Как да осиновите питбул териер от Испания. Реалност


Решихте да осиновите питбул териер. Чували сте, че в Испания има много американски питбул териери за осиновяване.
Аз съм тясно свързан както с испанските питбултериери, така и с чистокръвните американски питбултериери в Европа по принцип. Затова ще ви кажа всички плюсове и минуси на осиновяването на питбултериер от Испания.
Първото нещо, което трябва да разберете. По принцип чистокръвните питбултериери (с родословие) много рядко попадат в приюти в Европа. Да, те могат да стигнат до там поради лош собственик, но това е рядкост. Тоест в Испания ще ви предложат за осиновяване куче, което прилича на питбул. Но майка му или баща му могат да бъдат куче от всяка друга порода, а баба му може да е мелез. Следователно не можете да предвидите, че такова куче ще се държи като истински американски питбул териер. Тоест, това е активност, вълнение, любов към хората и децата. Втора важна точка. Именно в Испания има много сериозни закони по отношение на отглеждането на домашни любимци. Това са специални изисквания за отглеждане на кучета и разпоредби, откриване на частни предприятия (autonomo) за плащане на данъци, получаване на лиценз от испанското правителство за отглеждане на кучета. Много е трудно да се получи лиценз. Следователно в Испания практически няма развъдчици на американски питбул териери. Познавам само двама в цяла необятна Испания.
След това, когато намерите куче, което харесвате, ще трябва да попълните заявление. Въпросникът ще съдържа въпроси за вашето семейство, къде живеете (къща или апартамент), дали имате други животни и дали имате деца. Най-често именно на този етап се отказва осиновяване на питбул от Испания. Те се дават неохотно на семейства с деца (тъй като тези кучета всъщност не са питбули, а метиси с неизвестна психика). Те също не са склонни да дават на хора без опит с питбули или стафордширски териери.
След това един от важните моменти е личното посещение. Ако сте в Испания, можете да дойдете в приюта и да се запознаете с питбул териер. Ако живеете в друга държава, това не е възможно. Или ще ви откажат, или ще настояват да дойдете да ги срещнете. Това е много подходящ момент, наистина е необходим. Изчислете колко ще струва да летите до Испания и обратно.
След това ще трябва да платите нещо като „компенсация за напускане на приюта“. Това са няколкостотин евро. Те включват работа в приюти, поставяне на микрочипове и ваксинации за питбул териери.
Ако приютът не е в централни градове като Мадрид, Барселона и т.н., тогава ще платите и за транспорт до голям град. А приютите нямат право да бъдат там, според строгите испански закони. Те могат да бъдат разположени само в райони, отдалечени от човешки сгради с огромни ограничения. Така ще платите няколкостотин евро повече за целия този транспорт. Между другото, според испанските закони дори транспортирането на кучета от приют трябва да бъде специално. Това не може да бъде само личният автомобил на всеки доброволец. Въпреки че тук мнозина не спазват тази точка от закона.
Като човек, запознат с испанската флора и фауна, трябва да ви предупредя. Почти всички кучета в приютите в Испания (и американските питбултериери и други породи) страдат от лайшманиоза. Това заболяване се предава на кучета чрез ухапвания от комари. Тя е нелечима. Можете само да поддържате тялото в състояние на ремисия. Но няколко пъти в годината ще има обостряния. Лечението е много скъпо. Бъдете готови за това. Това заболяване е често срещано в Испания, Италия и части от Франция.
Не забравяйте, че питбул териерът не винаги се озовава в приют и веднага се осиновява. Понякога кучетата живеят там шест месеца, година, две години. Адаптират се към живота в приюта и трудно се намират в семейството. И това е трудно за потенциалните собственици. Кучето има свои собствени навици. Например вой в 2 сутринта. Страдате от тревожност при раздяла и т.н.
Трябва да разберете, че ако искате да осиновите питбул териер от Испания, няма да е лесно. И много скъпо. Всъщност ще спасите живота на кучето. Но в действителност тя не е питбул териер.
Като човек ви подкрепям и ще ви помогна да се свържете с правилните приюти в Испания. Но ако не сте готови за всички тези трудности, тогава просто купете кученце американски питбул териер. Истински, с родословие. Отглеждайте го така, че да ви подхожда от детството и живейте щастливо.
В моя развъдник за питбул териери “Dognik Bulls” можете да закупите кученце. Свържете се с мен, за да обсъдим всички подробности. Доставяме кучета в цяла Европа, Америка, Бразилия и Канада.
Имейл: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls


Как да осиновим питбул териер от Испания, питбул териер Испания за осиновяване, питбул териер от приют в Испания