Hogyan fogadjunk örökbe egy pitbull terriert Spanyolországból. Valóság


Úgy döntöttél, örökbe fogadsz egy pitbull terriert. Hallottad, hogy Spanyolországban sok amerikai pitbull terrier örökbefogadható.
Mind a spanyol pitbull terrierekkel, mind a fajtatiszta amerikai pitbull terrierekkel elvileg közeli rokonságom van Európában. Ezért elmondom az összes előnyét és hátrányát egy spanyol pitbull terrier örökbefogadása esetén.
Az első dolog, amit meg kell értened. A fajtiszta pitbull terrierek (származékkal) általában nagyon ritkán kerülnek menhelyre Európában. Igen, rossz gazdi miatt is eljuthatnak oda, de ez ritka. Vagyis Spanyolországban felkínálnak egy kutyát örökbefogadásra, amely úgy néz ki, mint egy pitbull. De az anyja vagy az apja bármilyen más fajtájú kutya lehet, a nagymamája pedig egy korcs. Ezért nem lehet megjósolni, hogy egy ilyen kutya úgy fog viselkedni, mint egy igazi amerikai Pit Bull Terrier. Vagyis tevékenység, izgalom, ember- és gyerekszeretet. Második fontos pont. Spanyolországban nagyon komoly törvények vonatkoznak a háziállatok tenyésztésére. Ezek speciális követelmények a kutyatartásra és szabályozásra, a magánvállalkozások (autonomo) megnyitására az adófizetésre, a spanyol kormány engedélyének megszerzésére a kutyák tenyésztésére. Nagyon nehéz jogosítványt szerezni. Ezért Spanyolországban gyakorlatilag nincs amerikai pitbull terrier tenyésztő. Csak kettőt ismerek egész Spanyolországban.
Ezután, ha talál egy kutyát, amely tetszik Önnek, ki kell töltenie egy kérelmet. A kérdőív kérdéseket tartalmaz a családjával, a lakóhelyével (házzal vagy lakással), arról, hogy van-e más állata és van-e gyermeke. Leggyakrabban ebben a szakaszban tagadják meg az emberektől egy pitbull örökbefogadását Spanyolországból. Nem szívesen adják gyermekes családoknak (mivel ezek a kutyák valójában nem pitbullok, hanem ismeretlen pszichéjű meszticek). Nem szívesen adnak olyan embereknek, akiknek nincs tapasztalatuk pitbullokkal vagy staffordshire terrierekkel.
Ezután az egyik fontos pont a személyes látogatás. Ha Spanyolországban tartózkodik, eljöhet a menhelyre, és találkozhat egy pitbull terrierrel. Ha egy másik országban él, ez nem lehetséges. Vagy visszautasítanak, vagy ragaszkodnak ahhoz, hogy találkozz velük. Ez egy nagyon helyénvaló pont, valóban szükséges. Számolja ki, mennyibe kerül a repülés Spanyolországba és vissza.
Ezután valami olyasmit kell fizetnie, mint a „kártérítés a menhely elhagyásáért”. Ez több száz euró. Ezek közé tartozik a menhelyi munka, a mikrochippelés és a pit bull terrierek oltása.
Ha a menedékhely nem olyan központi városokban található, mint Madrid, Barcelona stb., akkor a nagyobb városokba való szállításért is fizetni kell. A menhelyeknek pedig a szigorú spanyol törvények értelmében nincs joguk ott lenni. Csak az emberi épületektől távoli területeken helyezhetők el, hatalmas korlátozásokkal. Így néhány száz euróval többet kell fizetnie ezért a szállításért. A spanyol törvények szerint egyébként még a kutyák menhelyről történő szállításának is különlegesnek kell lennie. Ez nem lehet csak egy önkéntes személyes autója. Bár itt sokan nem tartják be a törvény ezen pontját.
Mint aki ismeri a spanyol növény- és állatvilágot, figyelmeztetnem kell. Szinte minden spanyol menhelyen élő kutya (és amerikai pitbull terrier és más fajták) szenved leishmaniasisban. Ez a betegség szúnyogcsípésekkel terjed a kutyákra. Ő gyógyíthatatlan. A testet csak remissziós állapotban tudja fenntartani. De évente többször előfordulnak súlyosbodások. A kezelés nagyon drága. Készülj fel erre. Ez a betegség Spanyolországban, Olaszországban és Franciaország egyes részein gyakori.
Ne feledje, hogy a pitbull terrier nem mindig kerül menhelyre, és nem kerül azonnal örökbe. Néha a kutyák hat hónapig, egy évig, két évig élnek ott. Alkalmazkodnak a menhelyi élethez, és nehéznek találják a családban. És ez nehéz a potenciális tulajdonosoknak is. A kutyának megvannak a maga szokásai. Például üvöltés hajnali 2-kor. Szenvedjen a szeparációs szorongástól és így tovább.
Meg kell értenie, hogy ha szeretne örökbe fogadni egy pitbull terriert Spanyolországból, az nem lesz könnyű. És nagyon drága. Valójában megmenti a kutya életét. De valójában nem egy pitbull terrier.
Emberként támogatlak, és segítek felvenni a kapcsolatot a megfelelő spanyolországi menhelyekkel. De ha még nem áll készen mindezekre a nehézségekre, akkor vegyen egy amerikai pitbull terrier kiskutyát. Valódi, törzskönyvvel. Neveld úgy, ahogy neked megfelel gyerekkorától, és élj boldogan.
A „Dognik Bulls” pitbull terrier kennelemben vásárolhat egy kiskutyát. Vegye fel velem a kapcsolatot, hogy megbeszéljünk minden részletet. Kutyákat szállítunk Európa-szerte, Amerikában, Brazíliában és Kanadában.
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls


Hogyan lehet örökbe fogadni egy pitbull terriert Spanyolországból, pitbull terriert Spanyolországból örökbefogadásra, pitbull terriert egy spanyol menhelyről