Amerikai pitbull terrier és tulajdonosvédelem

Amerikai pitbull terrier és tulajdonosvédelem
Pitbull tulajdonos őr
Egy amerikai pitbull terrier megvédheti Önt és családját? Egy pitbull terrier képes lesz megvédeni egy gyereket? Elméletileg igen és nem. Majdnem most részletesen feltárom ezt a kérdést.

A pitbullokat, mint fajtákat a saját fajtájukkal való harcra tenyésztették ki. Hűségesnek kellett lenniük az emberekhez, hogy ne harapják meg gazdájukat és ellenfél gazdáját, amikor a ringben harcolnak. A történelem azonban sok legendás pitbullról ismert, amelyek könnyen összeütközésbe kerültek az emberekkel, és némelyik egyenes kannibál volt, akik csak a gazdájukat tolerálták. Ez a megkülönböztetés ma is fennáll, bár általánosan elfogadott, hogy a pitbulloknak megfelelőnek kell lenniük az idegenekkel szemben. Egyes fanatikusok azzal érvelnek, hogy az amerikai Pit Bull Terriernek csóválnia kell a farkát, és fel kell másznia, hogy megnyaljon egy idegent, de ezek szélsőségek. A fajtán kívül a nőstény nőstény, a hím hím. A hím mindig komolyabb, meg tudja védeni «nyáját», családját. Ezért a határok nagyon önkényesek.

Manapság léteznek bizonyos párosítási vonalak és kombinációk, pitbullok, amelyekből könnyebb helyesen őröket képezni. Születésüktől fogva hajlamuk lehetővé teszi számukra, hogy konfliktusba kerüljenek egy személlyel, elviselik az ember nyomását és készek a válaszra. Az ilyen pitbull terrierek képesek agresszióra és védelemre. Ha megfelelően képzett, megvédhetik Önt a való életben.

Vannak más kutyák is, puhább karakterűek, de játékra, prédára (játékra) és prédahajtásra tökéletesen motiváltak. Tökéletesen képzettek a csali markolatára, ujjára, öltönyére. Edzés céljából részt vehetnek a sportnormákban, beleértve a védőőri szakaszt is.

Ne feledje azonban, hogy a legjobb őrző kutya olyan fajta, amelyet kifejezetten erre tenyésztettek. A génekben az emberrel folytatott küzdelem rejlik — rottweiler, német juhász, malinois, dobermann és mások. Az amerikai Pit Bull Terrier, mint a család és az otthon védelmére szolgáló kutyaválasztás nem megfelelő. Ezenkívül a rövid haj mínusz. A pitbull nem élhet az udvaron vagy láncon, mert a hideg évszakban megfagy.

Ha társnak, családi barátnak keresel egy pitbullt, de szeretnél egy adrenalinlöket védőedzésén is részt venni, eláruljuk, hogy kennelünkben melyik párzásra érdemes odafigyelned és konkrét kölyköket ajánlunk. Tapasztalataink, vérvonal-kombinációink ismerete, tenyésztési tapasztalataink és temperamentum-megfigyeléseink alapján garantáltan egy kiváló adottságokkal rendelkező kutyust választunk ki a védőképzésre. De előfordulhat, hogy néhány hónaptól másfél évig is várnia kell egy ilyen kölyökkutyára, az adott évre vonatkozó tenyésztési terveinktől függően.

A képen egy tenyésztésünk kutyája, akit az FCI legmagasabb kategóriájú segítőjével — Dognik Bulls Congressman-nel — képeztünk ki. És Dognik Bulls Cutiepie:

Üdvözlettel: az amerikai pitbull terrier kennel vezetője. Pitbull kutyus vásárlása, kommunikációs elérhetőségek (a tulajdonos pitbull védelme):
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram- dognikbulls