Förlossning hos en hund på den 69:e dagen av graviditeten


Har din hund burit på valpar länge? Du tänker: «Jag kanske redan är aktivt orolig?» Jag heter Veronika Voitovska. Jag är läkare, expert hundtränare, djurpsykolog, domare på hundsporttävlingar, domare på hundutställningar. Jag kommer att dela med mig av min personliga erfarenhet av att föda en hund på den 69:e dagen av graviditeten.
Kom ihåg det viktigaste: om din hund föder för första gången och det har gått 65 dagar sedan den första parningen, måste du redan börja agera aktivt. Det är ännu bättre att övervaka hundens hela tillstånd från och med dag 63. Var inte uppmärksam på artiklar där det står «ägglossningen kunde ha varit senare», «befruktningen kunde ha inträffat en vecka senare än parningen» (detta är nonsens och faktiskt inte sant). Vi räknar alltid från första dagen av första parningen. Även om du gjorde den sista parningen efter 5-6 dagar.
Vid 63 dagar är valparna ganska stora (om befruktningen skedde omedelbart, och inte 5 dagar efter den senaste parningen, men ofta är det inte fallet). Om det är många valpar inne i hunden finns risken att de börjar klämma på varandra. Jag förlorade en gång 5 valpar på detta sätt. Detta var hundens första dräktighet hon visade inga tecken på början av förlossningen (det fanns inga förlossningar, sammandragningar eller snabb andning). Jag misstänkte intuitivt att något var fel och gick till veterinärkliniken. Där gjorde de ett ultraljud och såg att valparnas hjärtslag var kritiskt reducerat. Akut kejsarsnitt för hund. Som ett resultat, 8 valpar. Alla klämde varandra, eftersom de var väldigt tunga. Varje valp vägde 500-550 gram. Rasen är American Bully av «standard» typen. Vi kunde mala och pumpa ut bara tre. Vi hade helt enkelt inte tillräckligt med händer för de andra fem. De malde och pumpade ut i två timmar utan att stanna. Vi använde alla kända metoder för återupplivning. Sammanfattningen av historien är att hunden bar valpar. För nästa födsel visste vi redan om den här hundens egenheter. Återigen ingen förlossning, men den 63:e dagen gick vi på kejsarsnitt. Som ett resultat föddes 8 friska, starka och stora valpar.
Den här gången var min hund dräktig i 68 dagar. Detta är hennes sista parning, hon är 7 år. Ras: American Pit Bull Terrier. Jag förstod att jag måste vara väldigt försiktig. Hon födde vanligtvis 63-65 dagar efter första parningen. Magen såg väldigt stor ut och jag misstänkte att det var för många valpar och att livmodern var översträckt. Det är därför det inte ger kommandon till livmoderreceptorerna att dra ihop sig och förlossningen börjar inte. Detta är en mycket farlig situation för nybörjare, de vet inte om detta. Eller det andra alternativet, som också ofta inträffar under efter graviditet hos hundar. Detta är ett alternativ när det bara är två eller tre valpar. Och gravida hundar går 68,69,70 dagar av graviditeten. Dessa fall beskrivs i litteraturen och på forum. Jag var redo för det här. Varje dag mätte jag hundens kroppstemperatur tre gånger och lyssnade på valparnas hjärtslag med ett telefondoskop. Och jag insåg att vi på morgonen den 69:e graviditetsdagen var tvungna att göra ett kejsarsnitt.
Vi gick på kejsarsnitt på morgonen hundens 69:e dräktighetsdag. Den enorma magen visade sig vara polyhydramnios. Mycket vätska rann ut ur livmodern. Transparent, inte grön. Och tre valpar föddes. Så statistik har bekräftat att under en lång dräktighet från 68,69,70 dagar har hunden ofta två eller tre valpar i magen.
Om du behöver råd om tidpunkt för graviditet, typ av förlossning, graviditetshantering och så vidare. Skriv till mina angivna kontakter:
E-post: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Konsultationer är betalda. Med vänlig hälsning, Veronika Voitovska

Förlossning hos en hund den 69:e dräktighetens dag, förlossning hos en hund den 68:e dräktighetens dag, förlossning hos en hund den 70:e dräktighetens dag