Американски булли: плюсове и минуси


Породата American Bully е доста млада. Основан през 1990 г. в Америка. Добива популярност в Европа 20 години по-късно. Следователно хората все още имат много въпроси, свързани с булли. Например: от какви породи кучета са развъждани американските хулигани? Каква е разликата между American Bully Pocket и American Bully XL? Вярно ли е, че Merle American Bullies могат да бъдат много болни и глухи?
Аз съм развъдник на Американски Були — Вероника Войтовска. В нашия развъдник “Dognik Bulls” се занимаваме с поддържането, развъждането и популяризирането на породата American Bully в типовете “покет, “стандарт”, “класик”. Ще ви разкажа истинските плюсове и минуси на породата American Bully, като собственик на тези кучета от 2011 г.
Професионалисти на American Bully:
1. Доброта към хората. Наистина американските хулигани са били отглеждани да имат много нежен и мил характер. За да могат да живеят в семейство, а не да са много делови и арогантни кучета. Да се ​​разбираме с децата. Всъщност хулиганите са отглеждани като алтернатива на по-активните питбули и стафордширски териери. В същото време външно американските хулигани изглеждат по-могъщи и по-плашещи, въпреки че в душата си имат характер на най-добри същества.
2. Без зоологическа агресия. Да, обикновено това е случаят с American Bullies. Развъждането е насочено към получаване на най-лоялните кучета, които могат да живеят и да се разхождат с други кучета без проблеми. В нашия развъдник American Bully “Dognik Bulls” всички кучета спят заедно. И не са агресивни един към друг, дори ако ядат храна от една и съща купа.
3. Американските хулигани са официално разрешени в много страни по света (за разлика от американските питбул териери и американските стафордширски териери). Няма да е необходимо да получавате много допълнителни документи и лицензи, когато решите да закупите кученце побойник.
4. Разнообразие от цветове. Това е истински рай за естетите. Необичайни люляк, син (сив), син трикольор, люляк трикольор, червено, бяло, черно и други цветове. Всички тези цветове са приемливи в породата American Bully. Можете също така да видите merle American bullies (необичаен петнист цвят). И въпреки че хулиганите на американския мерл не могат официално да се състезават на изложбите на ABKC (основната организация за породата), те могат да бъдат отглеждани и отглеждани. И всеки може да си купи кученце American Bully в необичаен цвят мерл. В нашия разсадник „Dognik Bulls“ получаваме хулигани от следните цветове: червен, шоколадов, шоколадов трикольор, лилав трикольор, син трикольор, син, люляк.

Ще ви покажа няколко американски хулигани от нашия развъдник. И ще продължа да говоря за недостатъците на породата American Bully.
American bully kennel
Минуси на American Bully:
1. Висок риск от ставни заболявания. Тъй като породата American Bully е доста масивна и тежка, натоварването на ставите е голямо. Ето защо трябва внимателно да отглеждате кученце побойник, като следвате всички препоръки на опитен развъдчик. Основата на здравето на насилника се полага през първите 12 месеца от живота му. Ето защо е важно да не пропускате момента на правилния растеж и развитие на ставите и връзките.
2. Поради желанието на някои безскрупулни животновъди да получат американските хулигани възможно най-широки и мощни, много системи на тялото страдат. Особено сърдечно-съдовата и белодробната система. Това се изразява в бърза умора при физическа активност. Например, много американски хулигани от джобния тип дори през зимата не могат да ходят (не да бягат) повече от 30 минути. Просто лягат на земята и си почиват. През лятото тези кучета изобщо не се разхождат, лежат под климатика и спят. В нашия развъдник American Bully “Dognik Bulls” раждаме само здрави кучета. Нашите хулигани ходят, тичат и скачат. Дори участват в спортни състезания. Ето пример за американски бикове Dognik в спорта:

3. Много често срещан проблем при американските хулигани е липсата на фаланги на пръстите. Най-често на малките пръсти на предните лапи. В нашия развъдник нямаме такива кучета и не произвеждаме такива. Но ако сте в породата от дълго време, вижте много снимки и видеоклипове на американски хулигани, тогава ще разберете за какво говоря. Погледнете по-отблизо лапите.
4. Наличие на животинска агресия и агресия към хора в American Bullies XL. Това се отнася специално за тип XL. Към тях са добавени и големи кучета — питбули, стафордширски териери и американски булдог. А американският булдог е голямо куче със защитни качества, което в кръвта си носи предпазливост към непознати.

Ако сте прочели цялата статия „American Bully: плюсове и минуси“ и искате да си купите готино кученце, пишете ни в развъдника:
Имейл: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls

Нашите американски хулигани живеят в 25 страни по света. Организираме доставка до всяка точка на света. Цена на кученце американски побойник в нашия развъдник: 2000-2500 евро.
С уважение, завеждащ детска ясла Вероника Войтовска.

American Bully предимства на породата
Минусите на американските булли