Nașterea la un câine în a 69-a zi de sarcină


Câinele tău poartă pui de mult timp? Te gândești: „Poate că sunt deja îngrijorat în mod activ?” Numele meu este Veronika Voitovska. Sunt medic, expert dresaj de câini, psiholog animale, arbitru la competiții sportive canine, arbitru la expoziții canine. Vă voi împărtăși experiența mea personală de a naște un câine în a 69-a zi de sarcină.
Amintește-ți principalul lucru: dacă câinele tău naște pentru prima dată și au trecut 65 de zile de la prima împerechere, trebuie deja să începi să acționezi activ. Este și mai bine să monitorizați întreaga stare a câinelui începând cu ziua 63. Nu acordați atenție articolelor în care scrie „ovulația ar fi putut fi mai târziu”, „fertilizarea ar fi putut avea loc cu o săptămână mai târziu decât împerecherea” (acesta este o prostie și de fapt nu este adevărat). Numărăm întotdeauna din prima zi a primei împerecheri. Chiar dacă ai făcut împerecherea finală după 5-6 zile.
La 63 de zile, puii sunt destul de mari (dacă fertilizarea a avut loc imediat, și nu la 5 zile după ultima împerechere, dar de multe ori nu este cazul). Dacă în interiorul câinelui există o mulțime de căței, există riscul ca aceștia să înceapă să se strângă unul pe altul. Odată am pierdut 5 cățeluși așa. Aceasta a fost prima sarcină a câinelui, ea nu a prezentat niciun semn de debut al travaliului (nu au fost nașteri, contracții sau respirație rapidă). Am bănuit intuitiv că ceva nu este în regulă și m-am dus la clinica veterinară. Acolo au făcut o ecografie și au văzut că bătăile inimii cățeilor au fost reduse critic. Cezariană de urgență pentru un câine. Ca rezultat, 8 căței. Toți s-au strâns unul pe altul, căci erau foarte grei. Fiecare cățeluș cântărea 500-550 de grame. Rasa este American Bully de tip „standard”. Am putut să măcinam și să pompam doar trei. Pur și simplu nu aveam suficiente mâini pentru celelalte cinci. Au măcinat și au pompat timp de două ore fără oprire. Am folosit toate metodele cunoscute de resuscitare. Rezumatul poveștii este că câinele a purtat căței. Pentru următoarea naștere, știam deja despre particularitățile acestui câine. Din nou, fără travaliu, dar în a 63-a zi am fost la o operație cezariană. Drept urmare, s-au născut 8 cățeluși sănătoși, puternici și mari.
De data aceasta, câinele meu a fost însărcinată timp de 68 de zile. Aceasta este ultima ei împerechere, are 7 ani. Rasa: American Pit Bull Terrier. Am înțeles că trebuie să fiu foarte atent. De obicei a născut la 63-65 de zile după prima împerechere. Burta părea foarte mare și am bănuit că sunt prea mulți căței și uterul era supraîntins. De aceea nu dă comenzi receptorilor uterini să se contracte și travaliul nu începe. Aceasta este o situație foarte periculoasă pentru începători; ei nu știu despre asta. Sau a doua opțiune, care apare adesea și în timpul sarcinii post-terme la câini. Aceasta este o opțiune atunci când sunt doar doi sau trei căței. Și câinele gravide umblă 68,69,70 de zile de sarcină. Aceste cazuri sunt descrise în literatură și pe forumuri. Eram pregătit pentru asta. În fiecare zi am măsurat temperatura corpului câinelui de trei ori și am ascultat bătăile inimii cățeilor cu un fondoscop. Și mi-am dat seama că dimineața în a 69-a zi de sarcină trebuie să facem o cezariană.
Am fost pentru o operație cezariană în dimineața celei de-a 69-a zile de sarcină a câinelui. Burta uriașă s-a dovedit a fi polihidramnios. Din uter s-a revărsat mult lichid. Transparent, nu verde. Și s-au născut trei cățeluși. Deci, statisticile au confirmat că în timpul unei sarcini lungi de la 68,69,70 de zile, câinele are adesea doi sau trei căței în stomac.
Dacă aveți nevoie de sfaturi cu privire la momentul sarcinii, tipul de naștere, gestionarea sarcinii și așa mai departe. Scrie-le persoanelor de contact specificate de mine:
E-mail: dognikb@gmail.com
Instagram: dognikbulls
Consultațiile sunt plătite. Cu stima, Veronika Voitovska

Nașterea la un câine în a 69-a zi de sarcină, nașterea la un câine în a 68-a zi de sarcină, nașterea la un câine în a 70-a zi de sarcină