Hur man presenterar ett nyfött barn och en hund


Hej, jag heter Veronika Voitovska. Jag är en expert på hund, en läkare, en domare vid utställningar och sporttävlingar för hundar, en zoopsykolog och ägare till en stor europeisk kennel av seriösa hundraser «Dognik Bulls» (amerikanska pitbullterrier och amerikanska mobbare). Jag har personligen 10 pitbullar och 5 amerikanska mobbare. Och även ett barn, barn till grannar och bekanta som ständigt leker och kommer i kontakt med våra hundar.
Jag hjälper ständigt till att introducera hundar av olika raser för nyfödda bebisar. Jag ska berätta hur du gör också.
Du måste förstå att vilken hund som helst kan skada en nyfödd bebis som väger 2-4 kg helt enkelt genom att råka trampa på den. Därför måste du arbeta med hunden, även om den inte är aggressiv, men väldigt snäll. Och börja jobba innan förlossningen. Då har du varken tid eller ork. Och kanske önskningar, du kommer att vara trött efter förlossningen. Jag känner familjer där de helt enkelt gav bort sina hundar. Men detta är inte lösningen för en modern adekvat person.
En hund är en levande varelse och kommer att vara intresserad av barnet. Därför, även innan barnets födelse, måste du räkna ut huvudpunkterna med hunden. Det är viktigt att lära din hund självkontroll (sitta, lägg dig och slappna av på kommando). Och även förbjuda kommandon «nej» och «fu». Detta är vad du kommer att behöva mest, förutsatt att hunden från början inte är aggressiv mot människor och främlingar.
Du måste bestämma hur mycket kontakt hunden ska ha med det nyfödda barnet. Kommer du att låta hunden ligga i sängen, låta honom ligga bredvid barnet? Låt barnet slicka (bli inte förvånad, hälften av barnfamiljerna gör detta).
Jag rekommenderar att du avmaskar din hund ca 2 månader innan barnet föds. Om du ser maskar i din avföring, bör du ge det anthelmintiska läkemedlet igen efter 2 veckor. Ge även din hund ett fullständigt blodprov och blodbiokemi för att veta att han är frisk. Du behöver inga överraskningar när din hund blir sjuk och du och din två veckor gamla bebis går till veterinärkliniken. Jag gick personligen, men jag har många hundar, inklusive gamla. Men om du har en eller två hundar är det lättare. Det är bättre att i förväg se till att de är helt friska och det kommer inga överraskningar medan du är på förlossningssjukhuset eller direkt efter förlossningen.
Bestäm vem i familjen som ska fortsätta att gå ut med hunden och ge den motion. Hunden ska inte plötsligt känna sig onödig.
Strikt, konsekvent och regelbundet tillåt eller förbjud hunden att göra vad den gör med barnet. Till exempel, om hon glatt sniffar bebisens klackar och ansikte, då är allt bra. Beröm henne. Men om hon börjar springa runt barnet av glädje och förstöra allt i hennes väg, då behöver hon lugnas ner. Och förbjud sådant beteende. Om du ser tecken på aggression eller överdriven överstimulering av nervsystemet hos din hund, förbjuder du sådant beteende. Och inte vara barnvakt med henne. Det är viktigt.
I allmänhet är varje problematiskt fall av en hund som möter ett nyfött barn individuellt. Om du behöver råd, kontakta mig:
E-post: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Konsultationer är betalda.

Att presentera en hund för ett nyfött barn, en hund och ett nyfött barn, en hund som visar aggressivitet mot ett nyfött barn