Американски питбул териер и защита на собственика

Американски питбул териер и защита на собственика
Пазач на собственика на Pitbull
Може ли американски питбул териер да защити вас и вашето семейство? Ще може ли питбул териер да защити дете? Теоретично и да, и не. Почти сега ще разкрия този въпрос в детайли.

Питбулите като порода са били отглеждани, за да се бият със себеподобните си. Те трябваше да бъдат лоялни към хората, за да не хапят собственика си и собственика на противника, когато се биеха на ринга. Историята обаче познава много легендарни питбули, които лесно влизаха в конфликт с хората, а някои бяха откровени канибали, които толерираха само собствениците си. Днес това разграничение все още съществува, въпреки че е общоприето, че питбулите трябва да бъдат адекватни по отношение на непознати. Някои фанатици твърдят, че американският питбул териер трябва да маха с опашка и да се катери, за да оближе всеки непознат, но това са крайности. Извън породата женската е женска, мъжкото е мъжко. Мъжкият винаги е по-сериозен, той може да защити «стадото» и семейството си. Следователно границите са много произволни.

В днешно време има определени линии и комбинации от чифтосвания, питбули, от които е по-лесно да се обучават правилно пазачи. От раждането си техните наклонности им позволяват да влизат в конфликт с човек, те издържат на натиск от човек и са готови за отговор. Такива питбул териери са способни на агресия и защита. Ако са правилно обучени, те могат да ви защитят в реалния живот.

Има и други кучета, те са по-меки като характер, но перфектно мотивирани за игра, плячка (играчка) и каране на плячка. Те са перфектно обучени за хватката, ръкава, костюма на примамката. Могат да участват в спортни нормативи за подготовка, включително и в секцията защитна гарда.

Не забравяйте обаче, че най-доброто куче пазач е порода, която е специално отгледана за него. В чиито гени е залегнала борбата с човека — ротвайлер, немска овчарка, малиноа, доберман и др. Американският питбул териер като избор на куче за защита на семейството и дома не е правилен. В допълнение, късата коса е минус. Питбулът не може да живее в двора или на верига, тъй като ще замръзне през студения сезон.

Ако търсите питбул като компаньон и семеен приятел, но също така искате да се включите в защитно обучение за прилив на адреналин, ние ще ви кажем на кое чифтосване в нашия развъдник трябва да обърнете внимание и ще ви препоръчаме конкретни кученца. Въз основа на нашия опит, познаване на нашите комбинации от кръвни линии, опит в развъждането и наблюдение на темперамента, ние гарантираме, че ще изберем кученце с отлични качества за обучение за защита. Но може да се наложи да изчакате от няколко месеца до година и половина за такова кученце, в зависимост от нашите развъдни планове за всяка конкретна година.

На снимката куче от наше развъждане, обучено от нас с помощник от най-високата категория на FCI — Догник Булс Конгресмен. И Dognik Bulls Cutiepie:

С уважение, ръководителят на развъдника за американски питбул териери. Купете кученце питбул, контакти за комуникация (питбул защита на собственика):
Имейл: dognikb@gmail.com
Instagram- dognikbulls