Amerikaanse Pitbullterriër of Amerikaanse Bulldog


Wat is beter: Amerikaanse Pitbull Terrier of Amerikaanse Bulldog? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van elk ras.
Zowel Amerikaanse Pit Bull Terriers als Amerikaanse Bulldogs zijn in Amerika gefokt. Beide rassen werken. Pitbulls werden rond 1840 ontwikkeld. Amerikaanse Bulldogs werden gefokt in de 18e en 18e eeuw. Dit is een plusras en pitbullterriër en Amerikaanse bulldog. Een lang gefokt ras heeft immers normen en typisch, bekend en voorspelbaar gedrag vastgesteld.
Voor- en nadelen van Amerikaanse pitbullterriërs en Amerikaanse bulldogs in vergelijking.
Uithoudingsvermogen: Pitbullterriërs zijn duurzamer. Vanwege de lichtere bouw en de lange snuit. De verkorte snuit van Amerikaanse Bulldogs maakt ze brachycefalisch. Dit betekent dat het moeilijker voor hen is om te ademen, dat ze moeilijker kunnen rennen en dat ze minder uithoudingsvermogen hebben. Dienovereenkomstig leven ze veel slechter in warme landen.
Kleuren: Pitbullterriërs mogen elke kleur hebben behalve merle. Alle andere kleuren zijn toegestaan: wit, zwart, chocoladebruin, bruin, underdog, rood, crème, gevlekt, blauw (grijs), lila. Amerikaanse buldoggen hebben veel minder kleuren in de standaard: wit, rood, gestroomd, gevlekt. De absoluut onopvallende kleurkeuze bij Amerikaanse Bulldogs is een minpunt van het ras.
Houding ten opzichte van mensen: Amerikaanse Pit Bull Terriers zijn gefokt als honden die loyaal zijn aan alle mensen (vrienden en vreemden). Daarom is agressie jegens mensen in het ras een huwelijk. Pitbulls zijn mensvriendelijk. Amerikaanse Bulldogs werden gefokt als waakhondenras. Wantrouwen en behoedzaamheid tegenover anderen zijn normaal voor een bulldog. Deze honden zijn gevaarlijker in de samenleving. Omdat het in conflict komen met een persoon inherent is aan zijn genetica.
Houding ten opzichte van kinderen: Amerikaanse Pit Bull Terriers kunnen goed met kinderen omgaan. Amerikaanse Bulldogs kunnen goed met kinderen omgaan, zolang ze niet het gevoel hebben dat ze een bedreiging vormen.
Relatie met andere dieren: Amerikaanse pitbullterriërs werden tweehonderd jaar geleden gefokt. Daarna werden ze gebruikt in gevechten met andere pitbulls. Op dit punt is het normaal dat een pitbull agressief is tegenover andere dieren. Maar in feite doen veel pitbullterriërs het goed met andere honden. Foklijnen zijn erg belangrijk. Er zijn lijnen waar pitbulls erg loyaal zijn aan andere dieren. Amerikaanse Bulldogs kunnen gespannen relaties hebben met andere honden. De originele American Bulldog-standaard stelt dat «assertiviteit tegenover andere honden acceptabel is.»
Waarom ze werden gefokt: Amerikaanse pitbullterriërs werden gefokt om te vechten. Amerikaanse Bulldogs werden gefokt om mensen en kuddes te bewaken.
Gezondheid: Door hun bouw zijn Amerikaanse Pitbull Terriers beslist gezonder. Lichtere botten en een lange snuit — dit verhoogt de levensverwachting en de kwaliteit ervan. Amerikaanse Bulldogs zijn zwaar en hebben zware botten. Hierdoor problemen met het hart, de gewrichten en het ademhalingssysteem. Korte snuiten bij Amerikaanse Bulldogs zijn een nadeel voor het leven. Het is moeilijker voor hen om de hitte en de plotselinge klimaatverandering te verdragen, het is moeilijker voor hen om te rennen en langdurig werk te doen. In situaties waarin de Amerikaanse Pitbull Terrier zal springen, rennen, de eigenaar zal beschermen en terugkomen. In een vergelijkbare situatie heeft de Amerikaanse Bulldog alleen tijd om zich om te draaien en uit te zoeken wat de situatie is.
Ik hoop dat ik je een beetje heb geholpen met het kiezen van een ras. Persoonlijk raad ik aan om Amerikaanse Pitbull Terriers te kopen in plaats van Amerikaanse Bulldogs. Betere levenskwaliteit, liefde voor mensen, goede levensverwachting, uitstekende gezondheid. Dit zijn de belangrijkste en belangrijkste verschillen tussen de Amerikaanse Pit Bull Terrier en de Amerikaanse Bulldog.
Als je nadenkt en kiest wie beter is: een Amerikaanse pitbullterriër of een Amerikaanse bulldog. Neem dan eens een kijkje in onze kennel van Amerikaanse pitbull terriers “DOGNIK BULLS”. Houd onze Instagram en onze honden in de gaten. En schrijf wanneer u besluit een Amerikaanse pitbullterriër te kopen:
Instagram: dognikbulls
E-mail: dognikb@gmail.com
Veronika Voitovska. Arts. Deskundige hondengeleider. Dierenpsycholoog.

American pitbull terrier kennelPitbull terrier kennel American

Voor- en nadelen van Amerikaanse Pitbull Terrier, voor- en nadelen van Amerikaanse Bulldog, pitbull of bulldog, pitbull of bulldog wat beter is, pitbull terrier of Amerikaanse bulldog wat beter is, Amerikaanse bulldogkennel