Ali se splača dobiti pitbulla za začetnika?

Ali se splača dobiti pitbulla za začetnika?
Ali se splača nabaviti ameriškega pitbull terierja začetniku, osebi, ki nikoli ni imela psov ali je bil pes v zgodnjem otroštvu s svojimi starši?

V tem članku bomo govorili le o nakupu čistokrvnega ameriškega pitbul terierja, ne pa psa, ki izgleda kot pit bull in je kupljen na katerikoli oglasni deski ali tržnici za majhen denar. Zanesljiva potrditev izvora ameriškega pitbull terierja je rodovnik. Najpogosteje uporabljena sta rodovnika ADBA in UKC.

Pogosto se začetniki ne odločijo za nakup pit bulla kot prvega psa, saj je ena od značilnosti pasme zooagresivnost. To je agresija do drugih psov. Pogostejša je pri pitbulih delovne vzreje, veliko manj izrazita je pri pitbulih razstavne vzreje. V naši psarni ameriških pit bull terierjev Dognik Bulls vzrejamo stare ameriške športne krvi (Castillo, Lar-San, Old Family Red Nose, Real Deal Chocolates kennel) z delovno plemensko krvjo (Red Alert in Jumbo). Nekatere paritve v naši mačkarni nimajo izrazite zooagresije, nekatere pa. Zato začetnikom vedno rečemo — opišite svoje izkušnje, svoja pričakovanja od psa in načrte za psa in njegovo nadaljnje življenje, mi pa vam bomo priporočili, o katerih paritvah v naši psarni se morate odločiti.

Poleg zooagresije je treba spomniti, da je pasma ameriškega pit bull terierja precej aktivna. Medtem ko je mladiček pit bull majhen, mora posvetiti veliko časa, usposabljanju in usposabljanju. Če ste starejši od 60 let, si želite psa, s katerim boste spali v objemu in se včasih sprehajali po parku, ta pasma ni za vas.

Pitbull terierji imajo zelo kratko dlako in sploh nimajo poddlake, zato ne morejo živeti na ulici (torej v ptičnici ali v boksu), problematično pa je tudi njihovo bivanje na skrajnem severu. Zato, če živite v zelo mrzlem območju, pit bull ni vaša izbira psa.

Se šolanje pitbulla razlikuje od šolanja katere koli druge pasme? Kardinalno št. Bolje pa je, da se udeležite individualnih ur pri kinologu, pa tudi skupinskih ur večkrat na mesec, da bo imel vaš ameriški pit bull terier odličen stik z drugimi psi, prav tako pa bo pri vsakem psu navajen poslušati vas in samo vas. paket.

Jaz kot vodja psarne ameriškega pit bull terierja Dognik Bulls sem že večkrat prodal mladičke pit bull začetnikom in vedno so se pridružili družini in živeli srečno do konca svojih dni. Izbrali pa smo vsakega mladička za vsako posamezno družino z njihovimi zahtevami. To je ključ do uspeha.

Če razmišljate o nakupu kužka pit bulla, obiščite našo stran Mladički naprodaj in si oglejte, kateri ljubki pit bulli so trenutno v prodaji.

S spoštovanjem, vodja psarne ameriških pit bull terierjev

Za nakup mladička pit bulla iz drevesnice nam pišite:
Elektronski naslov: dognikb@gmail.com
Instagram — dognikbulls