Fül- és farokdokkoló pitbullokhoz

Fül- és farokdokkoló pitbullokhoz
Manapság sok pitbull-tulajdonos még mindig fülbevágással foglalkozik a pitbullokkal. Bár az EU országaiban törvény tiltja, hacsak nem orvosi okokból végzik a fülvágást. Például egy fülsérülés vagy a fül hegyének fagyási sérülése miatt.
A pitbull farok egyáltalán nincs dokkolva. Soha nem szerepelt a fajtaszabványban. Beszélhet a pitbull kölyökkutya tenyésztőjével arról, hogy le lehet-e vágni a füleket. De a pitbull farok nincs kikötve, az biztos.
Úgy tartják, hogy a levágott fülek kevésbé fognak szenvedni a kutyaviadalokban. Hogy könnyebben kezelhetőek, ha van középfülgyulladás és egyéb «tündérmese». Ez nem igaz. A különbség a vágott pit bull fülek és a nem vágott pit bull fülek között csak magában a dokkolásban van. Jelenleg ez csak a tulajdonos vágya.
Amerikai Pit Bull Terrier kennelünkben, a Dognik Bullsban tudunk segíteni leendő kutyusa fülvágásában. De nem támogatjuk. Személyes pitbulljaink ki vannak bontva. Ha pitbull kölyökkutyát szeretne vásárolni tőlünk, és dokkolást kér (vagyis törvénybe ütközik), alapos okunk kell arra, hogy higgyünk egy ilyen döntésben. A pitbull fülek dokkolásának ára a kiskutya árának egyharmada.
Ha dokkolt pitbullt szeretne a Dognik Bullstól, akkor átlagosan 1500 eurós kölyökárra számítson, a dokkolásért pedig minimum 500 euróra számítson.
Példák a Dognik Bulls dokkolt pitbull füleire:


Vásároljon egy pitbull kölyökkutyát, és beszélje meg a pitbull fülek kivágását:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls