Amerikaanse bully: voor- en nadelen


Het American Bully-ras is vrij jong. Opgericht in de jaren negentig in Amerika. Twintig jaar later werd het populair in Europa. Daarom hebben mensen nog steeds veel vragen met betrekking tot pestkoppen. Bijvoorbeeld: uit welke hondenrassen zijn American Bullies gefokt? Wat is het verschil tussen American Bully Pocket en American Bully XL? Is het waar dat Merle American Bullies erg ziek en doof kunnen zijn?
Ik ben een fokker van Amerikaanse bully — Veronika Voitovska. In onze kennel “Dognik Bulls” houden we ons bezig met het onderhouden, fokken en populariseren van het American Bully-ras in de “pocket”, “standaard”, “klassieke” typen. Ik zal je de echte voor- en nadelen van het American Bully-ras vertellen, als eigenaar van deze honden sinds 2011.
Amerikaanse Bully-professionals:
1. Vriendelijkheid voor mensen. Amerikaanse pestkoppen zijn inderdaad gefokt om een ​​heel zachtaardig en vriendelijk karakter te hebben. Zodat ze in een gezin kunnen leven, geen erg zakelijke en arrogante honden zijn. Om met kinderen om te gaan. In feite werden pestkoppen gefokt als alternatief voor de actievere pitbulls en Staffordshire-terriërs. Tegelijkertijd zien Amerikaanse pestkoppen er uiterlijk krachtiger en intimiderend uit, hoewel ze in hun ziel het karakter hebben van de vriendelijkste wezens.
2. Geen dierentuinagressie. Ja, dit is meestal het geval bij Amerikaanse pestkoppen. Het fokken is erop gericht om de meest loyale honden te verkrijgen die zonder problemen met andere honden kunnen samenleven en wandelen. In onze Amerikaanse Bully kennel “Dognik Bulls” slapen alle honden samen. En ze zijn niet agressief tegenover elkaar, zelfs niet als ze voedsel uit dezelfde kom eten.
3. Amerikaanse pestkoppen zijn officieel toegestaan ​​in veel landen van de wereld (in tegenstelling tot Amerikaanse pitbullterriërs en Amerikaanse Staffordshireterriërs). U hoeft niet veel aanvullende documenten en licenties aan te schaffen als u besluit een pestpuppy te kopen.
4. Verscheidenheid aan kleuren. Dit is werkelijk een paradijs voor estheten. Ongebruikelijk lila, blauw (grijs), blauwe driekleur, lila driekleur, rood, wit, zwart en andere kleuren. Al deze kleuren zijn acceptabel in het American Bully-ras. Mogelijk zie je ook merle American pestkoppen (een ongebruikelijke gevlekte kleur). En hoewel Amerikaanse Merle-pestkoppen officieel niet kunnen deelnemen aan ABKC-shows (de belangrijkste rasorganisatie), kunnen ze wel worden gefokt en gefokt. En iedereen kan een American Bully-puppy kopen in een ongewone merle-kleur. In onze kwekerij «Dognik Bulls» krijgen we pestkoppen van de volgende kleuren: rood, chocolade, chocolade driekleur, lila driekleur, blauwe driekleur, blauw, lila.

Ik zal je een paar Amerikaanse bully uit onze kennel laten zien. En ik zal blijven praten over de nadelen van het Amerikaanse Bully-ras.
American bully kennel
Nadelen van Amerikaanse pestkopbullysziekten. Omdat het American Bully-ras behoorlijk massief en zwaar is, is de belasting van de gewrichten groot. Daarom moet je een pestpuppy zorgvuldig opvoeden, volgens alle aanbevelingen van een ervaren fokker. De basis voor de gezondheid van een pestkop wordt gelegd in de eerste twaalf maanden van zijn leven. Daarom is het belangrijk om het moment van goede groei en ontwikkeling van gewrichten en ligamenten niet te missen.
2. Vanwege de wens van sommige gewetenloze fokkers om Amerikaanse bully zo breed en krachtig mogelijk te krijgen, lijden veel lichaamssystemen eronder. Vooral de cardiovasculaire en longsystemen. Dit komt tot uiting in snelle vermoeidheid tijdens fysieke activiteit. Veel Amerikaanse pestkoppen van het pockettype kunnen bijvoorbeeld, zelfs in de winter, niet langer dan 30 minuten lopen (niet rennen). Ze gaan gewoon op de grond liggen en rusten. In de zomer lopen deze honden helemaal niet, ze liggen onder de airconditioner en slapen. In onze Amerikaanse Bully kennel “Dognik Bulls” brengen wij uitsluitend gezonde honden ter wereld. Onze pestkoppen lopen, rennen en springen. Ze doen zelfs mee aan sportcompetities. Hier is een voorbeeld van Amerikaanse Dognik Bulls in de sport:

3. Een veel voorkomend probleem bij Amerikaanse pestkoppen is de afwezigheid van vingerkootjes. Meestal op de kleine tenen van de voorpoten. In onze kennel hebben we dergelijke honden niet en we produceren ook geen puppy’s. Maar als je al lang in het ras zit, kijk dan naar veel foto’s en video’s van American Bullies, dan zul je zien waar ik het over heb. Bekijk de poten eens van dichterbij.
4. De aanwezigheid van dierlijke agressie en agressie jegens mensen bij American Bullies XL. Dit geldt specifiek voor het XL-type. Er werden grote honden aan toegevoegd — pitbulls, Staffordshire-terriërs en Amerikaanse bulldogs. En de Amerikaanse Bulldog is een grote hond met beschermende eigenschappen, die in zijn bloed behoedzaamheid jegens vreemden met zich meebrengt.

Als je het hele artikel “American Bully: voor- en nadelen” hebt gelezen en een coole puppy wilt kopen, schrijf dan naar de kennel:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls

Onze Amerikaanse pestkoppen leven in 25 landen over de hele wereld. Wij regelen de bezorging waar dan ook ter wereld. De prijs van een Amerikaanse bully pup in onze kennel: 2000-2500 euro.
Met vriendelijke groet, hoofd van de kwekerij Veronika Voitovska.

American Bully-voordelen van het ras
American Bullies nadelen van het ras