Hoe een pasgeboren baby en een hond te introduceren


Hallo, mijn naam is Veronika Voitovska. Ik ben een deskundige hondenspecialist, een arts, een keurmeester van tentoonstellingen en sportwedstrijden voor honden, een zoöpsycholoog en de eigenaar van een grote Europese kennel van serieuze hondenrassen “Dognik Bulls” (Amerikaanse pitbullterriërs en Amerikaanse pestkoppen). Ik heb persoonlijk 10 pitbulls en 5 Amerikaanse pestkoppen. En ook een kind, kinderen van buren en kennissen die voortdurend spelen en in contact komen met onze honden.
Ik help voortdurend honden van verschillende rassen kennis te laten maken met pasgeboren baby’s. Ik zal je ook vertellen hoe je het moet doen.
Je moet begrijpen dat elke hond een pasgeboren baby van 2-4 kg kan schaden door er simpelweg per ongeluk op te stappen. Daarom moet je met de hond werken, ook al is hij niet agressief, maar erg aardig. En begin met werken voordat je gaat bevallen. Dan heb je geen tijd en geen energie. En misschien verlangens, je zult moe zijn na de bevalling. Ik ken gezinnen waar ze hun honden gewoon weggaven. Maar dit is niet de oplossing voor een modern adequaat mens.
Een hond is een levend wezen en zal geïnteresseerd zijn in het kind. Daarom moet u, zelfs vóór de geboorte van het kind, de belangrijkste punten met de hond uitwerken. Het is belangrijk om uw hond zelfbeheersing aan te leren (zitten, liggen en ontspannen op commando). En ook het verbieden van de commando’s «nee» en «fu». Dit heb je het meeste nodig, op voorwaarde dat de hond in eerste instantie niet agressief is tegenover mensen en vreemden.
U moet beslissen hoeveel contact de hond zal hebben met de pasgeboren baby. Laat je de hond op bed liggen, laat je hem naast het kind liggen? Laat het kind likken (wees niet verbaasd, de helft van de gezinnen met kinderen doet dit).
Ik raad aan om uw hond ongeveer 2 maanden vóór de geboorte van de baby te ontwormen. Als u wormen in uw ontlasting ziet, moet u het anthelmintische medicijn na 2 weken opnieuw geven. Geef uw hond ook een volledige bloedtest en bloedbiochemie om te weten dat hij gezond is. U hoeft niet voor verrassingen te staan ​​als uw hond ziek wordt en u met uw baby van twee weken naar de dierenkliniek gaat. Ik ben persoonlijk gegaan, maar ik heb veel honden, inclusief oude. Maar als je een of twee honden hebt, is het gemakkelijker. Het is beter om er van tevoren zeker van te zijn dat ze helemaal gezond zijn en dat u niet voor verrassingen komt te staan ​​tijdens uw kraamkliniek of direct na de bevalling.
Bepaal wie in het gezin de hond blijft uitlaten en hem beweging geeft. De hond mag zich niet ineens onnodig voelen.
Strikt, consequent en regelmatig toestaan ​​of verbieden dat de hond doet wat hij met het kind doet. Als ze bijvoorbeeld vrolijk aan de hielen en het gezicht van de baby snuift, dan is alles in orde. Prijs haar. Maar als ze uit vreugde om het kind heen begint te rennen en alles op haar pad vernietigt, dan moet ze gekalmeerd worden. En verbied dergelijk gedrag. Als u bij uw hond tekenen van agressie of overmatige overstimulatie van het zenuwstelsel waarneemt, verbiedt u dergelijk gedrag. En ga niet bij haar babysitten. Het is belangrijk.
Over het algemeen is elk problematisch geval waarin een hond een pasgeboren kind ontmoet, individueel. Als u advies nodig heeft, kunt u contact met mij opnemen:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Consulten zijn betaald.

Een hond voorstellen aan een pasgeboren kind, een hond en een pasgeboren kind, een hond die agressie vertoont tegenover een pasgeboren kind