Kako udomiti pit bul terijera iz Španjolske. Stvarnost


Odlučili ste udomiti pit bull terijera. Čuli ste da u Španjolskoj postoji mnogo američkih pit bull terijera za udomljavanje.
U principu sam u bliskom srodstvu sa španjolskim pit bull terijerima i čistokrvnim američkim pit bull terijerima u Europi. Stoga ću vam reći sve prednosti i nedostatke udomljavanja pit bull terijera iz Španjolske.
Prva stvar koju morate razumjeti. Čistokrvni pit bull terijeri (s rodovnicom) vrlo rijetko završe u skloništima u Europi općenito. Da, mogu doći tamo zbog lošeg vlasnika, ali to je rijetkost. Odnosno, u Španjolskoj će vam na udomljavanje ponuditi psa koji izgleda kao pit bull. Ali njegova mama ili tata mogu biti pas bilo koje druge pasmine, a njegova baka može biti mješanac. Stoga ne možete predvidjeti da će se takav pas ponašati kao pravi američki pit bull terijer. Odnosno, to je aktivnost, uzbuđenje, ljubav prema ljudima i djeci. Druga važna točka. Upravo u Španjolskoj postoje vrlo ozbiljni zakoni koji se tiču ​​uzgoja kućnih ljubimaca. To su posebni uvjeti za držanje pasa i propisi, otvaranje privatnih poduzeća (autonomo) za plaćanje poreza, dobivanje dozvole od španjolske vlade za uzgoj pasa. Vrlo je teško dobiti licencu. Stoga u Španjolskoj praktički nema uzgajivača američkih pit bull terijera. Poznajem samo dva u cijeloj ogromnoj Španjolskoj.
Zatim, kada pronađete psa koji vam se sviđa, morat ćete ispuniti prijavu. Upitnik će sadržavati pitanja o vašoj obitelji, gdje živite (kuća ili stan), imate li druge životinje i imate li djecu. Najčešće se upravo u ovoj fazi odbija posvajanje pit bulla iz Španjolske. Nerado se daju obiteljima s djecom (budući da ovi psi zapravo nisu pit bullovi, već mestici nepoznate psihe). Također ih nerado daju osobama bez iskustva s pit bullima ili stafordskim terijerima.
Zatim, jedna od važnih točaka je osobni posjet. Ako ste u Španjolskoj, možete doći u sklonište i upoznati pit bull terijera. Ako živite u drugoj zemlji, to nije moguće. Ili će vas odbiti ili će inzistirati da im dođete u susret. Ovo je vrlo prikladna točka, stvarno je neophodna. Izračunajte koliko će koštati let do Španjolske i natrag.
Zatim ćete morati platiti nešto poput «naknade za napuštanje skloništa». Riječ je o nekoliko stotina eura. To uključuje rad u skloništima, mikročipiranje i cijepljenje za pit bull terijere.
Ako sklonište nije u središnjim gradovima poput Madrida, Barcelone itd., tada ćete također platiti prijevoz do većeg grada. A skloništa nemaju pravo biti tamo, prema strogim španjolskim zakonima. Mogu se nalaziti samo u područjima udaljenim od ljudskih zgrada uz velika ograničenja. Tako ćete sav ovaj prijevoz platiti koju stotinu eura više. Inače, prema španjolskim zakonima čak i prijevoz pasa iz azila mora biti poseban. To ne može biti samo osobni automobil bilo kojeg volontera. Iako se ovdje mnogi ne pridržavaju ove točke zakona.
Kao netko tko poznaje španjolsku floru i faunu, moram vas upozoriti. Gotovo svi psi u skloništima u Španjolskoj (i američki pit bull terijeri i druge pasmine) boluju od lišmanioze. Ova se bolest na pse prenosi ubodom komaraca. Ona je neizlječiva. Možete samo održavati tijelo u stanju remisije. Ali nekoliko puta godišnje bit će pogoršanja. Liječenje je vrlo skupo. Budite spremni na ovo. Ova je bolest česta u Španjolskoj, Italiji i dijelovima Francuske.
Zapamtite, pit bull terijer ne završi uvijek u skloništu i ne bude odmah udomljen. Ponekad psi tamo žive šest mjeseci, godinu, dvije godine. Prilagođavaju se životu u skloništu i teško im je u obitelji. A teško je i potencijalnim vlasnicima. Pas ima svoje navike. Na primjer, zavijanje u 2 ujutro. Patite od tjeskobe odvajanja i tako dalje.
Morate shvatiti da ako želite usvojiti pit bull terijera iz Španjolske, to neće biti lako. I jako skupo. Zapravo, spasit ćete psu život. Ali ona u stvarnosti nije pit bull terijer.
Kao ljudsko biće, podržavam te i pomoći ću ti da kontaktiraš prava skloništa u Španjolskoj. Ali ako niste spremni na sve te poteškoće, onda jednostavno kupite štene američkog pitbull terijera. Pravi, s rodovnicom. Odgajajte ga da vam odgovara od djetinjstva i živite sretno.
U mojoj uzgajivačnici pit bull terijera “Dognik Bulls” možete kupiti štene. Kontaktirajte me da dogovorimo sve detalje. Dostavljamo pse diljem Europe, Amerike, Brazila i Kanade.
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls


Kako udomiti pitbull terijera iz Španjolske, pitbull terijer Španjolska za udomljavanje, pitbull terijer iz azila u Španjolskoj