Cum să prezinți un nou-născut și un câine


Bună, numele meu este Veronika Voitovska. Sunt un expert specialist canin, un medic, un arbitru al expozițiilor și competițiilor sportive pentru câini, un zoopsiholog și proprietarul unui mare canisa european de rase serioase de câini „Dognik Bulls” (American Pit Bull Terriers și American Bullies). Eu personal am 10 pitbulli și 5 bătăuși americani. Și, de asemenea, un copil, copii ai vecinilor și cunoscuților care se joacă constant și intră în contact cu câinii noștri.
Ajut în mod constant la introducerea câinilor de diferite rase la nou-născuți. Îți voi spune și eu cum să o faci.
Trebuie să înțelegeți că orice câine poate face rău unui nou-născut care cântărește 2-4 kg pur și simplu călcând accidental pe el. Prin urmare, trebuie să lucrați cu câinele, chiar dacă nu este agresiv, dar foarte amabil. Și începe să lucrezi înainte de a naște. Atunci nu vei mai avea nici timp, nici energie. Și poate că dorințe, vei fi obosită după naștere. Cunosc familii în care pur și simplu și-au dat câinii. Dar aceasta nu este soluția pentru o persoană modernă adecvată.
Un câine este o ființă vie și va fi interesat de copil. Prin urmare, chiar înainte de nașterea copilului, trebuie să rezolvați principalele puncte cu câinele. Este important să-ți înveți câinele să se autocontroleze (stai, întinde-te și relaxează-te la comandă). Și, de asemenea, interzicerea comenzilor „nu” și „fu”. De asta veți avea nevoie cel mai mult, cu condiția ca câinele să nu fie inițial agresiv față de oameni și străini.
Trebuie să decideți cât de mult contact va avea câinele cu nou-născutul. Vei lăsa câinele pe pat, îl lași să se întindă lângă copil? Lăsați copilul să lingă (nu fi surprins, jumătate din familiile cu copii fac asta).
Vă recomand deparazitarea câinelui cu aproximativ 2 luni înainte de a se naște copilul. Dacă vedeți viermi în scaun, ar trebui să redați medicamentul antihelmintic după 2 săptămâni. De asemenea, oferă câinelui tău un test complet de sânge și biochimie a sângelui pentru a ști că este sănătos. Nu ai nevoie de surprize când câinele tău se îmbolnăvește și tu și copilul tău de două săptămâni mergeți la clinica veterinară. Eu personal am fost, dar am o mulțime de câini, inclusiv bătrâni. Dar dacă ai unul sau doi câini, este mai ușor. Este mai bine să vă asigurați în prealabil că sunt complet sănătoși și nu vor exista surprize cât timp vă aflați în maternitate sau imediat după naștere.
Stabiliți cine din familie va continua să plimbe câinele și să-i facă exerciții fizice. Câinele nu ar trebui să se simtă brusc inutil.
Permiteți sau interziceți în mod strict, consecvent și regulat câinelui să facă ceea ce face cu copilul. De exemplu, dacă adulmecă fericită călcâiele și fața copilului, atunci totul este în regulă. Lăudați-o. Dar dacă ea începe să alerge în jurul copilului din bucurie și să distrugă totul în calea ei, atunci trebuie să fie calmată. Și interziceți astfel de comportament. Dacă observați semne de agresivitate sau de suprastimulare excesivă a sistemului nervos la câinele dvs., atunci interziceți un astfel de comportament. Și nu face dădacă cu ea. Este important.
În general, fiecare caz problematic al unui câine care întâlnește un nou-născut este individual. Daca aveti nevoie de sfaturi, va rog sa ma contactati:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Consultațiile sunt plătite.

Prezentarea unui câine unui nou-născut, a unui câine și a unui nou-născut, un câine care arată agresivitate față de un nou-născut