Is het de moeite waard om een ​​pitbull te kopen voor een beginner?

Is het de moeite waard om een ​​pitbull te kopen voor een beginner?
Is het de moeite waard om een ​​American Pit Bull Terrier te kopen voor een beginner, iemand die nog nooit honden heeft gehad of een hond die in de vroege kinderjaren bij zijn ouders was?

In dit artikel zullen we het alleen hebben over het kopen van een rasechte Amerikaanse Pit Bull Terrier, en niet over een hond die op een pitbull lijkt en voor een klein bedrag op een prikbord of markt is gekocht. Een betrouwbare bevestiging van de herkomst van de American Pit Bull Terrier is de stamboom. De meest gebruikte zijn de ADBA- en UKC-stambomen.

Vaak kiezen beginners er niet voor om een ​​pitbull als hun eerste hond te kopen, aangezien een van de raskenmerken zooagressie is. Dit is agressie naar andere honden. Het komt vaker voor bij pitbulls in de werkende fokkerij, het is veel minder uitgesproken bij pitbulls in de showfokkerij. In onze kennel van Amerikaanse pitbull terriers Dognik Bulls wordt oud Amerikaans sportbloed (Castillo, Lar-San, Old Family Red Nose, Real Deal Chocolates kennel) gefokt met werkend fokbloed (Red Alert en Jumbo). Sommige dekkingen in onze cattery hebben geen uitgesproken zooagressie, andere wel. Daarom zeggen we altijd tegen beginners — beschrijf je ervaring, je verwachtingen van de hond en plannen voor de hond en zijn toekomstige leven, en we zullen je adviseren welke specifieke dekkingen in onze kennel je moet overwegen.

Naast zooagressie is het de moeite waard eraan te denken dat het ras American Pit Bull Terrier behoorlijk actief is. Hoewel de pitbull-puppy klein is, moet hij veel tijd besteden aan trainen en trainen. Als je ouder bent dan 60 jaar, wil je een hond waarmee je in een omhelzing slaapt en soms in het park wandelt, dan is dit ras niets voor jou.

Pitbullterriërs hebben heel kort haar en helemaal geen ondervacht, daarom kunnen ze niet op straat leven (dat wil zeggen in een volière of in een hokje), en hun leven in het hoge noorden is ook problematisch. Daarom, als je in een erg koude regio woont, is een pitbull niet jouw hond.

Is het trainen van een pitbull anders dan het trainen van een ander ras? Kardinaal nee. Maar het is beter om individuele lessen te volgen bij een kynoloog, maar ook meerdere keren per maand groepslessen, zodat uw American Pit Bull Terrier uitstekend contact heeft met andere honden, en ook gewend is om naar u te luisteren en alleen naar u bij elke hond pak.

Ik, als hoofd van de Amerikaanse pitbullterriër Dognik Bulls-kennel, heb herhaaldelijk pitbull-puppy’s verkocht aan beginners en ze zijn altijd bij de familie gekomen en leefden nog lang en gelukkig. Maar we hebben elke puppy voor elk specifiek gezin geselecteerd met hun verzoeken. Dit is de sleutel tot succes.

Als je overweegt een pitbull-puppy te kopen, kijk dan op onze pagina Puppy’s te koop om te zien welke schattige pitbulls er momenteel te koop zijn.

Met vriendelijke groet, Hoofd van de American Pit Bull Terrier Kennel

Schrijf ons om een ​​pitbull-puppy van een kwekerij te kopen:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram- dognikbulls