American Bully kennel  Croatia
Dobrodošli na stranice American Bully uzgajivačnice Hrvatska «Dognik Bulls». Skoro 10 godina smo vlasnici ove pasmine i možemo vam reći sve o njoj. Svake godine u našoj uzgajivačnici se okote 2-3 legla American Bullya i imamo Bully štence na prodaju.
Kakva je osobnost američkog nasilnika iz Dognik Bullsa? Naši psi su obiteljski psi, jako vole i cijene svoju obitelj. Vole šetnje i putovanja, planinarenje u šumi i do rijeke/jezera. Odlični su u automobilima i javnom prijevozu. Prijateljski raspoložen prema drugim psima. Ali zapamtite: mužjaci u bilo kojoj pasmini uvijek su ozbiljniji od ženki. Stoga ne prodajemo mužjake American Bully obiteljima koje već imaju mužjake. Ali sa zadovoljstvom ćemo vam ponuditi da kupite meku i ljubaznu ženku.
Kako izgleda američki nasilnik iz Dognik Bullsa? To su psi srednje veličine (Pocket i Standard), dobre anatomije. Oni su jaki, s velikim reljefnim glavama, s dobrim širokim nosnicama, što im omogućuje da dobro dišu i ne boje se vrućine. Svi psi su dobro mišićavi. Naše glavne boje u uzgajivačnici American Bully Hrvatska su lila, plava, trobojna, čokoladna.
Naše prve American Bully doveli smo iz SAD-a, Italije, Rusije (ali rođeni su od pasa iz SAD-a). Godinama kasnije, imamo vlastiti uzgoj na koji smo jako ponosni. U našoj uzgajivačnici American Bully Croatia Dognik Bulls rođeni su štenci tipa «Pocket» i «Standard».
Kolika je cijena American Bully-a u hrvatskoj uzgajivačnici? Držimo prosječnu cijenu za kvalitetne pse, a to je 2000-2500 eura. Zašto je ova cijena viša od cijene za štene američkog stafordskog terijera ili američkog pit bul terijera? American Bully je prilično masivna pasmina. Odgoj šteneta teške rase košta više od odgoja šteneta lake pasmine. Ovo je više vitamina, više hondroprotektora za šape, kukove, zglobove i ligamente. Štenci i odrasli psi vrste American Bully općenito zahtijevaju više brige. Čak se i hrana za američke nasilnike više ne kupuje za srednje, već za velike pasmine i skuplja je.
Ženke American Bully često rađaju carskim rezom. Zašto je to? Ova osobina je prenijeta od predaka pasmine, engleskih buldoga. Carski rez kod nas stoji oko 800 eura. Dok će ženke američkog stafordskog terijera ili američkog pit bul terijera vjerojatnije same okotiti. Ne uvijek, ali češće. Za prosječnog vlasnika koji samo želi kupiti dobar American Bully, to nije toliko važno. Ali ako ćete kupiti ženku i u budućnosti od nje imati djecu, razmislite o tome unaprijed. Trebali biste imati dobrog veterinara u svom gradu spremnog da vam pomogne pri porodu.
Kod pasmine American Bully prihvatljivo je mnogo više boja nego kod drugih pasmina — to su rijetka lila, plava, trobojna, merle.
Dopustite mi da vam pokažem kako izgledaju naši odrasli američki bulieri iz uzgajivačnice Dognik Bulls:


Ukoliko želite rezervirati štene American Bully u našoj uzgajivačnici, pišite nam. Obavezno nam recite nešto o sebi: svoje ime, godine, gdje živite (država, grad, stan ili kuća), koliko ljudi imate u obitelji, je li netko alergičan na životinje, ima li male djece u kući. a koliko ih ima Ima li još kućnih ljubimaca u kući i koliko ih ima? Ovdje možete napisati:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram- dognikbulls
Zatim ćemo odlučiti koju vrstu, karakter, boju, spol šteneta želite. Mi ćemo odlučiti koji vam parenje u našoj uzgajivačnici odgovara. Ukoliko su štenci već oštenjeni, možete uplatiti akontaciju za rezervaciju (500 eura od ukupne cijene šteneta). Ukoliko štenci željenih roditelja još nisu okoćeni, plaćate i akontaciju za pravo izbora. 1,2,3 pravo na izbor muškarca ili žene. To znači da ćete, kada se štenci okote, imati 1, 2 ili 3 izbora šteneta u dobi od 4 tjedna. Do ovog trenutka primit ćete mnogo fotografija i videa štenaca i odabrati ćete svog prijatelja. Ukoliko živite blizu nas, možete osobno doći upoznati sve štence. Štenci odlaze u nove domove nakon prvog cijepljenja, s registriranim mikročipom, s rodovnicom, s europskom veterinarskom putovnicom. Ako živite u drugoj zemlji, razmislite o troškovima dostave. Po štene možete doći osobno. Ili možemo poslati štene licenciranom tvrtkom za prijevoz životinja (vi plaćate).