Američki pitbull terijer i zaštita vlasnika


Dakle, može li američki pitbul terijer zaštititi vas i vašu obitelj? Može li pitbull terijer zaštititi dijete? Teoretski, da i ne. Skoro sada ću detaljno raspravljati o ovom pitanju.
Pit bullovi kao pasmina uzgajani su za borbu protiv svoje vrste. Morali su biti odani ljudima kako ne bi ugrizli svog gospodara i protivničkog gospodara kad bi se borili u ringu. No, povijest poznaje mnoge legendarne pit bullove koji su lako dolazili u sukob s ljudima, a neki su bili čisti kanibali koji su tolerirali samo svoje vlasnike. I danas takva razlika postoji, iako je općeprihvaćeno da bi pit bullovi trebali biti adekvatni prema strancima. Neki fanatici tvrde da bi američki pit bul terijer trebao mahati repom i lizati svakog stranca, ali to su krajnosti. Bez obzira na pasminu, kuja je kuja, mužjak je mužjak. Muški pas je uvijek ozbiljniji i može zaštititi svoj «čopor» i obitelj. Stoga su granice vrlo proizvoljne.
U današnje vrijeme postoje određene linije i kombinacije parenja, od kojih se pit bullovi lakše kompetentno dresiraju za zaštitu. Od rođenja, njihove sklonosti dopuštaju im da uđu u sukob s osobom, toleriraju pritisak osobe i spremni su odgovoriti. Takvi pit bull terijeri sposobni su za agresiju i zaštitu. Ako su pravilno obučeni, mogu vas zaštititi u stvarnom životu.
Ima i drugih pasa, oni su mekšeg karaktera, ali savršeno motivirani za igru, za plijen (igračke) i instinkt plijena. Savršeno su uvježbani za držanje, rukav i kostim pomagača. Oni mogu sudjelovati u standardnim sportskim treninzima, uključujući dio zaštitnog garda.
Međutim, zapamtite, najbolji pas za čuvanje je pasmina koja je posebno uzgojena za tu svrhu. U čijim genima leži borba s čovjekom — rotvajler, njemački ovčar, malinois, doberman i drugi. Američki pit bull terijer nije ispravan kao izbor psa za zaštitu obitelji i doma. Osim toga, kratka kosa je nedostatak. Pit bull ne može živjeti u dvorištu ili na lancu, jer će se smrznuti u hladnoj sezoni.
Tražite li pit bulla kao pratitelja i obiteljskog prijatelja, ali se želite baviti i zaštitnom obukom za adrenalin, reći ćemo vam na koji uzgoj u našoj uzgajivačnici trebate obratiti pažnju i preporučiti određene štence. Na temelju našeg iskustva, poznavanja naših krvnih kombinacija, iskustva u odgoju i promatranju karaktera, garantirano ćemo odabrati štene s izvrsnim sklonostima za obuku za zaštitu. Ali možda ćete na takvo štene morati čekati nekoliko mjeseci do godinu dana, ovisno o našim planovima uzgoja za svaku pojedinu godinu.
Na fotografiji su psi našeg uzgoja koje smo trenirali sa figurantom najviše FCI kategorije
S poštovanjem, voditeljica uzgajivačnice američkih pit bull terijera — Veronika Voitovska. Možete me kontaktirati radi razjašnjenja pitanja o kupnji šteneta kod nas.
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls


Američki pitbull terijer i zaštita vlasnika