Kako posvojiti pit bull terierja iz Španije. Realnost


Odločili ste se za posvojitev pitbull terierja. Slišali ste, da je v Španiji veliko ameriških pitbull terierjev za posvojitev.
Tako s španskimi pitbull terierji kot čistokrvnimi ameriškimi pit bull terierji v Evropi sem načeloma v tesnem sorodu. Zato vam bom povedal vse prednosti in slabosti posvojitve pit bull terierja iz Španije.
Prva stvar, ki jo morate razumeti. Čistokrvni pit bull terierji (z rodovnikom) nasploh v Evropi zelo redko pristanejo v zavetiščih. Da, lahko pridejo tja zaradi slabega lastnika, vendar je to redko. Se pravi, v Španiji vam bodo v posvojitev ponudili psa, ki je podoben pitbullu. Toda njegova mama ali oče sta lahko pes katere koli druge pasme, njegova babica pa mešanček. Zato ne morete predvideti, da se bo tak pes obnašal kot pravi ameriški pit bull terier. To je aktivnost, navdušenje, ljubezen do ljudi in otrok. Druga pomembna točka. V Španiji obstajajo zelo resni zakoni glede vzreje hišnih ljubljenčkov. To so posebne zahteve za vzrejo psov in predpisi, odpiranje zasebnih podjetij (autonomo) za plačilo davkov, pridobitev licence španske vlade za vzrejo psov. Zelo težko je pridobiti licenco. Zato v Španiji praktično ni vzrediteljev ameriških pit bull terierjev. Poznam samo dva v vsej veliki Španiji.
Nato, ko boste našli psa, ki vam je všeč, boste morali izpolniti vlogo. Vprašalnik bo vseboval vprašanja o vaši družini, kje živite (hiša ali stanovanje), ali imate druge živali in ali imate otroke. Najpogosteje je na tej stopnji ljudem zavrnjena posvojitev pit bulla iz Španije. Neradi jih dajejo družinam z otroki (saj ti psi pravzaprav niso pit biki, ampak mestizos z neznano psiho). Prav tako jih neradi dajejo ljudem brez izkušenj s pitbulli ali staffordshirskimi terierji.
Naslednja, ena od pomembnih točk je osebni obisk. Če ste v Španiji, lahko pridete v zavetišče in spoznate pit bull terierja. Če živite v drugi državi, to ni mogoče. Ali vas bodo zavrnili ali pa bodo vztrajali, da jih pridete spoznat. To je zelo primerna točka, res je potrebna. Izračunajte, koliko vas bo stalo letenje v Španijo in nazaj.
Nato boste morali plačati nekaj takega kot «odškodnina za odhod iz zavetišča.» Gre za nekaj sto evrov. To vključuje delo v zavetiščih, mikročipiranje in cepljenja za pit bull terierje.
Če zavetišče ni v osrednjih mestih, kot so Madrid, Barcelona itd., potem boste plačali tudi prevoz do večjega mesta. In zatočišča po strogih španskih zakonih nimajo pravice biti tam. Namestijo se lahko samo na območjih, oddaljenih od človeških zgradb, z velikimi omejitvami. Tako boste za ves ta prevoz plačali nekaj sto evrov več. Mimogrede, po španskih zakonih mora biti tudi prevoz psov iz zavetišča poseben. To ne more biti samo osebni avto katerega koli prostovoljca. Čeprav tukaj mnogi ne upoštevajo te točke zakona.
Kot nekdo, ki pozna špansko floro in favno, vas moram opozoriti. Skoraj vsi psi v zavetiščih v Španiji (in ameriški pit bull terierji ter druge pasme) zbolijo za lišmaniozo. Ta bolezen se na pse prenaša s piki komarjev. Je neozdravljiva. Telo lahko vzdržujete le v stanju remisije. Toda večkrat na leto bo prišlo do poslabšanj. Zdravljenje je zelo drago. Bodite pripravljeni na to. Ta bolezen je pogosta v Španiji, Italiji in delih Francije.
Ne pozabite, da pit bull terier ne konča vedno v zavetišču in ga takoj posvojijo. Včasih psi tam živijo šest mesecev, leto, dve leti. Na življenje v zavetišču se prilagodijo, v družini pa se težko znajdejo. In tudi potencialnim lastnikom je težko. Pes ima svoje navade. Na primer tuljenje ob 2 zjutraj. Trpite zaradi ločitvene tesnobe in tako naprej.
Morate razumeti, da če želite posvojiti pit bull terierja iz Španije, to ne bo lahko. In zelo drago. Pravzaprav boste psu rešili življenje. Ampak ona v resnici ni pit bull terier.
Kot človeško bitje vas podpiram in vam bom pomagal vzpostaviti stik s pravimi zavetišči v Španiji. Če pa niste pripravljeni na vse te težave, potem le kupite kužka ameriškega pitbull terierja. Pravi, z rodovnikom. Vzgajajte ga tako, da vam ustreza že od otroštva in živite srečno.
V moji psarni pit bull terierjev “Dognik Bulls” lahko kupite mladička. Kontaktirajte me, da se pogovorimo o vseh podrobnostih. Pse dostavljamo po vsej Evropi, Ameriki, Braziliji in Kanadi.
Elektronski naslov: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls


Kako posvojiti pitbull terierja iz Španije, pitbull terierja Španijo za posvojitev, pitbull terierja iz zavetišča v Španiji