Hälsa av show, sport och match pitbulls

Veronika Voitovska with puppies
Hälsa är nyckeln till livslängden för alla hundraser. American Pitbull Terriers har mycket god hälsa och här är varför.
Historiskt sett är American Pitbull Terrier indelad i två typer: den första typen är showen och sportig American Pitbull Terrier. Den andra typen är matchpitbullar. Det vill säga de som de ägnar sig åt illegal pitbull-kamp med. Men för båda är hälsan viktig, annars kommer inte hunden att kunna utföra sin funktion.
Kennlar som säljer utställnings- och sportpitbullar är mycket hälsomedvetna. Grunden för hälsa är förebyggande. Därför genomgår alla amerikanska pitbullterrier genetiska rastester. Varje hundras har gener som bär på sjukdomar som är specifika för en viss hundras. Hos amerikanska Pit Bull Terriers är dessa tester för cerebellär ataxi, typ 2 retinal atrofi och hyperurikosuri. I vår pitbull kennel «Dognik Bulls» testas alla hundar för frånvaro av dessa sjukdomar. Det betyder att valpar från våra hundar aldrig kommer att drabbas av dessa sjukdomar.
Varje år behöver varje pitbull undersökningar för att identifiera dolda eller utvecklande patologier. Det mest grundläggande som kan undersökas: detaljerade allmänna och biokemiska blodprover. Priset för en sådan undersökning är cirka 100 euro. Och detta är också priset för sinnesfrid för din hund. I vår American Pitbull Terrier kennel «Dognik Bulls» genomgår alla modertikar dessa undersökningar för att vara säker på att de är friska och kan bli dräktiga. När allt kommer omkring är det bara en frisk hund som går mycket och äter bra som kommer att föda friska avkommor.
Vi rekommenderar också att pitbullar genomgår hjärtekokardiografi en gång om året.
I allmänhet, i utställnings- och sportplantskolor, tar de väl hand om pitbulls hälsa. När allt kommer omkring går dessa hundar på utställningar och sporttävlingar, där de utsätts för allvarlig stress.
När det gäller pitbullar av den så kallade «arbetsuppfödningen». Ofta testar ingen (praktiskt taget ingen) dem för frånvaron av genetiska rassjukdomar. Men eftersom de deltar i matcher (det vill säga i illegala hundslagsmål) tränas de intensivt. Styrke- och uthållighetsträning, speciella sportträningsmetoder, speciell kost och så vidare. En match varar trots allt från 20 minuter till flera timmar, ibland till och med 3 timmar. Varje överlevande hund är återställd. Och ofta går han tillbaka till matcher. Därför är alla hundar som överlevt efter detta till 100 % hundar med utmärkt hälsa.
Vår kennel av amerikanska pitbullterrier «Dognik Bulls» är emot alla olagliga aktiviteter relaterade till pitbullrasen eller någon annan ras. I den här artikeln beskriver jag bara den nuvarande situationen med pitbullars hälsa, med hänsyn till alla aspekter av uppfödning av American Pitbull Terriers.
I vår plantskola är avelns huvudinriktning idrott. Och även helt enkelt aktiva, välpsykade pitbullar för familjer. Så här ser coola friska amerikanska sportuppfödda pitbullterrier ut. Alla dessa hundar tillhör vår pitbull kennel «Dognik Bulls»:
best online dog trainerBest dog handlerAmerican pitbull terrier kennelPitbull terrier kennel AmericanAmerican pitbull terrier kennel
Om du vill köpa en pitbullvalp (show/sport/familjekamrat), skriv till oss:
E-post: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Priset för en valp är i genomsnitt 2000 euro. Beror på varje specifik valp, dess föräldrar, dess härstamning.
Våra pitbullar lever i 25 länder runt om i världen. Vi levererar pitbullvalpar i hela Europeiska unionen, OSS, Amerika och Kanada.
Med vänlig hälsning, chef för American Pitbull Terrier Kennel.

Hälsa av show, sport och match pit bulls