American Bully -pentujen sosiaalistaminen
Tervetuloa Dognik Bulls American Bullies -kenneliin. Olemme työskennelleet vuodesta 2011 ja olimme ensimmäisiä, jotka toivat amerikkalaiset kiusaajat Eurooppaan. Tällä hetkellä työskentelemme «pocket», «standardi», «klassinen» tyyppisten koirien kanssa.
Kerron kanssasi kokemukseni American Bully -pentujen seurustelusta. Luonteeltaan ja luonteeltaan American Bullies ovat pehmeitä koiria, joten sinun tulee aina olla hellä ja ystävällinen heidän kanssaan.
Aloitamme pentujen sosiaalistamisen heti niiden syntymästä lähtien. Ensimmäisinä elinviikkoina, kun pennut ovat vielä silmät kiinni eivätkä kävele, nostamme ne usein, silitämme niitä ja puhumme pennuille. Hieromme heidän tassujaan ja korviaan. Laitamme heidän koteloonsa paljon erilaisia leluja, jotta ne ryömivät ja kehittävät tuntoreseptoreitaan. Kolmen viikon iästä lähtien American Bully -pentujen silmät ovat jo auki ja alkavat seistä tassuillaan. Tässä iässä viemme pennut valtavaan ulkotarhaan. He voivat kävellä siellä paljon, kuunnella kadun melua, tuulta, tottua aurinkoon ja sateeseen ja kaikkiin ympäristön ääniin. Vaikuttaa siltä, että nämä ovat kaikki hyvin yksinkertaisia ja perusasioita. Mutta luota minuun, kokeneena koirankasvattajana. Jos ostat American Bully -pennun, joka ei ole nähnyt katua kahden tai kolmen kuukauden iässä, ei ole kävellyt paljon tai hyvin, ei ole tavannut erilaisia ihmisiä ja lapsia, tällaisella pennulla on huono sosialisointi. Jatkossa hän tottuu kaikkiin tilanteisiin huonommin ja pidempään, on varovainen vieraiden kanssa ja ehkä jopa haukkuu ihmisiä.
Joten American Bully -pentumme alkavat kävellä. He ovat päivittäin yhteydessä minuun, mieheni ja vuoden ikäiseen tyttäremme kanssa. Ehdottomasti kaikilla aikuisilla koirillamme (amerikkalaiset kiusaajat ja amerikkalaiset pitbullterrierit) on pääsy ulkona pennuille. Aitauksen tankojen kautta pennut tapaavat aikuisia koiria. He leikkivät usein heidän kanssaan juosten koteloa pitkin. Ja kun yksi aikuisista koirista pistää nenänsä tankojen läpi, pennut nuolevat sen nenää.
Myös naapurimme tulevat käymään meillä. Tällä tavalla American Bully -pentuja sosiaalistetaan entistä enemmän ja ne esitellään 2–17-vuotiaille lapsille. Naapurillamme on kuusi lasta ja se on ihanaa. Lisäksi jokaisella pennulla on kolmesta viikosta lähtien oma kaulus, jossa se kävelee. Näin pennut tottuvat kauluksiin.
Ulkotiloissa pennuilla on useita patjoja, erilaisia sänkyjä, putkitunneli, jonka läpi ne juoksevat iloisesti, sekä paljon erilaisia leluja. Heti aamusta kello 10:een illalla American Bully -pentumme juoksevat ympäriinsä aitauksessa (aitauksen koko on 25 neliömetriä). Siellä on myös katos auringolta ja sateelta. Kaksi kertaa päivässä annamme myös pentujen juosta ympäri kennelin koko alueen. Tutki jokaista pensasta ja jokaista kiveä. Kiipeä jokaiselle penkille ja katso jokaiseen ikkunaan.
Viikon 8 iässä pennut saavat ensimmäisen rokotuksensa ja aloitamme niiden kävelyn. Näin pennut tottuvat kävelyyn, autoihin, vilkkaisiin katuihin ja hihnaan. Emme ulkoiluta pieniä pentuja koirien kokoontumispaikoissa, koska emme halua pienten pentujen saavan jonkinlaista infektiota. Mutta me seurustelemme American Bully -pentuja kävelemällä heidän kanssaan metsässä, puistoissa, teiden lähellä. Koulutamme myös pentuja autolla ajamaan.
Kaikki pentumme on koulutettu lapsuudesta lähtien ymmärtämään sellaisia tärkeitä käskyjä kuin «voi» ja «ei voi». Tulevaisuudessa tämä helpottaa ja nopeuttaa American Bully -pennun sopeutumista uuteen perheeseen.
Jos haluat, että American Bully -pentu on hyvin sosiaalinen, tee kuten me. Jos olet juuri etsimässä, mistä ostaa sosiaalistettu American Bully -pentu, kirjoita meille:
Sähköposti: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Kiinnitämme suurta huomiota amerikkalaisten bully terveyteen, jalostusparien valintaan ja amerikankiusaajien koulutukseen. Voimme keskustella kanssasi tästä henkilökohtaisesti, jos päätät ostaa American Bully -pennun Dognik Bulls -kennelistä. Pentumme asuvat 25 maassa useilla mantereilla. Autamme toimituksessa mihin tahansa maahan.
Terveisin Veronika Voitovska. Amerikkalaisen bully «Dognik Bulls» — omistaja. Lääkäri. Asiantunteva koiranohjaaja. Tuomari American Bully -näyttelyissä Euroopan unionissa. Eläinpsykologi.
American Bully -pentujen sosiaalistaminen