely ezt követően túlélte, 100%-ban kiváló egészséggel rendelkező kutya.
Amerikai pitbull terrier „Dognik Bulls” kennelünk tiltja a pitbullfajtával vagy bármely más fajtával kapcsolatos illegális tevékenységet. Ebben a cikkben csak a pitbullok egészségével kapcsolatos jelenlegi helyzetet írom le, figyelembe véve az amerikai pitbull terrier tenyésztésének minden szempontját.
Óvodánkban a tenyésztés fő iránya a sport. És egyszerűen aktív, jó pszichés pitbull családoknak. Így néznek ki az egészséges amerikai sporttenyésztésű pit bull terrierek. Mindezek a kutyák a „Dognik Bulls” pitbull kennelünkhöz tartoznak:
Best dog handlerPitbull terrier kennel AmericanAmerican pitbull terrier kennelAmerican pitbull terrier kennelbest online dog trainer
Ha pitbull kölyökkutyát szeretnél vásárolni (kiállítás/sport/családi kísérő), írj nekünk:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Egy kiskutya ára átlagosan 2000 euró. Függ minden egyes kölyökkutyától, szüleitől, származásától.
Pitbulljaink a világ 25 országában élnek. Pitbull kölyökkutyákat szállítunk az Európai Unió, a FÁK, Amerikai és Kanada területére.
Üdvözlettel, az Amerikai Pit Bull Terrier Kennel igazgatója.

A show-, sport- és meccs pitbullok egészsége