Isplati li se početniku nabaviti pit bulla?

Isplati li se početniku nabaviti pitbulla?
Isplati li se nabaviti američkog pit bul terijera početniku, osobi koja nikada nije imala pse ili je pas bio s roditeljima u ranom djetinjstvu?

U ovom članku ćemo govoriti samo o kupnji čistokrvnog američkog pit bull terijera, a ne psa koji izgleda kao pit bull i koji se kupuje na bilo kojoj oglasnoj ploči ili tržnici za male novce. Pouzdana potvrda podrijetla američkog pit bull terijera je rodovnica. Najčešće korišteni su ADBA i UKC rodovnici.

Često se početnici ne odluče kupiti pit bulla kao svog prvog psa, budući da je jedna od osobina pasmine zooagresivnost. Ovo je agresija prema drugim psima. Češći je kod pit bullova radnog rasploda, znatno je manje izražen kod pit bullova izložbenog uzgoja. U našoj uzgajivačnici američkih pit bull terijera Dognik Bulls, stare američke sportske krvi (Castillo, Lar-San, Old Family Red Nose, Real Deal Chocolates kennel) uzgajaju se s radnom rasplodnom krvi (Red Alert i Jumbo). Neka parenja u našoj uzgajivačnici nemaju izraženu zooagresiju, neka imaju. Stoga početnicima uvijek kažemo — opišite svoje iskustvo, svoja očekivanja od psa i planove za psa i njegov budući život, a mi ćemo vam preporučiti o kojim parenjima u našoj uzgajivačnici trebate razmisliti.

Uz zooagresiju, vrijedi zapamtiti da je pasmina američkog pit bul terijera prilično aktivna. Dok je štene pit bull malo, potrebno mu je posvetiti puno vremena, treninga i treninga. Ako ste stariji od 60 godina, želite psa s kojim ćete spavati u zagrljaju i ponekad šetati parkom, ova pasmina nije za vas.

Pit bull terijeri imaju vrlo kratku dlaku i nemaju nikakvu poddlaku, stoga ne mogu živjeti na ulici (odnosno u volijeri ili separeu), a problematičan im je i život na krajnjem sjeveru. Stoga, ako živite u vrlo hladnoj regiji, pit bull nije vaš izbor psa.

Razlikuje li se dresura pit bulla od dresure bilo koje druge pasmine? Kardinalno ne. Ali bolje je uzeti individualne sate s kinologom, kao i grupne sate nekoliko puta mjesečno, tako da vaš američki pit bull terijer ima odličan kontakt s drugim psima, a također je navikao slušati vas i samo vas u svakom psu. pakirati.

Ja sam kao voditelj uzgajivačnice američkih pit bull terijera Dognik Bulls u više navrata prodavao štence pit bulla početnicima i uvijek su se pridruživali obitelji i živjeli sretno do kraja života. Ali odabrali smo svako štene za svaku pojedinu obitelj s njihovim zahtjevima. Ovo je ključ uspjeha.

Ako razmišljate o kupnji šteneta pit bulla, pogledajte našu stranicu Štenci na prodaju i pogledajte koji su slatki pit bullovi trenutno na sniženju.

S poštovanjem, voditelj uzgajivačnice američkih pit bull terijera

Za kupovinu šteneta pit bulla iz rasadnika pišite nam:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram- dognikbulls