Колко опасни са американските питбул териери?

American pitbull terrier kennel
Реален опит от собственик на развъдник за американски питбул териери от 2011г.
Основните моменти, поради които американските питбул териери се считат за опасни. Твърди се, че те често нападат хора. Предполага се, че не могат да живеят в семейства с деца. Те също не са приятели с други кучета.
А сега подробно с примери за всяка точка. За нападението на питбул териери върху хора. Първоначално породата е отглеждана за бойни действия. Тоест питбулите се биеха с питбули. А агресията към човек (всяка проява на агресия) беше избиване. Защото, когато кучетата се биеха, трябваше да са без нашийници. И човекът трябваше да може да ги отдръпне един от друг, ако е необходимо. Кучетата, които при вълнение от битка можеха да насочат вниманието си към човек, вече бяха унищожени. Тоест цялата история на породата американски питбул териер е изградена върху забраната за агресия към хората. В момента в развъдника ми има 10 американски питбул териера от различни кръвни линии. Никое от тези кучета дори не би си помислило да ме нападне или да си навлече неприятности с мен. От тези кучета имам три мъжки. Държат се много добре с непознати на улицата. Ако е необходимо, питбулът, както всяко куче, може да бъде обучен да пази. Но по природа те нямат защитни качества. За разлика от такива породи кучета като добермани, немски овчарки, малиноа, ротвайлери. Тези кучета са били отглеждани със способността да влизат в конфликт с хората. Тяхната генетична програма съдържа работни функции. А работата за тях е сигурност. Първоначално предполага възможност за конфликт с човек. Ето защо тези породи кучета хапят хора и не изпитват дискомфорт. Все пак това им е в кръвта.
Според моите изследвания всички известни случаи, когато „питбул е ухапал човек“, не са верни. Тъй като това не бяха чистокръвни американски питбул териери. Тоест кучета с пълно и надеждно родословие (ADBA или UKC). Разбира се, чувал съм за случаи на лошо (некачествено) отглеждане на американски питбули. Където отгледаха два питбула с лошо психично здраве. Такива кучета могат да дадат неочаквани реакции на всяко действие. Ето защо е толкова важно да закупите кученце американски питбул териер от реномиран развъдник. Например в нашия развъдник за питбули “DOGNIK BULLS”.
По-нататък. Проведох проучване, за да преценя колко разпространени са питбултериерите в Европа. Тоест, колко повече или по-малко има от лабрадорите, доберманите, ротвайлерите и овчарките, които хапят хората. Статистика: питбулите са разрешени във Финландия, Латвия, Естония, Украйна, Беларус, Русия, Швеция, Чехия, Ирландия, Италия, Словения. Питбул териерите могат да живеят, но с допълнителни разрешения от собствениците (тоест, помислете, когато плащате на държавата допълнителни пари и също така плащате за гражданска застраховка): в Швейцария, Испания, Литва. Питбулите са напълно забранени във Франция (въпреки че в действителност има много от тях, дори и чистокръвни), Великобритания (в действителност британците купуват много питбули всеки месец от страните от Източна Европа), Хърватия и Германия. Тоест в половината европейски държави има или забрана, или ограничения за притежаване на куче питбул териер. И така, каква може да бъде истинската статистика? Нито един. Незабранените ротвайлери, добермани и немски овчарки всъщност хапят хора. Но тъй като те имат право на това по порода, властите на различни страни бездействат. Те решиха преди 40 години, че ще забранят питбул териерите навсякъде. Така го правят. Въпреки че това е абсолютно несправедливо спрямо истински чистокръвните питбултериери.
За живота на американските питбул териери и децата. Всъщност питбулите се справят чудесно с децата. Точно като всяка друга порода кучета. Не забравяйте, че питбулът е просто активно куче, енергично, което обича дългите разходки и семейството си. Това не е чудовище, което се ражда и иска да ухапе корема на минаващо дете. Питбулът, както всяко друго куче, иска любов, внимание, вкусна и здравословна храна.
Нашите американски питбул териери от развъдник DOGNIK BULLS живеят добре с дъщеря ни. Тя е на 1г. Освен това всеки ден ходят на разходка с децата на нашите съседи. И има 6 от тези деца за едни съседи и две за други съседи. Мислите ли, че някой би позволил на деца да контактуват с куп американски питбултериери, ако са неадекватни? Ето го реалния живот с питбулите. Не са опасни, ако са родени от добри родители и са отгледани от психически здрави хора.
Ще ви разкажа една наистина тъжна история. Веднъж мъж от Естония купи кученце от мен. Семейството има три деца. Кученцето живя при тях точно две седмици. Тогава той се обади и каза, че се страхува, че след година питбулът ще нахапе всичките му деца.
Аз като добър развъдчик му казах да върне кученцето. През тези две седмици съпругата на този човек изпрати снимки на кученцето с децата и всичко беше наред.
Този клоун ми носи куче. И кученцето просто се притиска в земята. Личи си, че е бита. Защо можете да биете малко кученце на 4 месеца? Абсолютно неадекватен купувач. Няколко пъти съм възстановявал психиката на този питбул

