Amerikai bully: előnyei és hátrányai


Az American Bully fajta meglehetősen fiatal. Az 1990-es években alapították Amerikában. 20 évvel később vált népszerűvé Európában. Ezért az emberekben még mindig sok kérdés merül fel a zaklatókkal kapcsolatban. Például: milyen kutyafajtákból tenyésztették ki az amerikai zsarnokságot? Mi a különbség az American Bully Pocket és az American Bully XL között? Igaz, hogy a Merle American Bullies nagyon betegek és süketek lehetnek?
American Bullies tenyésztő vagyok — Voitovska Veronika. „Dognik Bulls” kennelünkben az American Bully fajta fenntartásával, tenyésztésével és népszerűsítésével foglalkozunk „zseb”, „standard”, „klasszikus” típusokban. Elmondom neked az American Bully fajta valódi előnyeit és hátrányait, mint ezeknek a kutyáknak a tulajdonosa 2011 óta.
American Bully profik:
1. Kedvesség az emberekhez. Valójában az American Bullies-t nagyon gyengéd és kedves karakterre tenyésztették ki. Hogy családban élhessenek, ne legyenek túl ügyes és arrogáns kutyák. Kijönni a gyerekekkel. Valójában a zaklatókat az aktívabb pitbullok és a staffordshire terrierek alternatívájaként tenyésztették ki. Ugyanakkor külsőleg az amerikai zaklatók erősebbnek és megfélemlítőbbnek tűnnek, bár lelkükben a legkedvesebb lények karaktere van.
2. Nincs állatkerti agresszió. Igen, általában ez a helyzet az American Bullies esetében. A tenyésztés célja a leghűségesebb kutyák megszerzése, amelyek gond nélkül együtt tudnak élni és sétálni más kutyákkal. A „Dognik Bulls” American Bully kennelünkben minden kutya együtt alszik. És nem agresszívak egymással szemben, még akkor sem, ha egy tálból esznek ételt.
3. Az amerikai zaklatás a világ számos országában hivatalosan engedélyezett (ellentétben az amerikai pit bull terrierekkel és az amerikai staffordshire terrierekkel). Nem kell sok további dokumentumot és engedélyt beszereznie, ha úgy dönt, hogy egy bully kiskutyát vásárol.
4. Változatos színek. Ez valóban az esztéták paradicsoma. Szokatlan lila, kék (szürke), kék trikolór, lila trikolor, piros, fehér, fekete és egyéb színek. Mindezek a színek elfogadhatók az American Bully fajtánál. Előfordulhat, hogy merle amerikai zaklatókat is láthat (szokatlan foltos szín). És bár az amerikai Merle bullies hivatalosan nem versenyezhetnek az ABKC kiállításokon (a fő fajtaszervezet), tenyészthetők és tenyészthetők. American Bully kölyökkutyát pedig bárki vásárolhat szokatlan merle színben. A „Dognik Bulls” óvodánkban a következő színű zaklatókat kapjuk: piros, csokoládé, csokoládé trikolór, lila trikolór, kék trikolór, kék, lila.

Mutatok néhány amerikai zsarnokságot kennelünkből. És továbbra is az American Bully fajta hátrányairól fogok beszélni.
American bully kennel
Az American Bully hátrányai:
1. Az ízületi betegségek magas kockázata. Mivel az American Bully fajta meglehetősen masszív és nehéz, az ízületek terhelése nagy. Ezért gondosan fel kell nevelnie egy zaklató kiskutyát, követve egy tapasztalt tenyésztő összes ajánlását. A zaklató egészségének alapja élete első 12 hónapjában rakódik le. Ezért fontos, hogy ne hagyja ki az ízületek és szalagok megfelelő növekedésének és fejlődésének pillanatát.
2. Néhány gátlástalan tenyésztő azon vágya miatt, hogy az American Bullies a lehető legszélesebbé és erősebbé váljon, számos testrendszer szenved. Főleg a szív- és érrendszerre és a tüdőre. Ez a fizikai aktivitás során jelentkező gyors fáradtságban fejeződik ki. Például sok zseb típusú amerikai zaklató még télen sem tud 30 percnél tovább járni (nem futni). Csak lefekszenek a földre és pihennek. Nyáron ezek a kutyák egyáltalán nem sétálnak, a légkondicionáló alatt fekszenek és alszanak. A „Dognik Bulls” American Bully kennelünkben csak egészséges kutyák születnek. Zaklatóink sétálnak, futnak és ugrálnak. Még sportversenyeken is részt vesznek. Íme egy példa az amerikai dognik bikákra a sportban:

3. Az amerikai zaklatók nagyon gyakori problémája az ujjak falángjainak hiánya. Leggyakrabban az első mancsok kis lábujjain. Kennelünkben nincsenek ilyen kutyák, és nem is tartunk ilyen kutyusokat. De ha már régóta benne vagy a fajtában, nézz meg sok fotót és videót az American Bullies-ről, akkor látni fogod, miről beszélek. Nézze meg közelebbről a mancsokat.
4. Állati agresszió és emberekkel szembeni agresszió jelenléte az American Bullies XL-ben. Ez kifejezetten az XL típusra vonatkozik. A nagytestű kutyákat – pitbullokat, staffordshire terriereket és amerikai bulldogokat – adták hozzájuk. Az amerikai bulldog pedig egy nagytestű, védő tulajdonságokkal rendelkező kutya, amely a vérében hordozza az óvatosságot az idegenekkel szemben.

Ha elolvasta a teljes cikket „American Bully: előnyei és hátrányai”, és szeretne egy menő kiskutyát vásárolni, írjon nekünk a kennelbe:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls

Amerikai zaklatóink a világ 25 országában élnek. Szállítást a világ bármely pontjára vállalunk. Egy amerikai bully kiskutya ára kennelünkben: 2000-2500 euró.
Üdvözlettel: Voitovska Veronika bölcsődevezető.

Az American Bully fajta előnyei
American Bullies a fajta hátrányai