Hol lehet egészséges pitbull kiskutyát venni?


Válaszok a kérdésre: «Hol vásárolhat egészséges amerikai pitbull terrier kölyökkutyát?» Elmondom neked a főbb pontokat, amelyekre figyelned kell, ha egészséges pitbullterrier kölyökkutyát vásárolsz.
A nevem Veronika Voitovska, több mint 10 éve vagyok amerikai pitbull terrier tenyésztő. Van egy hivatalosan bejegyzett kennelem egészséges amerikai pitbull terrier „Dognik Bulls”-ból. Regisztráció az ADBA-nál.
A főbb pontok, amelyeket tudnia kell, mielőtt amerikai pitbull terrier kölyökkutyát vásárolna Európában, Amerikában, Brazíliában, Kanadában és a posztszovjet országokban. Mindegy, hogy hol. Ezek a szabályok minden országra és minden pitbull terrierre vonatkoznak.
Milyen gyakran szülhet egy nőstény amerikai pitbull terrier? Egy kutya évente legfeljebb egyszer szülhet. Egész életében legfeljebb 5-6 alkalommal. Sok múlik a kutyán. Kennelünkben vannak olyan kutyák, amelyek a teljes tenyésztési tevékenység során 2 alkalommal szültek. Kivételként elfogadható, hogy egy kutya egymás után két alom kölyköt szül, majd körülbelül két évig pihen.
Minden kutyusnak európai állatorvosi útlevéllel kell rendelkeznie. Nem az ország belső útlevele, amelyet bármely állatkereskedésben könnyű megvásárolni és hamisítani. Az Európai Bizottság által jóváhagyott hatósági állatorvosi útlevél. Ez lehetővé teszi a kutya számára, hogy egész életében korlátozások nélkül utazhasson, és ne legyenek problémái a határokkal és a vámokkal.
A kiskutyát be kell oltani és állatorvossal alá kell írni. Nem úgy van, hogy valami tenyésztő vett valahol oltóanyagot, valahol elraktározta, tönkretette, majd beoltatta a kölyköket. Mégpedig normál oltás az állatorvosi rendelőben. volt egy esetem. Az emberek vettek tőlem egy kiskutyát. Aztán szerettek volna még egyet, de az akkori óvodánk árak nem feleltek meg nekik. A közelben «olcsóbban» vettek. A kutyus nem rendelkezett hivatalos mikrochippel, normál törzskönyvvel, elismert szervezettől. És a kölyökkutya nem volt megfelelően beoltva. Ennek eredményeként ez a kölyökkutya 6 hónapos korában egyszerűen meghalt. Mentett? Örömöt találtál egy beteg kutyának a birtokában? Egy pitbull terrier vásárlásakor úgy gondoljuk, hogy 10-15 évig él majd nálunk. És nem állnak készen arra, hogy 6 hónaposan eltemessék. A „mentés” opció itt nem működik. Az Európai Unióban átlagosan 80-120 euróba kerül az első vakcina + európai útlevél + mikrochip (2024-re). A második átfogó oltás + veszettség elleni védőoltás + klinikai kivizsgálás az új otthonba indulás előtt körülbelül 60-100 euróba kerül (országtól és a klinika áraitól függően drágább is lehet).
Szülői vizsgálatok. Az amerikai Pit Bull Terrier fajok genetikai betegségei vannak. A szülők tesztelésével elkerülhetők. Szülőnként 200-300 euróba kerül. Az ár a laboratóriumtól függ, Európában több is van. Továbbá például egy szívvizsgálat Európában 180-600 euróba kerül. Az országtól függ. A posztszovjet országokban olcsóbb és körülbelül 100 euróba kerül egy jó állatorvostól-kardiológustól.
Minden amerikai pitbull terriernek ADBA törzskönyvvel kell rendelkeznie. Ha nincs ADBA törzskönyv, akkor bármit, bárkit megpróbálnak eladni, de nem egy fajtatiszta amerikai pitbull terriert.
Ezért 500-1000 euróért semmiképpen nem lehet egészséges amerikai pitbull terrier kölyköt venni. Ez még a kölykök felnevelésének költségeit sem fedezi. Már nem említem a szülők kiállításait, a törzskönyveik minőségét, a vérvonalak ritkaságát. Ha pedig a szülőket ismert tengerentúli bölcsődékből hozták, akkor egy normális, egészséges pitbull kölyökkutya ára 2000 eurótól indul.
Sajnos a teljes szöveg túl hosszú lesz. Ezért ha valóban egészséges amerikai pitbull terrier kölyökkutyát szeretne vásárolni, akkor írjon kennelünknek. Minden kérdésben tanácsot adok, és segítek kiválasztani álmai kiskutyáját.
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Jelenleg az óvodában egészséges ADBA amerikai pitbull terrier kölykök eladók. Több költőpárból. Szállítás a világ bármely pontjára. Teljes körű dokumentációs támogatás + a kennel segítsége a kutya élete során.

Hol lehet venni egészséges pitbull kölyökkutyát, egészséges amerikai pitbull terriereket, vásárolni pitbull kölyköket, ADBA amerikai pitbull terrier kölyköket