само месеци. Изплаши се, когато до нея се вдигна ръка. Тоест този мъж я е биел през цялото време, докато е живяла с тях. За какво? Какво накара мъж с тегло над 100 кг да удари кученце? Много е лесно да разбиете психиката на кученцето. Дори и да е добре отгледан питбул териер. Кученцата поглъщат всичко от околната среда.
Когато взехме кученцето (нашите съседи с деца бяха с нас), отидохме при съседите да изпържим кебапчета. Кученцето се държеше страхотно с нас, общуваше с децата и не проявяваше абсолютно никаква агресия. Просто се уплаших.
В крайна сметка оставихме това кученце в нашия развъдник. Много я харесах. Месец след като ни го върнаха, вече сме участвали в две изложби. Експертите отбелязват в описанието, че кученцето е напрегнато и има нужда от повече контакт с хората. Но не бях в настроение да обяснявам, че това е контактът с хора, който търсим на изложбата. Прекарване на време за малък питбул с мен. Връщане на вярата й в хората. Още един месец по-късно, имайки огромен опит, почти напълно възстанових нейната психика. И отново посетихме две изложби. Този път всички експерти похвалиха прекрасния малък питбул.
В този момент измина една година от тази история. Това кученце стана красив американски питбул териер. Приятелка е с кучета, хора, деца. Той обича да тича на бягаща пътека, да се разхожда в гората и да посещава изложби. Лиже дъщеря ни и спи с вдигнат корем. Тя е абсолютно щастлива и спокойна.
Така че ще ви кажа това. Хората правят кучетата опасни. Добрите американски питбултериери сами по себе си не са опасни. Те са дружелюбни и весели. Те обичат живота и се наслаждават на всяка минута от него.
Американските питбул териери могат да живеят с други кучета. Трябва да изберете правилните линии за разплод. Нашите питбули живеят и са приятели помежду си.
Ако наистина искате да вземете кученце американски питбул териер. Но имате съмнения дали питбулите са опасни. Пишете ни в развъдник за питбули “ДОГНИК БУЛС”. Ще обсъдим вашата конкретна ситуация и ще решим дали наистина имате нужда от толкова активно куче като питбула.
От своя страна гарантирам, че всички американски питбултериери Догник Булс са със стабилна психика и не са опасни.
Имейл: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Всички кученца питбул териер в нашия развъдник са обезпаразитени, ваксинирани, с европейски ветеринарен паспорт, с ADBA родословие, с регистриран микрочип, с договор. Цена на кученце питбул териер Dognik Bulls: 2000-2500 евро (2200-2700 долара). Нашите американски питбул териери живеят в 26 страни по света. Нашият разсадник е познат и се ползва с доверие от много години.
В момента развъдникът разполага с едно кученце питбул териер за продажба. Очакваме и раждането на кученца от трима различни родители:

Питбул ухапа човек продавам кученце питбул териер колко опасни са американските питбул териери