American Bullies: För- och nackdelar


Rasen American Bully är ganska ung. Grundades på 1990-talet i Amerika. Den blev populär i Europa 20 år senare. Därför har människor fortfarande många frågor relaterade till mobbare. Till exempel: vilka raser av hundar föddes American Bullies upp från? Vad är skillnaden mellan American Bully Pocket och American Bully XL? Är det sant att Merle American Bullies kan vara väldigt sjuka och döva?
Jag är uppfödare av American Bullies — Veronika Voitovska. I vår kennel «Dognik Bulls» är vi engagerade i underhåll, avel och popularisering av American Bully-rasen i «pocket», «standard», «classic» typer. Jag kommer att berätta för dig de verkliga för- och nackdelarna med American Bully-rasen, som ägare till dessa hundar sedan 2011.
American Bully-proffs:
1. Vänlighet mot människor. Sannerligen, American Bullies föddes upp för att ha en mycket mild och snäll karaktär. Så att de kan leva i en familj, inte vara särskilt affärsmässiga och arroganta hundar. Att umgås med barn. Faktum är att mobbare föddes upp som ett alternativ till de mer aktiva pitbullarna och Staffordshire terrier. Samtidigt ser amerikanska mobbare utåt mer kraftfulla och mer skrämmande ut, även om de i deras själ har karaktären av de snällaste varelserna.
2. Ingen zoo-aggression. Ja, det är vanligtvis fallet med American Bullies. Aveln syftar till att få de mest lojala hundarna som kan leva och gå med andra hundar utan problem. I vår American Bully kennel «Dognik Bulls» sover alla hundar tillsammans. Och de är inte aggressiva mot varandra, även om de äter mat från samma skål.
3. Amerikanska mobbare är officiellt tillåtna i många länder i världen (till skillnad från amerikanska pitbullterrier och amerikanska Staffordshireterrier). Du behöver inte skaffa många ytterligare dokument och licenser när du bestämmer dig för att köpa en mobbare valp.
4. Variation av färger. Detta är verkligen ett paradis för esteter. Ovanlig lila, blå (grå), blå tricolor, lila tricolor, röd, vit, svart och andra färger. Alla dessa färger är acceptabla i rasen American Bully. Du kan också se merle amerikanska mobbare (en ovanlig prickig färg). Och även om amerikanska Merle-mobbare inte officiellt kan tävla på ABKC-utställningar (huvudrasorganisationen), kan de avlas och födas upp. Och vem som helst kan köpa en American Bully-valp i en ovanlig merle-färg. I vår plantskola «Dognik Bulls» får vi mobbare i följande färger: röd, choklad, choklad tricolor, lila tricolor, blå tricolor, blå, lila.

Jag ska visa dig några amerikanska mobbare från vår kennel. Och jag kommer att fortsätta att prata om nackdelarna med rasen American Bully.
American bully kennel
American Bully nackdelar:
1. Hög risk för ledsjukdomar. Eftersom rasen American Bully är ganska massiv och tung är belastningen på lederna stor. Därför måste du noggrant uppfostra en mobbar valp, följa alla rekommendationer från en erfaren uppfödare. Grunden för en översittares hälsa läggs under de första 12 månaderna av livet. Därför är det viktigt att inte missa ögonblicket för korrekt tillväxt och utveckling av leder och ligament.
2. På grund av vissa skrupelfria uppfödares önskan att få American Bullies så breda och kraftfulla som möjligt, lider många kroppssystem. Speciellt de kardiovaskulära och lungsystemen. Detta uttrycks i snabb trötthet under fysisk aktivitet. Till exempel kan många amerikanska mobbare av ficktyp, även på vintern, inte gå (inte springa) i mer än 30 minuter. De bara lägger sig på marken och vilar. På sommaren går dessa hundar inte alls, de ligger under luftkonditioneringen och sover. I vår American Bully kennel «Dognik Bulls» föder vi endast friska hundar. Våra mobbare går, springer och hoppar. De deltar till och med i idrottstävlingar. Här är ett exempel på amerikanska Dognik Bulls inom sport:

3. Ett mycket vanligt problem hos amerikanska mobbare är frånvaron av falanger i fingrarna. Oftast på framtassarnas lilltårna. I vår kennel har vi inte sådana hundar och vi producerar inte sådana valpar. Men om du har varit i rasen länge, titta på många foton och videor av amerikanska mobbare, då kommer du att se vad jag pratar om. Ta en närmare titt på tassarna.
4. Förekomsten av djuraggression och aggression mot människor i American Bullies XL. Detta gäller specifikt för XL-typen. Stora hundar — pitbullar, Staffordshire terrier och amerikanska bulldoggar — lades till dem. Och American Bulldog är en stor hund med skyddande egenskaper, som i sitt blod bär på aktsamhet mot främlingar.

Om du har läst hela artikeln «American Bully: pros and cons» och vill köpa en cool valp, skriv till oss på kenneln:
E-post: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls

Våra amerikanska översittare bor i 25 länder runt om i världen. Vi ordnar leverans var som helst i världen. Priset för en amerikansk bully valp i vår kennel: 2000-2500 euro.
Med vänlig hälsning, chef för plantskolan Veronika Voitovska.

American Bully fördelar med rasen
American Bullies nackdelar med rasen