Kupiranje ušes in repov za pitbulle
Danes mnogi lastniki pit bullov še vedno kupirajo ušesa pitbullom. Čeprav je v državah EU zakonodaja prepovedana, razen če se obrezovanje ušes opravi iz zdravstvenih razlogov. Na primer zaradi poškodbe ušesa ali ozebline na konicah ušes.
Repi pitbulov sploh niso kupirani. Nikoli ni bil vključen v standard pasme. O tem, ali je mogoče kupirati ušesa, se lahko pogovorite z vzrediteljem svojega kužka pit bulla. Toda repi pitbulov niso kupirani, to je gotovo.
Menijo, da bodo obrezana ušesa manj trpela v pasjih bojih. Da jih je lažje zdraviti, če je vnetje srednjega ušesa in druge «pravljice». To ni res. Razlika med kupiranimi pitbul ušesi in nekupiranimi pit bull ušesi je samo v samem kupiranju. Trenutno je to le želja lastnika.
V naši psarni ameriških pit bull terierjev Dognik Bulls vam lahko pomagamo pri striženju ušes vašemu bodočemu kužku. Ampak mi tega ne podpiramo. Naši osebni pitbulli so nekupirani. Če želite pri nas kupiti kužka pit bulla in zahtevati kupiranje (torej v nasprotju z zakonom), moramo imeti dobre razloge, da verjamemo v tako odločitev. Cena kupiranja ušes pitbulu je tretjina cene mladička.
Če želite kupiranega pitbulla Dognik Bulls, pričakujte povprečno ceno mladiča 1500 eur in minimalno 500 eur za kupiranje.
Primeri kupiranih ušes pitbulov iz Dognik Bulls:


Kupite kužka pitbulla in se pogovorite o obrezovanju ušes pitbullu:
Elektronski naslov: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls