Купиране на уши и опашки за питбули
Днес много собственици на питбули все още късат уши на питбули. Въпреки че е забранено от закона в страните от ЕС, освен ако купирането на уши не се прави по медицински причини. Например, поради нараняване на ухото или измръзване на върховете на ушите.
Опашките на питбула изобщо не се купират. Никога не е бил включен в стандарта на породата. Можете да говорите с развъдчика на вашето кученце питбул дали ушите могат да се купират. Но опашките на питбула не се купират, това е сигурно.
Смята се, че купираните уши ще страдат по-малко при кучешки битки. Че по-лесно се лекуват, ако има възпаление на средното ухо и други «приказки». Това не е вярно. Разликата между купираните уши на питбул и некупираните уши на питбул е само в самото купиране. В момента това е само желанието на собственика.
В нашия развъдник за американски питбул териери Dognik Bulls можем да ви помогнем с подрязването на ушите на вашето бъдещо кученце. Но ние не го подкрепяме. Нашите лични питбули не са купирани. Ако искате да купите кученце питбул от нас и да поискате купиране (т.е. да противоречите на закона), трябва да имаме основателни причини да вярваме в такова решение. Цената на купирането на ушите на питбул е една трета от цената на кученце.
Ако искате купиран питбул от Dognik Bulls, очаквайте средна цена за кученце от 1500 евро и минимум 500 евро за купиране.
Примери за купирани уши на питбул от Dognik Bulls:


Купете кученце от питбул и обсъдете изрязването на ушите на питбул:
Имейл: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls