Hur farliga är amerikanska Pit Bull Terriers?


Verklig erfarenhet från ägaren av en amerikansk pitbull terrier kennel sedan 2011.
Huvudpunkterna varför amerikanska pitbullterrier anses vara farliga. Påstås att de ofta attackerar människor. Förmodligen kan de inte leva i barnfamiljer. De är inte heller vänner med andra hundar.
Och nu i detalj med exempel för varje punkt. Om pitbullterriers attack mot människor. Ursprungligen avlades rasen för strid. Det vill säga pitbullar slogs med pitbullar. Och aggression mot en person (alla manifestationer av aggression) var utrotning. För när hundarna slogs fick de vara utan halsband. Och personen var tvungen att kunna dra bort dem från varandra, om det behövdes. Hundar som i spänningen av ett slagsmål kunde rikta sin uppmärksamhet mot en person var redan avlivade. Det vill säga, hela historien om den amerikanska Pitbull Terrier-rasen bygger på förbudet mot aggression mot människor. För tillfället har jag 10 amerikanska pitbullterrier av olika blodslinjer i min kennel. Ingen av dessa hundar skulle ens tänka på att attackera mig eller hamna i problem med mig. Av dessa hundar har jag tre hanar. De behandlar främlingar på gatan väldigt bra. Vid behov kan en pitbull, som vilken hund som helst, tränas att vakta. Men medfödd har de inte skyddande egenskaper. Till skillnad från sådana hundraser som doberman, schäfer, malinois, rottweiler. Dessa hundar föddes upp med förmågan att komma i konflikt med människor. Deras genetiska program innehåller fungerande funktioner. Och arbete för dem är trygghet. Det innebär initialt möjligheten av konflikt med en person. Därför biter dessa hundraser människor och upplever inte obehag. Det ligger trots allt i deras blod.
Enligt min forskning var alla kända fall där «en pitbull bet en person» inte sanna. Eftersom dessa inte var renrasiga amerikanska pitbullterrier. Det vill säga hundar med en fullständig och pålitlig härstamning (ADBA eller UKC). Jag har förstås hört talas om fall av dålig (lågkvalitativ) uppfödning av amerikanska pitbullar. Där de fött upp två pitbullar med dålig mental hälsa. Sådana hundar kan ge oväntade reaktioner på alla åtgärder. Det är därför det är så viktigt att köpa en American Pitbull Terrier-valp från en välrenommerad kennel. Till exempel i vår pitbull kennel «DOGNIK BULLS».
Ytterligare. Jag genomförde en studie för att uppskatta hur vanliga pitbullterrier är i Europa. Det vill säga hur mycket mer eller mindre av dem det finns än labradorerna, dobermanerna, rottweilerna och herdarna som biter människor. Statistik: pitbulls är tillåtna i Finland, Lettland, Estland, Ukraina, Vitryssland, Ryssland, Sverige, Tjeckien, Irland, Italien, Slovenien. Pitbullterrier kan leva, men med ytterligare tillstånd från ägarna (det vill säga överväga när du betalar staten extra pengar och även betalar för civilförsäkring): i Schweiz, Spanien, Litauen. Pitbullar är helt förbjudna i Frankrike (även om det i verkligheten finns många av dem, även renrasiga sådana), Storbritannien (i verkligheten köper britterna många pitbullar varje månad från östeuropeiska länder), Kroatien och Tyskland. Det vill säga, i hälften av de europeiska länderna finns det antingen förbud eller restriktioner för att äga en pitbullterrierhund. Så, vad kan den verkliga statistiken vara? Ingen. Inte förbjudna rottweiler, doberman och schäfer biter faktiskt människor. Men eftersom de har rätt till detta efter ras är myndigheterna i olika länder inaktiva. De bestämde sig för 40 år sedan att de skulle förbjuda pitbullterrier överallt. Det är så de gör det. Även om detta är helt orättvist mot riktigt renrasiga pitbullterrier.
Om amerikanska pitbullterriers och barns liv. Faktum är att pitbullar klarar sig bra med barn. Precis som alla andra hundraser. Kom ihåg att en pitbull bara är en aktiv hund, energisk, som älskar långa promenader och sin familj. Det här är inte ett monster som föds och vill bita i magen på ett barn som går förbi. En pitbull, som vilken hund som helst, vill ha kärlek, uppmärksamhet, välsmakande och hälsosam mat.
Våra amerikanska pitbullterrier från DOGNIK BULLS kennel lever bra med vår dotter. Hon är 1 år gammal. De går också promenader med våra grannars barn varje dag. Och det finns 6 av dessa barn för vissa grannar och två för andra grannar. Tror du att någon skulle tillåta barn att få kontakt med ett gäng amerikanska pitbullterrier om de var otillräckliga? Här är det verkliga livet med pitbulls. De är inte farliga om de är födda från goda föräldrar och uppfostras av mentalt friska människor.
Jag ska berätta en riktigt sorglig historia. En gång köpte en man från Estland en valp av mig. Familjen har tre barn. Valpen bodde hos dem i exakt två veckor. Då ringde han och sa att han var rädd att pitbullen om ett år skulle bita alla hans barn.
Jag, som en bra uppfödare, sa åt honom att ta tillbaka valpen. Under dessa två veckor skickade den här mannens fru bilder på valpen med barnen och allt var bra.
Den här clownen ger mig en hund. Och valpen bara trycker ner i marken. Det är uppenbart att hon blev slagen. Varför kan man slå en liten valp vid 4 månader? Helt otillräcklig köpare. Jag återställde psyket hos denna pitbull flera gånger

