Ameriški bully: prednosti in slabosti


Pasma American Bully je precej mlada. Ustanovljeno v devetdesetih letih prejšnjega stoletja v Ameriki. V Evropi je postal priljubljen 20 let kasneje. Zato imajo ljudje še vedno veliko vprašanj, povezanih z nasilniki. Na primer: iz katerih pasem psov so bili vzrejeni American Bullies? Kakšna je razlika med American Bully Pocket in American Bully XL? Je res, da so Merle American Bullies lahko zelo bolni in gluhi?
Sem vzrediteljica American Bulliejev — Veronika Voitovska. V naši psarni “Dognik Bulls” se ukvarjamo z vzdrževanjem, vzrejo in popularizacijo pasme American Bully v tipih “pocket”, “standard”, “classic”. Povedal vam bom prave prednosti in slabosti pasme American Bully, kot lastnik teh psov od leta 2011.
Prednosti American Bully:
1. Prijaznost do ljudi. Dejansko so bili ameriški nasilneži vzrejeni tako, da imajo zelo nežen in prijazen značaj. Da lahko živijo v družini, ne pa da so zelo poslovni in arogantni psi. Da se razumem z otroki. Pravzaprav so bili nasilneži vzrejeni kot alternativa bolj aktivnim pitbullom in staffordshirskim terierjem. Hkrati so ameriški nasilneži navzven videti močnejši in bolj zastrašujoči, čeprav imajo v duši značaj najprijaznejših bitij.
2. Brez agresije v živalskem vrtu. Da, običajno je tako pri American Bullies. Vzreja je namenjena pridobivanju čim bolj zvestih psov, ki lahko brez težav živijo in se sprehajajo z drugimi psi. V naši psarni American Bully “Dognik Bulls” vsi psi spijo skupaj. In drug do drugega nista agresivna, tudi če jesta hrano iz iste sklede.
3. Ameriški nasilneži so uradno dovoljeni v mnogih državah sveta (za razliko od ameriških pit bull terierjev in ameriških staffordshirskih terierjev). Ko se odločite za nakup kužka bully, vam ne bo treba pridobiti veliko dodatnih dokumentov in dovoljenj.
4. Raznolikost barv. To je pravi raj za estete. Nenavadna lila, modra (siva), modra tricolor, lila tricolor, rdeča, bela, črna in druge barve. Vse te barve so sprejemljive pri pasmi American Bully. Morda boste videli tudi merle American bullies (nenavadna pikčasta barva). In čeprav ameriški nasilneži Merle ne morejo uradno tekmovati na razstavah ABKC (glavna pasmarska organizacija), jih je mogoče vzrejati in vzrejati. In vsak lahko kupi kužka American Bully v nenavadni merle barvi. V naši drevesnici «Dognik Bulls» dobimo nasilneže naslednjih barv: rdeča, čokoladna, čokoladna tricolor, lila tricolor, modra tricolor, modra, lila.

Pokazal vam bom nekaj ameriških bullijev iz naše psarne. In še naprej bom govoril o slabostih pasme American Bully.
American bully kennel
Slabosti American Bully:
1. Visoko tveganje za bolezni sklepov. Ker je pasma American Bully precej masivna in težka, je obremenitev sklepov velika. Zato morate skrbno vzgajati nasilnega mladička, pri čemer upoštevajte vsa priporočila izkušenega vzreditelja. Temelji zdravja nasilneža so postavljeni v prvih 12 mesecih življenja. Zato je pomembno, da ne zamudite trenutka pravilne rasti in razvoja sklepov in vezi.
2. Zaradi želje nekaterih brezobzirnih rejcev, da bi American Bullies dobili čim širše in močnejše, trpijo številni telesni sistemi. Še posebej srčno-žilni in pljučni sistem. To se izraža v hitri utrujenosti med telesno aktivnostjo. Na primer, mnogi ameriški nasilneži žepnega tipa tudi pozimi ne morejo hoditi (ne teči) več kot 30 minut. Le uležejo se na tla in počivajo. Poleti se ti psi sploh ne sprehajajo, ležijo pod klimo in spijo. V naši psarni American Bully “Dognik Bulls” skotimo samo zdrave pse. Naši nasilneži hodijo, tečejo in skačejo. Udeležujejo se celo športnih tekmovanj. Tukaj je primer american bully Dognik Bulls v športu:

3. Zelo pogosta težava ameriških nasilnikov je odsotnost falang prstov. Najpogosteje na malih prstih sprednjih tac. V naši psarni nimamo takšnih psov in jih ne vzrejamo. Ampak, če ste že dolgo v pasmi, si oglejte veliko fotografij in videoposnetkov American Bulliejev, potem boste razumeli, o čem govorim. Pobližje si oglejte šape.
4. Prisotnost živalske agresije in agresije do ljudi v American Bullies XL. To še posebej velja za tip XL. Dodali so jim velike pse — pitbulle, staffordshire terierje in ameriške buldoge. Ameriški buldog je velik pes z zaščitniškimi lastnostmi, ki v svoji krvi nosi previdnost do tujcev.

Če ste prebrali celoten članek “American Bully: prednosti in slabosti” in želite kupiti kul kužka, nam pišite v psarno:
Elektronski naslov: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls

Naši ameriški nasilneži živijo v 25 državah po vsem svetu. Uredimo dostavo kamor koli po svetu. Cena ameriškega mladička bully v naši psarni: 2000-2500 eur.
S spoštovanjem, vodja vrtca Veronika Voitovska.

American Bully prednosti pasme
Slabosti pasme American Bullies