Kako nevarni so ameriški pitbull terierji?


Realne izkušnje lastnika psarne ameriških pitbull terierjev od leta 2011.
Glavne točke, zakaj so ameriški pitbull terierji nevarni. Domnevno pogosto napadajo ljudi. Menda ne morejo živeti v družinah z otroki. Prav tako niso prijatelji z drugimi psi.
In zdaj podrobno s primeri za vsako točko. O napadu pitbull terierjev na ljudi. Sprva je bila pasma vzrejena za boje. Se pravi, pit bulli so se borili s pitbulli. In agresija na osebo (kakršna koli manifestacija agresije) je bila odstrel. Ker ko so se psi stepli, so morali biti brez ovratnic. In oseba jih je morala znati odmakniti drug od drugega, če je bilo potrebno. Pse, ki bi v navdušenju boja lahko svojo pozornost preusmerili na človeka, so že izločili. To pomeni, da je celotna zgodovina pasme ameriški pitbull terier zgrajena na prepovedi agresije na ljudi. Trenutno imam v psarni 10 ameriških pit bull terierjev različnih krvnih linij. Nobeden od teh psov ne bi niti pomislil, da bi me napadel ali se zapletel z menoj v težave. Od teh psov imam tri samce. Zelo dobro ravnajo s tujci na ulici. Če je potrebno, se lahko pit bull, tako kot vsak pes, usposobi za varovanje. Toda po naravi nimajo zaščitnih lastnosti. Za razliko od pasem psov, kot so doberman, nemški ovčar, malinois, rotvajler. Ti psi so bili vzrejeni s sposobnostjo, da pridejo v konflikt z ljudmi. Njihov genetski program vsebuje delovne funkcije. In delo za njih je varnost. Sprva pomeni možnost konflikta z osebo. Zato te pasme psov ugriznejo ljudi in ne doživljajo nelagodja. Konec koncev je to v njihovi krvi.
Po mojih raziskavah vsi znani primeri, ko je «pit bull ugriznil človeka», niso bili resnični. Ker to niso bili čistokrvni ameriški pit bull terierji. Se pravi pse s popolnim in zanesljivim rodovnikom (ADBA ali UKC). Seveda sem slišal za primere slabe (nekvalitetne) vzreje ameriških pitbulov. Kjer vzgojili dva pitbula s slabim duševnim zdravjem. Takšni psi se lahko nepričakovano odzovejo na katero koli dejanje. Zato je tako pomembno, da mladička ameriškega pitbull terierja kupite v ugledni psarni. Na primer v naši psarni pitbullov “DOGNIK BULLS”.
Nadalje. Izvedel sem študijo, da bi ocenil, kako pogosti so pit bull terierji v Evropi. Se pravi, koliko več ali manj jih je od labradorcev, dobermanov, rotvajlerjev in ovčarjev, ki grizejo ljudi. Statistika: pitbulli so dovoljeni na Finskem, v Latviji, Estoniji, Ukrajini, Belorusiji, Rusiji, na Švedskem, Češkem, Irskem, v Italiji, Sloveniji. Pitbull terierji lahko živijo, vendar z dodatnimi dovoljenji lastnikov (se pravi, razmislite, kdaj državi plačate dodaten denar in plačate tudi civilno zavarovanje): v Švici, Španiji, Litvi. Pitbulli so popolnoma prepovedani v Franciji (čeprav jih je v resnici ogromno, tudi čistokrvnih), Veliki Britaniji (v resnici Britanci vsak mesec kupijo veliko pitbulov iz vzhodnoevropskih držav), na Hrvaškem in v Nemčiji. Se pravi, v polovici evropskih držav velja ali prepoved ali omejitev lastništva psa pasme pit bull terier. Torej, kakšna bi lahko bila prava statistika? Noben. Neprepovedani rotvajlerji, dobermani in nemški ovčarji dejansko grizejo ljudi. A ker so do tega upravičeni po pasmi, so oblasti različnih držav neaktivne. Pred 40 leti so se odločili, da bodo pit bull terierje povsod prepovedali. Tako delajo. Čeprav je to absolutno nepošteno do čistokrvnih pit bull terierjev.
O življenju ameriških pit bull terierjev in otrok. Pravzaprav se pitbuli odlično razumejo z otroki. Tako kot vsaka druga pasma psov. Ne pozabite, pit bull je samo aktiven pes, energičen, ki obožuje dolge sprehode in svojo družino. To ni pošast, ki se rodi in hoče mimoidočega otroka ugrizniti v trebuh. Pit bull si, kot vsak pes, želi ljubezni, pozornosti, okusne in zdrave hrane.
Naši ameriški pit bull terierji iz psarne DOGNIK BULLS dobro živijo pri naši hčerki. Stara je 1 leto. Vsak dan gredo tudi na sprehode s sosedovimi otroki. In teh otrok je pri nekaterih sosedih 6, pri drugih pa dva. Mislite, da bi nekdo otrokom dovolil stik s kopico ameriških pit bull terierjev, če bi bili ti neprimerni? Tukaj je resnično življenje s pit bulli. Niso nevarni, če so rojeni od dobrih staršev in jih vzgajajo duševno zdravi ljudje.
Povedal vam bom res žalostno zgodbo. Nekoč je moški iz Estonije kupil kužka od mene. Družina ima tri otroke. Kuža je pri njih živel točno dva tedna. Potem je poklical in rekel, da se boji, da bo pit bull čez eno leto pogrizel vse njegove otroke.
Jaz kot dober vzreditelj sem mu rekel, naj kužka pripelje nazaj. V teh dveh tednih je žena tega moža poslala fotografije kužka z otroki in je bilo vse v redu.
Ta klovn mi pripelje psa. In kuža kar tišči v tla. Očitno je, da je bila tepena. Zakaj lahko premagaš majhnega kužka pri 4 mesecih? Absolutno neustrezen kupec. Temu pitbullu sem večkrat obnovil psiho

