Är det värt att skaffa en pitbull för en nybörjare?
Är det värt att skaffa en amerikansk Pit Bull Terrier för en nybörjare, en person som aldrig har haft hundar eller en hund var med sina föräldrar i tidig barndom?

I den här artikeln kommer vi bara att prata om att köpa en renrasig amerikansk Pit Bull Terrier, och inte en hund som ser ut som en pitbull och köpt på vilken anslagstavla eller marknad som helst för en liten summa pengar. En pålitlig bekräftelse på ursprunget till den amerikanska Pit Bull Terrier är härstamningen. De vanligaste är ADBA och UKC stamtavlor.

Ofta väljer nybörjare inte att köpa en pitbull som sin första hund, eftersom en av rasens egenskaper är zooaggression. Detta är aggression mot andra hundar. Det är vanligare hos arbetande avelspitbullar, det är mycket mindre uttalat hos utställningsuppfödningspitbullar. I vår kennel av amerikanska pitbullterrier Dognik Bulls, föds gamla amerikanska sportblod (Castillo, Lar-San, Old Family Red Nose, Real Deal Chocolates kennel) upp med fungerande avelsblod (Red Alert och Jumbo). Vissa parningar i vårt katteri har inte uttalad zooaggression, vissa har det. Därför säger vi alltid till nybörjare — beskriv din upplevelse, dina förväntningar på hunden och planer för hunden och dess framtida liv, så kommer vi att rekommendera dig vilka specifika parningar i vår kennel du behöver tänka på.

Förutom zooaggression är det värt att komma ihåg att rasen American Pit Bull Terrier är ganska aktiv. Medan pitbullvalpen är liten behöver han ägna mycket tid, träning och träning. Om du är över 60 år vill du ha en hund som du ska sova i en famn med och ibland gå i parken, den här rasen är inte för dig.

Pitbullterrier har väldigt kort hår och ingen underull alls, därför kan de inte leva på gatan (det vill säga i en voljär eller i en monter), och deras boende i Fjärran Nord är också problematiskt. Därför, om du bor i en mycket kall region, är en pitbull inte ditt val av hund.

Är att träna en pitbull annorlunda än att träna någon annan ras? Kardinalt nej. Men det är bättre att ta individuella lektioner med en cynolog, såväl som grupplektioner flera gånger i månaden, så att din American Pit Bull Terrier har utmärkt kontakt med andra hundar och också är van att lyssna på dig och bara dig i vilken hund som helst packa.

Jag, som chef för den amerikanska pitbullterriern Dognik Bulls kennel, har upprepade gånger sålt pitbullvalpar till nybörjare och de gick alltid med i familjen och levde lyckliga i alla sina dagar. Men vi valde ut varje valp för varje specifik familj med deras önskemål. Detta är nyckeln till framgång.

Om du funderar på att köpa en pitbullvalp, kolla in vår sida för valpar till salu och se vilka söta pitbullar som finns till försäljning just nu.

Med vänlig hälsning, chef för American Pit Bull Terrier Kennel

För att köpa en pitbullvalp från en plantskola, skriv till oss:
E-post: dognikb@gmail.com
Instagram- dognikbulls