Kako predstaviti novorojenčka in psa


Pozdravljeni, ime mi je Veronika Voitovska. Sem kinološki strokovnjak, zdravnik, sodnik na razstavah in športnih tekmovanjih psov, zoopsiholog in lastnik velike evropske psarne resnih pasem psov “Dognik Bulls” (ameriški pit bull terierji in ameriški bulli). Osebno imam 10 pitbullov in 5 ameriških bullijev. Pa tudi otroka, otroke sosedov in znancev, ki se nenehno igrajo in prihajajo v stik z našimi psi.
Ves čas pomagam pri uvajanju psov različnih pasem na novorojenčke. Povedal vam bom tudi, kako to storiti.
Morate razumeti, da lahko vsak pes poškoduje novorojenčka, ki tehta 2-4 kg, preprosto tako, da po nesreči stopi nanj. Zato morate delati s psom, tudi če ni agresiven, ampak zelo prijazen. In začeti delati že pred porodom. Potem ne boste imeli ne časa ne energije. In morda želje, po porodu boste utrujeni. Poznam družine, kjer so svoje pse preprosto oddali. Toda to ni rešitev za sodobno primerno osebo.
Pes je živo bitje in otroka bo zanimal. Zato morate še pred rojstvom otroka s psom razdelati glavne točke. Pomembno je, da psa naučite samokontrole (sedi, lezi in se sprosti na ukaz). In tudi prepoved ukazov «ne» in «fu». Tega boste najbolj potrebovali, če pes na začetku ni agresiven do ljudi in tujcev.
Odločiti se morate, koliko stika bo imel pes z novorojenčkom. Boste psa spustili na posteljo, naj leže poleg otroka? Naj otrok liže (ne bodite presenečeni, to počne polovica družin z otroki).
Priporočam, da svojega psa razglistite približno 2 meseca pred rojstvom otroka. Če opazite črve v blatu, morate po 2 tednih ponovno dati anthelmintik. Dajte svojemu psu tudi popoln krvni test in biokemijo krvi, da boste vedeli, da je zdrav. Ne potrebujete presenečenj, ko vaš pes zboli in se z dvotedenskim dojenčkom odpravite na veterinarsko kliniko. Osebno sem šla, imam pa veliko psov, tudi starih. Če pa imaš enega ali dva psa, je pa lažje. Bolje je, da se vnaprej prepričate, da so popolnoma zdravi in ​​da ne bo nobenih presenečenj že v porodnišnici ali takoj po porodu.
Določite, kdo v družini bo še naprej sprehajal psa in ga razgibal. Pes se ne sme nenadoma počutiti nepotrebnega.
Strogo, dosledno in redno dovolite ali prepovedujte psu, da počne, kar počne z otrokom. Na primer, če veselo ovoha otrokove pete in obraz, potem je vse v redu. Pohvali jo. Če pa začne od veselja tekati okoli otroka in uničevati vse na svoji poti, potem jo je treba pomiriti. In prepovedati takšno obnašanje. Če pri vašem psu opazite znake agresije ali pretirane prekomerne stimulacije živčnega sistema, potem takšno vedenje prepovejte. In ne varuj z njo. Je pomembno.
Na splošno je vsak problematičen primer srečanja psa z novorojenčkom individualen. Če potrebujete nasvet, me kontaktirajte:
Elektronski naslov: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Svetovanja so plačana.

Spoznavanje psa z novorojenčkom, psa in novorojenčka, pes, ki kaže agresijo na novorojenčka