samo meseci. Strah jo je bilo, ko se je ob njej dvignila roka. Se pravi, ta moški jo je tepel ves čas, ko je živela pri njih. Za kaj? Kaj je spodbudilo človeka, težkega nad 100 kg, da je udaril kužka? Mladičku je zelo enostavno zlomiti psiho. Tudi če gre za dobro vzgojenega pit bull terierja. Mladički vsrkajo vse iz svojega okolja.
Ko smo kužka vzeli nazaj (z nami so bili sosedje z otroki), smo šli k sosedom cvret ražnjiče. Kuža se je z nami odlično počutil, komuniciral je z otroki in ni kazal prav nobene agresije. Samo strah me je bilo.
Navsezadnje smo tega kužka pustili v naši pesjaku. Res mi je bila všeč. Mesec dni po tem, ko nam je bila vrnjena, smo že sodelovali na dveh razstavah. Strokovnjaki so v opisu zapisali, da je psička napeta in potrebuje več stika z ljudmi. A nisem bil pri volji, da bi razlagal, da je to stik z ljudmi, ki ga na razstavi iščemo. Preživljanje časa za malega pitbulla z mano. Vrnitev njene vere ljudem. Še en mesec kasneje sem z ogromno izkušnjami skoraj popolnoma obnovil njeno psiho. In spet smo obiskali dve razstavi. Tokrat so vsi strokovnjaki pohvalili čudovitega malega pitbulla.
Na tej točki je minilo leto dni od te zgodbe. Ta mladiček je postal čudovit ameriški pitbull terier. Prijateljica je s psi, ljudmi, otroki. Rad teče na tekalni stezi, se sprehaja po gozdu in obiskuje razstave. Liže najino hčerko in spi s trebuščkom. Je popolnoma srečna in sproščena.
Povedal vam bom tole. Ljudje delajo pse nevarne. Dobri ameriški pitbull terierji sami po sebi niso nevarni. So prijazni in veseli. Ljubijo življenje in uživajo v vsaki minuti.
Ameriški pitbull terierji lahko živijo z drugimi psi. Izbrati morate prave vzrejne linije. Naši pitbulli živijo in so prijatelji med seboj.
Če res želite dobiti kužka ameriškega pitbull terierja. Toda dvomite, ali so pitbuli nevarni. Pišite nam v psarno pitbullov “DOGNIK BULLS”. Pogovorili se bomo o vaši specifični situaciji in se odločili, ali res potrebujete tako aktivnega psa, kot je pitbull.
Sam pa zagotavljam, da imajo vsi ameriški pitbull terierji Dognik Bulls stabilno psiho in niso nevarni.
Elektronski naslov: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Vsi mladički pasme pitbull terier v naši psarni so razglisteni, cepljeni, z evropskim veterinarskim potnim listom, z ADBA rodovnikom, z registriranim mikročipom, s pogodbo. Cena mladička pitbull terierja Dognik Bulls: 2000-2500 evrov (2200-2700 dolarjev). Naši ameriški pitbull terierji živijo v 26 državah sveta. Naš vrtec je znan in zaupanja vreden že vrsto let.
Trenutno ima psarna naprodaj enega mladička pasme pitbull terier. Pričakujemo tudi rojstvo mladičkov treh različnih staršev:

Pitbull ugriznil osebo, mladiček pitbull terierja prodam, kako nevarni so ameriški pitbull terierji