Hur man adopterar en Pit Bull Terrier från Spanien. Verklighet


Du har bestämt dig för att adoptera en pitbullterrier. Du har hört att det i Spanien finns många amerikanska pitbullterrier för adoption.
Jag är nära släkt med både spanska pitbullterrier och renrasiga amerikanska pitbullterrier i Europa i princip. Därför kommer jag att berätta för dig alla för- och nackdelar med att adoptera en pitbull terrier från Spanien.
Det första du måste förstå. Renrasiga pitbullterrier (med stamtavla) hamnar mycket sällan på skyddsrum i Europa i allmänhet. Ja, de kan ta sig dit på grund av en dålig ägare, men det är sällsynt. Det vill säga, i Spanien kommer du att erbjudas en hund för adoption som ser ut som en pitbull. Men hans mamma eller pappa kan vara en hund av vilken annan ras som helst, och hans mormor kan vara en blandare. Därför kan du inte förutse att en sådan hund kommer att bete sig som en riktig amerikansk Pit Bull Terrier. Det vill säga, det är aktivitet, spänning, kärlek till människor och barn. Andra viktiga punkten. Det är i Spanien som det finns mycket allvarliga lagar angående uppfödning av husdjur. Dessa är speciella krav för att hålla hundar och regler, öppna privata företag (autonomo) för att betala skatt, få en licens från den spanska regeringen att föda upp hundar. Det är väldigt svårt att få en licens. Därför finns det praktiskt taget inga uppfödare av amerikanska pitbullterrier i Spanien. Jag känner bara två i hela det stora Spanien.
Därefter, när du hittar en hund du gillar, måste du fylla i en ansökan. Enkäten kommer att innehålla frågor om din familj, var du bor (hus eller lägenhet), om du har andra djur och om du har barn. Oftast är det i detta skede som människor nekas adoption av en pitbull från Spanien. De ges motvilligt till barnfamiljer (eftersom dessa hundar egentligen inte är pitbulls, utan mestiser med ett okänt psyke). De är också ovilliga att ge till människor utan erfarenhet av pitbulls eller Staffordshire terrier.
Därefter är en av de viktiga punkterna ett personligt besök. Om du är i Spanien kan du komma till härbärget och träffa en pitbullterrier. Om du bor i ett annat land är detta inte möjligt. Antingen kommer de att vägra dig, eller så kommer de att insistera på att du kommer för att träffa dem. Detta är en mycket lämplig punkt, den är verkligen nödvändig. Räkna ut hur mycket det kommer att kosta att flyga till Spanien och tillbaka.
Därefter måste du betala något som «kompensation för att du lämnar skyddet.» Detta är flera hundra euro. Dessa inkluderar skyddsrumsarbete, mikrochipslagning och vaccinationer för pitbullterrier.
Om härbärget inte finns i centrala städer som Madrid, Barcelona, ​​etc., kommer du också att betala för transport till en större stad. Och skyddsrum har inte rätt att vara där, enligt stränga spanska lagar. De kan endast placeras i områden som är avlägset från mänskliga byggnader med enorma restriktioner. Så du kommer att betala några hundra euro mer för all denna transport. Förresten, enligt spanska lagar måste även transport av hundar från ett skydd vara speciell. Det kan inte bara vara någon volontärs personliga bil. Även här är det många som inte följer denna punkt i lagen.
Som någon som är bekant med spansk flora och fauna måste jag varna dig. Nästan alla hundar i skyddsrum i Spanien (och amerikanska pitbullterrier och andra raser) lider av leishmaniasis. Denna sjukdom överförs till hundar genom myggbett. Hon är obotlig. Du kan bara behålla kroppen i ett tillstånd av remission. Men flera gånger om året blir det exacerbationer. Behandlingen är mycket dyr. Var beredd på detta. Denna sjukdom är vanlig i Spanien, Italien och delar av Frankrike.
Kom ihåg att en pitbullterrier inte alltid hamnar i ett skydd och omedelbart adopteras. Ibland bor hundar där i sex månader, ett år, två år. De anpassar sig till livet på härbärget och har det svårt i familjen. Och det är svårt för potentiella ägare också. En hund har sina egna vanor. Till exempel att tjuta klockan 02.00. Lider av separationsångest och så vidare.
Du måste förstå att om du vill adoptera en pitbullterrier från Spanien så blir det inte lätt. Och väldigt dyrt. Faktum är att du kommer att rädda hundens liv. Men hon är ingen pitbullterrier i verkligheten.
Som människa stöttar jag dig och hjälper dig att kontakta rätt härbärgen i Spanien. Men om du inte är redo för alla dessa svårigheter, köp bara en amerikansk Pitbull Terrier-valp. Äkta, med stamtavla. Uppfostra honom så att den passar dig från barndomen och lev lyckligt.
I min pitbull terrier kennel «Dognik Bulls» kan man köpa en valp. Kontakta mig för att diskutera alla detaljer. Vi levererar hundar i hela Europa, Amerika, Brasilien och Kanada.
E-post: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls


Hur man adopterar en pitbull terrier från Spanien, pitbull terrier Spanien för adoption, pitbull terrier från ett härbärge i Spanien