Amerikkalainen pitbullterrieri tai amerikanbulldoggi


Kumpi on parempi: American Pitbull Terrier vai American Bulldog? Katsotaanpa jokaisen rodun hyviä ja huonoja puolia.
Sekä american pitbull terrierit että amerikkalaiset bulldogit kasvatettiin Amerikassa. Molemmat rodut toimivat. Pitbullit kehitettiin noin vuonna 1840. Amerikanbulldogit kasvatettiin 1700- ja 1700-luvuilla. Tämä on plus-rotu ja pitbullterrieri ja amerikkalainen bulldoggi. Loppujen lopuksi pitkäkasvuisella rodulla on vakiintuneet standardit ja tyypillinen, tunnettu ja ennustettava käyttäytyminen.
Amerikkalaisten pitbullterrierien ja amerikkalaisten bulldogien hyvät ja huonot puolet verrattuna.
Kestävyys: Pitbullterrierit ovat kestävämpiä. Kevyemmän rakenteen ja pitkän kuono-osan ansiosta. Amerikanbulldogien lyhennetty kuono tekee niistä brakykefaalisia. Tämä tarkoittaa, että heidän on vaikeampi hengittää, heidän on vaikeampaa juosta, heillä on vähemmän kestävyyttä. Näin ollen he elävät paljon huonommin kuumissa maissa.
Värit: Pit bull terrierit ovat sallittuja kaikki värit paitsi merle. Kaikki muut värit ovat sallittuja: valkoinen, musta, suklaa, tan, underdog, punainen, kerma, pilkullinen, sininen (harmaa), lila. Amerikkalaisilla bulldogeilla on paljon vähemmän värejä standardissa: valkoinen, punainen, brindle, täplikäs. Täysin huomaamaton värivalikoima amerikkalaisbulldogien joukossa on rodun miinus.
Asenne ihmisiin: Amerikan pitbullterrierit kasvatettiin koiriksi, jotka ovat uskollisia kaikille ihmisille (ystäville ja tuntemattomille). Siksi aggressio rodun ihmisiä kohtaan on avioliitto. Pit bullit ovat ihmisystävällisiä. Amerikanbulldogit kasvatettiin vahtikoiraroduksi. Toisten epäluottamus ja varovaisuus on bulldogille normaalia. Nämä koirat ovat vaarallisempia yhteiskunnassa. Koska konfliktiin joutuminen ihmisen kanssa on luontaista hänen geneettisyytensä.
Asenne lapsiin: Amerikan pitbullterrierit tulevat hyvin toimeen lasten kanssa. Amerikanbulldogit ovat hyviä lasten kanssa niin kauan kuin he eivät koe, että he voivat muodostaa uhan.
Suhde muihin eläimiin: Amerikkalaiset pitbullterrierit kasvatettiin kaksisataa vuotta sitten. Sitten niitä käytettiin taisteluissa muiden pitbullien kanssa. Tässä vaiheessa on normaalia, että Pit Bull on aggressiivinen muita eläimiä kohtaan. Mutta itse asiassa monet pitbullterrierit tulevat hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Kasvatuslinjat ovat erittäin tärkeitä. On linjoja, joilla pitbullit ovat erittäin uskollisia muille eläimille. Amerikanbulldogilla voi olla kireät suhteet muihin koiriin. Alkuperäisessä American Bulldog -standardissa todetaan, että «itsevakuus muiden koirien kanssa on hyväksyttävää».
Miksi heidät kasvatettiin: Amerikkalaiset pitbullterrierit kasvatettiin taistelua varten. Amerikanbulldogit kasvatettiin suojelemaan ihmisiä ja laumaa.
Terveys: Rakennensa ansiosta amerikkalaiset pitbullterrierit ovat ehdottomasti terveempiä. Vaaleammat luut ja pitkä kuono — tämä lisää elinikää ja sen laatua. Amerikanbulldogit ovat raskaita ja raskaan luustoisia. Tästä johtuen sydämen, nivelten ja hengityselinten ongelmia. Amerikanbulldogien lyhyet kuono-osat ovat haitta koko elämälle. Heidän on vaikeampi kestää kuumuutta ja äkillisiä ilmastonmuutoksia, heidän on vaikeampi juosta ja tehdä mitään työtä pitkään. Tilanteissa, joissa amerikkalainen pitbullterrieri hyppää, juoksee, suojelee omistajaa ja tulee takaisin. Samanlaisessa tilanteessa American Bulldogilla on aikaa vain kääntyä ympäri ja mennä selvittämään, mikä tilanne on.
Toivottavasti auttoi sinua hieman rodun valinnassa. Henkilökohtaisesti suosittelen amerikkalaisen pitbullterrierien ostamista amerikkalaisen bulldogin sijaan. Parempi elämänlaatu, rakkaus ihmisiin, hyvä elinajanodote, erinomainen terveys. Nämä ovat tärkeimmät ja tärkeimmät erot American Pit Bull Terrierin ja American Bulldogin välillä.
Jos mietit ja valitset kumpi on parempi: amerikkalainen pitbullterrieri vai amerikkalainen bulldoggi. Tutustu sitten amerikkalaisten pitbullterrierien kenneliin DOGNIK BULLS. Katso Instagramia ja koiriamme. Ja kirjoita, kun päätät ostaa amerikkalaisen pitbullterrierin:
Instagram: dognikbulls
Sähköposti: dognikb@gmail.com
Veronika Voitovska. Lääkäri. Asiantunteva koiranohjaaja. Eläinpsykologi.

Amerikkalainen pitbullterrieri plussat ja miinukset, amerikkalainen bulldoggi plussat ja miinukset, pitbull tai bulldog, pitbull vai bulldog mikä on parempi, pitbull terrieri vai amerikkalainen bulldog mikä on parempi, amerikkalainen bulldog kennel