En valp eller hund förstör saker. Hur ska man hantera detta?


Hej, jag heter Veronika Voitovska. Jag är läkare, expert hundförare och djurpsykolog. Hon är också ägare till kenneln för seriösa hundraser «DOGNIK BULLS» (amerikanska pitbullterrier och amerikanska mobbare). Jag har varit i cynologi i två decennier. Jag har 15 av mina egna personliga hundar. 10 pitbullterrier och 5 amerikanska mobbare. Samt vår egen hunduppfödning och valpar. Jag ger råd till många hundägare varje dag. Tack vare min erfarenhet kommer jag att hjälpa dig också.
Har du en valp av någon ras (pitbullterrier, shepherd, shih tzu, pudel, labrador, etc.) och han är busig och förstör saker? Det här är okej. Jag ska hjälpa dig att bättre förstå din hund och bli av med problemen med hemvandalisering.
Vanliga anledningar till varför valpar och hundar skämmer bort saker hemma, tuggar väggar och stjäl strumpor:
1. Valpen eller hundarna är inte intellektuellt laddade. Det vill säga att det är lite arbete för hjärnan. Detta kan korrigeras genom att lägga till rätt mental utmaning.
2. Valpen eller hunden har ingen balans i nervsystemet mellan excitation och hämning. Enkelt uttryckt kan hunden inte stanna i tid efter aktivitet.
3. Valpen eller hunden vet inte hur man kontrollerar sina känslor i närvaro av stimuli. Irriterande är andra hundar, katter, fyrverkerier och smällare, att göra sig redo för en promenad, bekanta och obekanta människor med mera.
4. Dessutom kan hunden helt enkelt vara uttråkad. Och hon börjar underhålla sig själv. Leker med allt han ser. När allt kommer omkring kommer vi ihåg att för en liten valp är vad som helst en leksak. Och när valpen leker med bollen är du, ägaren, inte intresserad av detta spel. Och när hunden tar strumpan och springer med den springer man efter den. En kedja av kopplingar uppstår i hundens huvud: jag leker med strumpan — ägaren interagerar med mig — det är kul — jag måste göra det här oftare.
5. Vissa valpar och hundar skadar också möbler, soffor, väggar och stolar allvarligt. Och vissa sväljer till och med bitar av skumgummi från soffan och orsakar därigenom magsjukdomar (blockering av magen eller tarmarna och akuta veterinäroperationer).
6. Dessutom kan en hund eller valp vara rädd för att lämnas ensam, så han förstör saker i lägenheten eller huset. Till exempel om han felaktigt lärs ut att vara ensam sedan barnsben. Eller så har valpen/hunden påverkats av en flytt eller byte av ägare.
Hur löser man problemet när en valp eller vuxen hund tuggar allt och förstör lägenheten? Anmäl dig till en konsultation med mig. Jag hjälper dig att förstå anledningen till att din hund tuggar alla saker i lägenheten. Jag hjälper dig också att lösa detta problem.
Låt oss diskutera hur man hanterar dåligt beteende hemma och på gatan.
Inträde:
E-post: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Kostnad för 30 minuters konsultation = 50 euro. Jag kan genomföra konsultationer på ryska, engelska, ukrainska, spanska.

Valpen tuggar allt, hur man hanterar det, hunden förstör saker, hur man hanterar det, valpen äter soffan, hur man hanterar det, valpen äter väggar, hur man stoppar det, konsultation om uppfostran av en valp, valpen förstör saker, hur man hanterar det