Fødsel hos en hund på den 69. dagen av svangerskapet


Har hunden din båret valper lenge? Du tenker: «Kanskje jeg allerede er aktivt bekymret?» Jeg heter Veronika Voitovska. Jeg er lege, ekspert hundetrener, dyrepsykolog, dommer av hundesportkonkurranser, dommer på hundeutstillinger. Jeg vil dele med deg min personlige erfaring med å føde en hund på den 69. dagen av svangerskapet.
Husk det viktigste: Hvis hunden din føder for første gang og det har gått 65 dager siden første parring, må du allerede begynne å handle aktivt. Det er enda bedre å overvåke hundens hele tilstand fra dag 63. Ikke ta hensyn til artikler hvor det står skrevet «eggløsning kunne vært senere», «befruktning kunne ha skjedd en uke senere enn parring» (dette er tull og faktisk ikke sant). Vi regner alltid fra første dag av første parring. Selv om du gjorde den siste paringen etter 5-6 dager.
Ved 63 dager er valpene ganske store (hvis befruktning skjedde umiddelbart, og ikke 5 dager etter siste parring, men ofte er dette ikke tilfelle). Er det mange valper inne i hunden er det fare for at de begynner å klemme hverandre. Jeg mistet en gang 5 valper på denne måten. Dette var hundens første svangerskap hun viste ingen tegn til at fødselen startet (det var ingen fødsler, sammentrekninger eller rask pust). Jeg mistenkte intuitivt at noe var galt og dro til veterinærklinikken. Der tok de en ultralyd og så at valpenes hjerterytme var kritisk redusert. Akutt keisersnitt for hund. Som et resultat, 8 valper. Alle klemte hverandre, da de var veldig tunge. Hver valp veide 500-550 gram. Rasen er American Bully av «standard» typen. Vi klarte å male og pumpe ut bare tre. Vi hadde rett og slett ikke nok hender til de andre fem. De malte og pumpet ut i to timer uten å stoppe. Vi brukte alle kjente metoder for gjenopplivning. Oppsummeringen av historien er at hunden bar valper. For neste fødsel visste vi allerede om denne hundens særegenheter. Igjen ingen fødsel, men den 63. dagen gikk vi til keisersnitt. Som et resultat ble det født 8 friske, sterke og store valper.
Denne gangen var hunden min drektig i 68 dager. Dette er hennes siste parring, hun er 7 år. Rase: American Pit Bull Terrier. Jeg forsto at jeg måtte være veldig forsiktig. Hun fødte vanligvis 63-65 dager etter første parring. Magen så veldig stor ut og jeg mistenkte at det var for mange valper og livmoren var overstrukket. Det er derfor det ikke gir kommandoer til livmorreseptorene om å trekke seg sammen og fødselen begynner ikke. Dette er en veldig farlig situasjon for nybegynnere, de vet ikke om dette. Eller det andre alternativet, som også ofte oppstår under post-term graviditet hos hunder. Dette er et alternativ når det bare er to eller tre valper. Og gravide hunder går 68,69,70 dager av svangerskapet. Disse tilfellene er beskrevet i litteraturen og på fora. Jeg var klar for dette. Hver dag målte jeg hundens kroppstemperatur tre ganger og lyttet til valpenes hjerteslag med et telefondoskop. Og jeg innså at om morgenen den 69. dagen av svangerskapet måtte vi ta keisersnitt.
Vi gikk til keisersnitt om morgenen hundens 69. drektighetsdag. Den enorme magen viste seg å være polyhydramnios. Mye væske strømmet ut av livmoren. Gjennomsiktig, ikke grønn. Og tre valper ble født. Så statistikk har bekreftet at under et langt svangerskap fra 68,69,70 dager, har hunden ofte to eller tre valper i magen.
Hvis du trenger råd om tidspunkt for graviditet, type fødsel, graviditetshåndtering og så videre. Skriv til mine spesifiserte kontakter:
E-post: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Konsultasjoner er betalt. Med vennlig hilsen Veronika Voitovska

Fødsel hos en hund på 69. dag av svangerskapet, fødsel hos en hund på 68. dag av drektighet, fødsel hos en hund på 70. dag av drektighet