bara månader. Hon blev rädd när en hand höjdes bredvid henne. Det vill säga, den här mannen slog henne hela tiden hon bodde hos dem. För vad? Vad fick en man som väger över 100 kg att slå en valp? Det är väldigt lätt att bryta en valps psyke. Även om det är en väluppfostrad pitbullterrier. Valpar absorberar allt från sin omgivning.
När vi tog tillbaka valpen (våra grannar med barn var med) gick vi till grannarna för att steka kebab. Valpen var jättebra med oss, kommunicerade med barnen och visade absolut ingen aggression. Jag var bara rädd.
Till slut lämnade vi denna valp i vår kennel. Jag gillade henne verkligen. En månad efter att den lämnades tillbaka till oss har vi redan deltagit i två utställningar. Experter noterade i beskrivningen att valpen är spänd och behöver mer kontakt med människor. Men jag var inte på humör att förklara att det är kontakten med människor som vi söker på utställningen. Spendera tid för en liten pitbull med mig. Återlämna sin tro till människor. Ytterligare en månad senare, med enorm erfarenhet, återställde jag nästan helt hennes psyke. Och vi besökte återigen två utställningar. Den här gången berömde alla experter den underbara lilla pitbullen.
Vid det här laget har ett år gått sedan denna berättelse. Denna valp blev en vacker amerikansk Pitbull Terrier. Hon är vän med hundar, människor, barn. Han tycker om att springa på ett löpband, gå i skogen och besöka utställningar. Han slickar vår dotter och sover med magen uppåt. Hon är helt glad och avslappnad.
Så jag ska berätta det här. Människor gör hundar farliga. Bra amerikanska pitbullterrier är i sig inte farliga. De är vänliga och glada. De älskar livet och njuter av varje minut av det.
American Pit Bull Terriers kan leva med andra hundar. Du måste välja rätt avelslinjer. Våra pitbulls lever och är vänner med varandra.
Om du verkligen vill skaffa en amerikansk Pitbull Terrier-valp. Men du tvivlar på om pitbulls är farliga. Skriv till oss på pit bull kennel «DOGNIK BULLS». Vi kommer att diskutera din specifika situation och avgöra om du verkligen behöver en så aktiv hund som en pitbull.
För min del garanterar jag att alla amerikanska pitbullterrier Dognik Bulls har ett stabilt psyke och inte är farliga.
E-post: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Alla pit bull terrier valpar i vår kennel är avmaskade, vaccinerade, med ett europeiskt veterinärpass, med ADBA stamtavla, med ett registrerat mikrochip, med kontrakt. Pris för en pitbull terriervalp Dognik Bulls: 2000-2500 euro (2200-2700 dollar). Våra amerikanska Pitbull Terriers lever i 26 länder runt om i världen. Vår plantskola har varit känd och betrodd i många år.
För närvarande har kenneln en pitbull terrier valp till salu. Vi väntar också valpar från tre olika föräldrar:

En pitbull bet en person, pitbull terrier valp till salu, hur farliga är amerikanska pitbull terrier