Kužek ali pes uničuje stvari. Kako ravnati s tem?


Pozdravljeni, ime mi je Veronika Voitovska. Sem zdravnica, vodnica psov in živalska psihologinja. Je tudi lastnica psarne resnih pasem psov “DOGNIK BULLS” (ameriški pitbull terierji in ameriški bulli). V kinologiji sem že dve desetletji. Imam 15 svojih osebnih psov. 10 pit bull terierjev in 5 ameriških bullijev. Pa tudi lastna vzreja psov in mladičev. Vsak dan svetujem številnim lastnikom psov. Zahvaljujoč mojim izkušnjam bom pomagal tudi vam.
Imaš kužka katere koli pasme (pit bull terier, ovčar, shih tzu, pudelj, labradorec itd.) pa je nagajiv in uničuje stvari? To je v redu. Pomagal vam bom bolje razumeti vašega psa in se znebiti težav domačega vandalizma.
Pogosti razlogi, zakaj kužki in psi kvarijo stvari doma, žvečijo stene in kradejo nogavice:
1. Mladiček ali psi niso intelektualno obremenjeni. To pomeni, da je malo dela za možgane. To je mogoče popraviti z dodajanjem pravega mentalnega izziva.
2. Mladiček ali pes nima ravnovesja živčnega sistema med vzbujanjem in inhibicijo. Preprosto povedano, pes se po aktivnosti ne more pravočasno ustaviti.
3. Kužek ali pes ne zna obvladovati svojih čustev ob dražljajih. Dražilci so drugi psi, mačke, ognjemeti in petarde, priprave na sprehod, znani in neznani ljudje in še kaj.
4. Poleg tega je pes lahko preprosto dolgočasen. In se začne zabavati. Igra se z vsem, kar vidi. Navsezadnje se spomnimo, da je za majhnega kužka vsaka stvar igrača. In ko se mladiček igra z žogo, vas, lastnika, ta igra ne zanima. In ko pes vzame nogavico in teče z njo, tečeš ti za njim. V pasji glavi nastane veriga povezav: igram se z nogavico — lastnik komunicira z mano — zabavno je — to moram početi pogosteje.
5. Poleg tega nekateri kužki in psi resno poškodujejo pohištvo, sedežne garniture, stene in stole. Nekateri celo pogoltnejo koščke penaste gume s sedežne garniture in s tem povzročijo želodčne bolezni (zapora želodca ali črevesja in nujni veterinarski posegi).
6. Tudi psa ali kužka je morda strah pustiti samega, zato pokvari stvari v stanovanju ali hiši. Na primer, če ga že od otroštva nepravilno učijo, da ostane sam. Ali pa je na kužka/psa vplivala selitev ali menjava lastnika.
Kako rešiti problem, ko mladiček ali odrasel pes vse prežveči in uniči stanovanje? Prijavite se na posvet z mano. Pomagal vam bom razumeti razlog, zakaj vaš pes žveči vse stvari v stanovanju. Pomagal vam bom tudi rešiti ta problem.
Pogovorimo se o tem, kako ravnati s slabim vedenjem doma in na ulici.
Vnos:
Elektronski naslov: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Cena 30 min svetovanja = 50 eur. Svetujem lahko v ruskem, angleškem, ukrajinskem, španskem jeziku.

Kuža vse žveči, kako se s tem spopasti, pes uničuje stvari, kako se s tem spopasti, kuža poje sedežno garnituro, kako se s tem spopasti, kuža poje stene, kako to preprečiti, posvet o vzgoji kužka, kuža pokvari stvari, kako ravnati s tem