Gezondheid van show-, sport- en wedstrijdpitbulls

Veronika Voitovska with puppies
Gezondheid is de sleutel tot een lang leven van elk hondenras. Amerikaanse Pitbull Terriers hebben een zeer goede gezondheid en dit is waarom.
Historisch gezien zijn American Pitbull Terriers verdeeld in twee typen: het eerste type is de show- en sportieve American Pitbull Terrier. Het tweede type zijn matchpitbulls. Dat wil zeggen, degenen met wie ze deelnemen aan illegale pitbullgevechten. Maar voor beide is gezondheid belangrijk, anders kan de hond zijn functie niet uitoefenen.
Kennels die show- en sport-pitbulls verkopen, zijn zeer gezondheidsbewust. De basis van gezondheid is preventie. Daarom ondergaan alle Amerikaanse pitbullterriërs genetische rastesten. Elk hondenras heeft genen die ziekten overbrengen die specifiek zijn voor een bepaald hondenras. Bij Amerikaanse Pitbull Terriers zijn dit tests voor cerebellaire ataxie, type 2 retinale atrofie en hyperuricosurie. In onze pitbullkennel “Dognik Bulls” worden alle honden getest op de afwezigheid van deze ziekten. Dit betekent dat puppy’s van onze honden nooit last zullen hebben van deze ziekten.
Elk jaar heeft elke pitbull onderzoeken nodig om verborgen of zich ontwikkelende pathologieën te identificeren. Het meest fundamentele dat kan worden onderzocht: gedetailleerde algemene en biochemische bloedonderzoeken. De prijs van zo’n onderzoek bedraagt ​​ongeveer 100 euro. En dit is ook de prijs voor gemoedsrust voor uw hond. In onze Amerikaanse Pit Bull Terrier kennel “Dognik Bulls” ondergaan alle moederteven deze onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze gezond zijn en drachtig kunnen worden. Alleen een gezonde hond die veel wandelt en goed eet, zal immers gezonde nakomelingen krijgen.
We raden ook aan om pitbulls eenmaal per jaar een cardiale echocardiografie te laten ondergaan.
Over het algemeen wordt er in tentoonstellings- en sportkwekerijen goed gezorgd voor de gezondheid van pitbulls. Deze honden gaan immers naar tentoonstellingen en sportwedstrijden, waar ze ernstige stress ervaren.
Wat betreft pitbulls van de zogenaamde “werkende fokkerij”. Vaak test niemand (vrijwel niemand) ze op de afwezigheid van rasgenetische ziekten. Maar omdat ze deelnemen aan wedstrijden (dat wil zeggen aan illegale hondengevechten), worden ze intensief getraind. Kracht- en duurtraining, speciale sporttrainingsmethoden, speciale voeding enzovoort. Een wedstrijd duurt immers 20 minuten tot enkele uren, soms zelfs 3 uur. Elke overlevende hond wordt hersteld. En vaak gaat hij dan terug naar wedstrijden. Daarom zijn alle honden die hierna overleefden 100% honden met een uitstekende gezondheid.
Onze kennel van Amerikaanse pitbullterriërs “Dognik Bulls” is tegen alle illegale activiteiten die verband houden met het pitbullras of enig ander ras. In dit artikel beschrijf ik alleen de huidige situatie met de gezondheid van pitbulls, waarbij ik alle aspecten van het fokken van Amerikaanse Pit Bull Terriers in ogenschouw neem.
In onze kwekerij is de hoofdrichting van de fokkerij sport. En ook gewoon actieve, goedgehumeurde pitbulls voor gezinnen. Zo zien coole, gezonde Amerikaanse, door sport gefokte pitbullterriërs eruit. Al deze honden behoren tot onze pitbullkennel “Dognik Bulls”:
Best dog handlerAmerican pitbull terrier kennelAmerican pitbull terrier kennelPitbull terrier kennel American
Als u een pitbull-puppy (show-/sport-/gezinsgenoot) wilt kopen, schrijf ons dan:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
De prijs van een pup is gemiddeld 2000 euro. Hangt af van elke specifieke puppy, zijn ouders, zijn stamboom.
Onze pitbulls leven in 25 landen over de hele wereld. Wij leveren pitbull-pups in de hele Europese Unie, het GOS, Amerika en Canada.
Met vriendelijke groet, Directeur van de Amerikaanse Pitbull Terrier Kennel.

Gezondheid van show-, sport- en wedstrijdpitbulls