Amstaff tai amerikkalainen bully

Amstaff tai American Bully — kumpi on parempi? Mitä eroja näiden kahden koirarodun välillä on? Mikä koirarotu sopii perheellesi?
Nimeni on Veronika Voitovska, olen american pitbull terrier ja american bully kennelin «Dognik Bulls» omistaja. Olen sertifioitu kynologi-asiantuntija, terapeutti, hieroja. Tässä artikkelissa kerron tärkeimmät erot ulkonäössä, luonteessa ja käyttäytymisessä amerikkalaisen staffordshiren terrierien ja american bulliesin välillä.
Amstaff tai amerikanstaffordshiren terrieri. Aluksi tämä rotu kasvatettiin pitbullien (amerikkalaisten pitbullterrierien) näyttelyversiona. Nämä koirat ovat luonteeltaan paljon rauhallisempia kuin pitbullit, joten ne pääsivät näyttelyyn ja hyväksyttiin kansainväliseen FCI-järjestöön. Amstaffit eivät ole aggressiivisia ihmisiä ja eläimiä kohtaan. Jokainen koira on kuitenkin yksilöllinen ja poikkeuksiakin voi olla. Yleensä Amstaff-rodulla on rauhallinen, tasapainoinen luonne. Amstaffit ovat melko aktiivisia, he rakastavat kävellä. He osaavat juosta ja uida paljon. Nämä ovat lihaksikkaita koiria, jotka pärjäävät hyvin kaupungissa ja sen ulkopuolella. Hyvin omistautunut perheelleen. Amstaffs sallii kaikki värit paitsi suklaa, tricolor ja merle.
American Bully on uusi koirarotu. Tämä rotu ilmestyi 1990-luvulla. Kasvattajat sekoittivat pitbulleja, amstaffia ja bulldogia (englanninbulldogia ja amerikkalaista bulldogia) ja toivat esiin uuden rodun — American Bullies. Ne on jaettu kolmeen tyyppiin: «pocket», «standardi», «XL». American Bully -kasvatuksen päätavoitteena oli saada erittäin ystävällisiä koiria, joilla on voimakas, lihaksikas ulkonäkö. Kehonrakentajat lapsen sielulla. Kaikki mahdolliset värit ovat hyväksyttäviä American Bulliesissa — valkoinen, musta, punainen, fawn, brindle, suklaa, merle, sininen (harmaa), tricolor ja muut. American Bulls rekisteröi sukutaulunsa ABKC:lle (American Dog Breeders Association).
Pocket tyyppiset amerikkalaiset bully ovat lyhyitä ja leveitä koiria. Säkäkorkeus 40 cm, paino 20-35 kg.
Standart amerikkalaiset bully ovat visuaalisesti hyvin samanlaisia ​​kuin Amstaffs. Ne ovat hieman leveämpiä kuin amstaffit, muuten ne ovat ulkonäöltään samanlaisia. Mutta samaan aikaan härät ovat rauhallisempia, tasapainoisempia. He kuluttavat vähemmän energiaa juoksemiseen ja pelaamiseen kuin amstaffit. Tämä ei tarkoita, että härät eivät juokse ja leikkisi. Tämä tarkoittaa, että he tekevät sitä vähemmän.
Amerikkalaiset bully «XL»-tyypissä. Nämä ovat korkeimmat härät. He ovat vahvoja ja voimakkaita. Ulkonäöltään erittäin vaikuttava.
Jos haluat aktiivisen, iloisen koiran, valintasi on amerikkalainen staffordshiren terrieri. Jos haluat voimakkaan perhekoiran, jolla on lapsen sielu, American Bully on valintasi.
Voit ostaa American Bully -pennun «Pocket» ja «Standard» -tyyppisinä kennelimme «Dognik Bulls». Ota yhteyttä selvittääksesi yksityiskohdat (haluatko uroksen vai naisen, minkä värinen, minkä tyyppinen jne.) ja varaa American Bully:
Sähköposti: dognikb@gmail.com
Instagram — dognikbulls
WhatsApp: +358414925166
Kuvassa American Bully Dognik Bulls -kennelistä. Nämä ovat Suomen parhaat amerikkalaiset bully:


Samanlaisia ​​artikkeleita:
American bully pentuja myynnissä
American bully koiratori