Hogyan kell bemutatni egy újszülött babát és egy kutyát


Hello, a nevem Veronika Voitovska. Kutyaszakértő, orvos, kutyakiállítások és sportversenyek bírája, zoopszichológus vagyok, valamint egy nagy európai kutyafajtákat, „Dognik Bulls” (amerikai pitbull terrier és amerikai bully) tulajdonosa. Nekem személy szerint 10 pitbullám és 5 amerikai zaklatóm van. És egy gyerek is, a szomszédok és az ismerősök gyermekei, akik folyamatosan játszanak és érintkeznek a kutyáinkkal.
Folyamatosan segítek különböző fajtájú kutyák újszülöttek megismertetésében. Azt is elmondom, hogyan kell csinálni.
Meg kell értenie, hogy bármely kutya károsíthatja a 2-4 kg súlyú újszülöttet, ha véletlenül rálép. Ezért kell dolgozni a kutyával, még akkor is, ha nem agresszív, de nagyon kedves. És kezdj el dolgozni szülés előtt. Akkor nem lesz se időd, se energiád. És talán vágyak, akkor fáradt lesz a szülés után. Ismerek olyan családokat, ahol egyszerűen odaadták a kutyájukat. De ez nem megoldás egy modern, megfelelő ember számára.
A kutya élőlény, és érdeklődni fog a gyerek iránt. Ezért még a gyermek születése előtt ki kell dolgozni a főbb pontokat a kutyával. Fontos, hogy tanítsa meg kutyáját önkontrollra (üljön, feküdjön le és pihenjen parancsra). És a „nem” és „fu” parancsok tiltása is. Erre lesz a legnagyobb szüksége, feltéve, hogy a kutya kezdetben nem agresszív emberekkel és idegenekkel szemben.
El kell döntenie, hogy a kutya mennyi kapcsolatot fog tartani az újszülött babával. Felengeded a kutyát az ágyra, hadd feküdjön a gyerek mellé? Hagyd, hogy a gyerek nyaljon (ne csodálkozz, a gyerekes családok fele ezt teszi).
Javaslom a kutyája féregtelenítését körülbelül 2 hónappal a baba születése előtt. Ha férgeket lát a székletében, 2 hét múlva újra kell adnia a féreghajtó gyógyszert. Adjon kutyájának teljes vérvizsgálatot és vérbiokémiai vizsgálatot is, hogy megtudja, egészséges. Nincs szüksége meglepetésekre, amikor a kutyája megbetegszik, és Ön és két hetes babája az állatorvosi rendelőbe kerül. Én személy szerint mentem, de sok kutyám van, köztük öregek is. De ha van egy vagy két kutyád, akkor könnyebb. Jobb előre megbizonyosodni arról, hogy teljesen egészségesek, és nem érnek meglepetések, amíg a szülészeten vagy közvetlenül a szülés után.
Határozza meg, hogy a családból ki fogja tovább sétáltatni a kutyát, és gyakorolja. A kutya ne érezze magát hirtelen szükségtelennek.
Szigorúan, következetesen és rendszeresen engedje meg vagy tiltsa meg a kutyának, hogy azt tegye, amit a gyerekkel tesz. Például, ha boldogan szagolgatja a baba sarkát és arcát, akkor minden rendben van. Dicsérjétek őt. De ha örömében rohangál a gyerek körül, és mindent elpusztít, ami az útjába kerül, akkor meg kell nyugtatni. És tiltsa meg az ilyen viselkedést. Ha agresszió vagy az idegrendszer túlzott túlzott stimulációja jeleit látja kutyáján, akkor megtiltja az ilyen viselkedést. És ne babázz vele. Fontos.
Általában minden olyan problémás eset, amikor egy kutya újszülött gyermekkel találkozik, egyéni. Ha tanácsra van szüksége, forduljon hozzám:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
A konzultációk fizetősek.

Kutya bemutatása újszülöttnek, kutyának és újszülöttnek, újszülöttkel szemben agressziót mutató kutyának