Hoe een Pit Bull Terrier uit Spanje te adopteren Realiteit


Je hebt besloten een pitbullterriër te adopteren. Je hebt gehoord dat er in Spanje veel Amerikaanse pitbullterriërs ter adoptie zijn.
Ik ben in principe nauw verwant aan zowel de Spaanse pitbullterriërs als de raszuivere Amerikaanse pitbullterriërs in Europa. Daarom zal ik je alle voor- en nadelen vertellen van het adopteren van een pitbullterriër uit Spanje.
Het eerste dat je moet begrijpen. Raszuivere pitbullterriërs (met stamboom) komen in Europa in het algemeen zeer zelden in opvangcentra terecht. Ja, ze kunnen daar komen vanwege een slechte eigenaar, maar dit komt zelden voor. Dat wil zeggen dat u in Spanje een hond ter adoptie krijgt aangeboden die op een pitbull lijkt. Maar zijn moeder of vader kunnen een hond van een ander ras zijn, en zijn grootmoeder kan een bastaard zijn. Je kunt daarom niet voorspellen dat zo’n hond zich zal gedragen als een echte Amerikaanse Pit Bull Terrier. Dat wil zeggen, het is activiteit, opwinding, liefde voor mensen en kinderen. Tweede belangrijk punt. Het is in Spanje dat er zeer ernstige wetten bestaan ​​met betrekking tot het fokken van huisdieren. Dit zijn speciale vereisten voor het houden van honden en regelgeving, het openen van particuliere ondernemingen (autonomo) om belasting te betalen, het verkrijgen van een vergunning van de Spaanse overheid om honden te fokken. Het is erg moeilijk om een ​​licentie te verkrijgen. Daarom zijn er in Spanje vrijwel geen fokkers van Amerikaanse pitbullterriërs. Ik ken er maar twee in heel het uitgestrekte Spanje.
Als u vervolgens een hond vindt die u leuk vindt, moet u een aanvraag indienen. De vragenlijst bevat vragen over uw gezin, waar u woont (huis of appartement), of u nog andere dieren heeft en of u kinderen heeft. Meestal wordt mensen in dit stadium de adoptie van een pitbull uit Spanje ontzegd. Ze worden met tegenzin gegeven aan gezinnen met kinderen (aangezien deze honden eigenlijk geen pitbulls zijn, maar mestiezen met een onbekende psyche). Ze zijn ook terughoudend om te geven aan mensen zonder ervaring met pitbulls of Staffordshire-terriërs.
Vervolgens is een van de belangrijke punten een persoonlijk bezoek. Als je in Spanje bent, kun je naar het asiel komen en kennis maken met een pitbullterriër. Als u in een ander land woont, is dit niet mogelijk. Ofwel zullen ze je weigeren, ofwel zullen ze erop aandringen dat je hen komt ontmoeten. Dit is een zeer toepasselijk punt, het is werkelijk noodzakelijk. Bereken hoeveel het kost om naar Spanje en terug te vliegen.
Vervolgens moet je zoiets betalen als ‘compensatie voor het verlaten van het asiel’. Dit is een paar honderd euro. Deze omvatten onderdakwerk, microchips en vaccinaties voor pitbullterriërs.
Staat de opvang niet in centrumsteden als Madrid, Barcelona etc., dan betaal je ook voor het vervoer naar een grote stad. En opvangcentra hebben volgens de strikte Spaanse wetgeving niet het recht om daar te zijn. Ze kunnen alleen worden geplaatst in gebieden ver verwijderd van menselijke gebouwen met enorme beperkingen. Voor al dit transport betaal je dus een paar honderd euro meer. Overigens moet volgens de Spaanse wetgeving zelfs het vervoer van honden vanuit een asiel bijzonder zijn. Het kan niet zomaar de persoonlijke auto van een vrijwilliger zijn. Hoewel hier velen zich niet aan dit punt van de wet houden.
Als iemand die bekend is met de Spaanse flora en fauna, moet ik u waarschuwen. Bijna alle honden in asielen in Spanje (en Amerikaanse pitbullterriërs en andere rassen) lijden aan leishmaniasis. Deze ziekte wordt door muggenbeten op honden overgedragen. Ze is ongeneeslijk. Je kunt het lichaam alleen in een staat van remissie houden. Maar meerdere keren per jaar zullen er exacerbaties zijn. Behandeling is erg duur. Wees hierop voorbereid. Deze ziekte komt veel voor in Spanje, Italië en delen van Frankrijk.
Bedenk dat een pitbullterriër niet altijd in een asiel terechtkomt en meteen wordt geadopteerd. Soms leven honden daar zes maanden, een jaar, twee jaar. Ze passen zich aan aan het leven in het asiel en vinden het moeilijk in het gezin. En ook voor potentiële eigenaren is het moeilijk. Een hond heeft zijn eigen gewoonten. Bijvoorbeeld huilen om 2 uur ‘s nachts. Lijdt aan verlatingsangst enzovoort.
Je moet begrijpen dat als je een pitbullterriër uit Spanje wilt adopteren, dit niet gemakkelijk zal zijn. En erg duur. In feite redt u het leven van de hond. Maar in werkelijkheid is ze geen pitbullterriër.
Als mens ondersteun ik je en help ik je in contact te komen met de juiste opvangcentra in Spanje. Maar als je nog niet klaar bent voor al deze moeilijkheden, koop dan gewoon een Amerikaanse Pitbull Terrier-puppy. Echt, met stamboom. Voed hem vanaf je kindertijd op zodat hij bij je past en leef gelukkig.
In mijn pitbull terrier kennel “Dognik Bulls” kun je een puppy kopen. Neem contact met mij op om alle details te bespreken. Wij leveren honden door heel Europa, Amerika, Brazilië en Canada.
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls


Hoe een pitbullterriër uit Spanje te adopteren, pitbullterriër Spanje ter adoptie, pitbullterriër uit een asiel in Spanje