Къде да купя здраво кученце питбул?


Отговори на въпроса: „Къде да купя здраво кученце американски питбул териер.“ Ще ви кажа основните моменти, на които трябва да обърнете внимание, когато купувате здраво кученце питбул териер.
Казвам се Вероника Войтовска, развъждам американски питбул териери повече от 10 години. Имам официално регистриран развъдник за здрави американски питбул териери “Dognik Bulls”. Регистрация в ADBA.
Основните моменти, които трябва да знаете, преди да купите кученце американски питбул териер в Европа, Америка, Бразилия, Канада и постсъветските страни. Без значение къде. Тези правила важат за всички страни и всички питбул териери.
Колко често женският американски питбул териер може да ражда? Кучето трябва да ражда не повече от веднъж годишно. Не повече от 5-6 пъти през целия си живот. Много зависи от кучето. В нашия развъдник има кучета раждали 2 пъти през цялата развъдна дейност. По изключение е приемливо кучето да роди две последователни котила кученца и след това да почива около две години.
Всяко кученце трябва да има европейски ветеринарен паспорт. Не е вътрешен паспорт на страната, който е лесен за закупуване във всеки магазин за домашни любимци и фалшив. Официален ветеринарен паспорт, одобрен от Европейската комисия. Това ще позволи на кучето да пътува без ограничения през целия си живот и да няма проблеми с границите и митниците.
Кученцето трябва да бъде ваксинирано и подписано от ветеринарен лекар. Не е като някой развъдчик да е купил ваксини някъде у дома, да ги е складирал някъде, да ги съсипе и след това да ваксинира кученцата. А именно нормална ваксинация във ветеринарна клиника. Имах случай. Хората си купиха кученце от мен. После искаха друга, но цените в нашата ясла в този момент не ги устройваха. Купиха «по-евтино» наблизо. Кученцето нямаше официален микрочип, нормално родословие от призната организация. И кученцето не е правилно ваксинирано. В резултат на това кученцето просто умря на 6-месечна възраст. Запазени? Намерили ли сте радост в притежаването на болно куче? Когато купуваме питбул териер, смятаме, че той ще живее при нас 10-15 години. И не са готови да го погребват на 6 месеца. Опцията „запазване“ не работи тук. Средно в Европейския съюз първата ваксина + европейски паспорт + микрочип струва 80-120 евро (за 2024 г.). Втората цялостна ваксина + ваксинация против бяс + клиничен преглед преди заминаване за нов дом струва приблизително 60-100 евро (в зависимост от страната и цените на клиниката може да е по-скъпо).
Родителски прегледи. Американските питбул териери имат порода генетични заболявания. Те могат да бъдат избегнати чрез тестване на родителите. Струва 200-300 евро на родител. Цената зависи от лабораторията; има няколко от тях в цяла Европа. Освен това, например, сърдечен преглед в Европа струва от 180 до 600 евро. Зависи от държавата. В постсъветските страни е по-евтино и струва около 100 евро от добър ветеринарен лекар-кардиолог.
Всеки американски питбул териер трябва да има ADBA родословие. Ако няма родословие на ADBA, тогава те се опитват да ви продадат каквото и да е, всеки, но не и чистокръвен американски питбул териер.
Следователно няма как да си купите здраво кученце американски питбул териер за 500-1000 евро. Това дори няма да покрие разходите за отглеждане на кученцата. Вече не споменавам изложбите на родителите, качеството на техните родословия, рядкостта на кръвните линии. И ако родителите са донесени от известни разсадници в чужбина, тогава цената на нормално здраво кученце от питбул ще започне от 2000 евро.
За съжаление, пълният текст ще бъде твърде дълъг. Ето защо, ако наистина искате да купите здраво кученце американски питбул териер, тогава пишете на нашия развъдник. Ще ви консултирам по всички въпроси и ще ви помогна да изберете кученцето на вашите мечти.
Имейл: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
В момента в разсадника има за продажба здрави кученца ADBA американски питбул териер. От няколко размножителни двойки. Доставка до всяка точка на света. Пълна документална подкрепа + помощ от развъдника през целия живот на кучето.

Къде да купя здраво кученце питбул, здрави американски питбул териери, купете кученца питбул, кученца ADBA американски питбул териер